Tämä on kaupallinen yhteistyö Helsingin Kaupunginteatterin kanssa.

Miltä tuntuisi haluta omaa miestään niin, että päässä sumenee – mutta mies ei haluaisi sinua?

Heli rakastaa ja haluaa aviomiestään Mattia, mutta Mattia kiinnostaa nykyään enemmän pelit ja tietokone kuin vaimo. Tällainen on lähtöasetelma Studio Pasilan näytelmässä Ei kiitos. Toki ajoittainen haluttomuus lienee normaalia kenelle tahansa, mutta Helin elämässä seksittömyys on jo todella iso ongelma. Onko teidänkin parisuhteessa seksin paikalle tunkenut älylaite?

Kuvassa: Antti Timonen ja Vappu Nalbantoglu – Kuva © Aki Loponen, Pictuner Oy

Heli yrittää kaikkensa ja enemmänkin, mutta Matti ei vain innostu. No sitten käy se klassinen kuin tilauksesta: turhautunut Heli tutustuu nuoreen Jarnoon, jolle seksi sitten maistuukin. Ja sitten…

Villi sivusuhde avaa Helin silmät myös avioliiton suhteen, ja pian rouvan pää on pyörällä. Seksiä tulvii nyt ovista ja ikkunoista enemmän kuin tarvetta olisi, mutta tekeekö se Helin onnelliseksi? Vaikka aihe on kipeä ja mutkikaskin, niin näytelmän räväkkä huumori sai nauramaan vedet silmissä. Muutama tosi kliseinen kohta miehen ja naisen erilaisuudesta osui ja upposi reaktioista päätellen kaikenikäisiin katsojiin.

Ei kiitos -näytelmään on helppo samaistua, ja se on elämänmakuinen kuvaus erään parisuhteen tilasta. Kuinka helppoa onkaan unohtaa koskettaa ja sanoa, minä rakastan sinua – etenkin, kun arki painaa päälle, väsyttää ja ketuttaakin. Jos tilanne on kotona päällä, tämä näytelmä ei taatusti naurata – vaan saattaa itkettääkin. Mutta komediasta tässä on kuitenkin kyse. Näytelmä perustuu Anna-Leena Härkösen suosittuun, samannimiseen romaaniin. Sen on dramatisoinut Heikki Paavilainen ja ohjannut Mira Kivilä. Kaupunginteatterissa debytoivan Kivilän sanoin: ”Ei kiitos on komedia naisen himosta, halusta ja tarpeista. Sen viesti on selkeä: jos rakastat, sano se, ja kosketa.”

Kuvassa: Antti Timonen ja Vappu Nalbantoglu – Kuva © Aki Loponen, Pictuner Oy

Suorapuheinen parisuhdekomedia ei ole suosituksen mukaan sopivaa katsottavaa alle 16-vuotiaille – sen verran suoraa toimintaa on tarjolla. Räväkissä ja asiaa kaunistelemattomissa rooleissa loistaa viisi upeaa näyttelijää, joista yhdellä (Leenamari Unho) on niin monta roolia etten jaksa edes laskea. Leenamari Unho on lisäksi näissä kaikissa rooleissaan superhyvä!

Näyttelijät: Aksinja Lommi, Vappu Nalbantoglu (Heli), Leenamari Unho, Antti Timonen (Matti) ja Pyry Äikää (Jarno).

Koreografia: Johanna Elovaara

Lavastus ja puvut: Tuomas Lampinen

Valosuunnittelu: Teppo Saarinen

Äänisuunnittelu: Ari-Pekka Saarikko

Naamioinnin ja kampaukset on suunnitellut Milja Mensonen.

Muistetaan siis sanoa kauniita sanoja, koskettaa, hyväillä ja pussata sitä puolisoa. Jookos?

Helsingin Kaupunginteatteri – Ei kiitos – Kuvassa: Pyry Äikää ja Vappu Nalbantoglu – Kuva © Aki Loponen, Pictuner Oy

Ei kiitos -näytelmä pyörii Helsingin Kaupunginteatterin Studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5), tämän kevään viimeinen näytös on 18.5.
Liput: 18 € – 36 €. Haluatko? Siis katsomaan sen kaverin kaa? Hyvä! Eikun kommentoimaan, yksi voittaa liput. Kyllä te isot ihmiset nyt osaatte kommentoida vaikka ”jotakin.”

Tämä on kaupallinen yhteistyö Helsingin Kaupunginteatterin kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 92 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

92 vastausta artikkeliin “Kun sitä seksiä ei vaan saa”