Aurinko paistaa ja hellettä pukkaa. Se on varma merkki siitä, että kohta koittaa kauan odotettu kesäloma! Oli suuntana sitten Tallinnan risteily tai autoretki kotimaassa, jokainen äiti tietää, että lomareissu on työreissu. Testaa siis tästä millainen äiti olet lomalla:

Aikataulufriikki

Tähän kategoriaan kuuluvat äidit, jotka ovat suunnitelleet reissua kuukausien ajan. Kartat ovat tulostettu aikoja sitten ja kohde-esitteet jäsennelty aakkosjärjestykseen. Joka ikinen aktiviteetti on merkattu minuutilleen matkasuunnitelmaan. Ethän siis vain pyydä vapaa-aikaa reissun aikana, ellei sitä ole jo erikseen merkattu.

Kuva Felipe Furtado.

Happy Hour- äiti

Eikö se niin mene, että aina jossain päin maailmaa on Happy Hour? Tälläisen äidin tunnistat helposti, sillä hän on ehdottomasti rennoin vanhempi lomakohteessa. Muihin tuntomerkkeihin kuuluu mm. aurinkolasit, lepotuoli ja kylmä mimosa kädessä. Lapsiakaan ei tarvitse vahtia, sillä ’he pärjäävät kyllä’.

Somemamma

Nykyaikainen digiäiti räpsii jokaisessa mahdollisessa paikassa kuvia, jotta saa ylläpidettyä sosiaalista mediaa. Jos kohteesta ei ole kuvia, ei siellä ole käytykään. Uusin villitys on saada mahdollisimman luonnollisia kuvia lapsista, joten somemamma räpsii niitä heidän nukkuessakin. Jos matkassasi on somemamma, kannattaa varata tuplasti aikaa, sillä täydellinen perhepotretti vedenalla on saatava!

Kuva Liana Mikah.

Ylipakkaaja

Moni äiti varmasti tunnistaa itsessään ylipakkaajan piirteitä. Lapsien kanssa matkustaminen edellyttää kaikkeen mahdolliseen varautuminen. Kaukana ovat ajat, jolloin pystyi lähteä pelkillä käsimatkatavaroilla. Ylipakkaaja käy mielessään läpi kaikki mahdolliset skenaariot, jotka voi yllättää. Vaikka selkä huutaa hoosiannaa painavien laukkujen takia, voi äiti tuntea onnistuneisuuden tunnetta, kun lapsi yhtäkkiä pyytää laukussa olevaa satunnaista lelua rannalla.

Hälytys- äiti

Tähän kategoriaan kuuluvat äidit voivat hieman samaistua aikataulufriikkien kanssa. Heillä on puhelimessaan jokaiselle tehtävälle oma hälytys, jottei mikään unohdu. Onkohan lapset juoneet riittävästi vettä? Kännykkä kyllä muistuttaa. Milloin pitää taas lisätä sitä aurinkorasvaa? Seuraavan äänimerkin kuullessa. Vaikka hälytys- äiti on erittäin huolehtivainen, jos häneltä jää vahingossa muistutus laittamatta, voi siitä seurata katastrofi.

Lähde.

Artikkelikuva Paul Hanaoka.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Selvitä millainen lomaäiti olet!”

 • Mummu jo sanoo:

  Kun ollaan lomalla niin silloin lomaillaan,siitä kun saa niin harvoin nauttia.

 • Satu sanoo:

  Rennosti ottaen lomailemme.
  Kuitenkin lapsen huomioon ottaminen. Mukavia muistoa lomasta.
  Ei kiirettä vaan nauttimista. Herkutellen välillä.

 • Pian taas lomalle sanoo:

  Ei mikään noista osu oikein. En tee aikatauluja, ylipakkaa tai käytä hälyjä. Lepotuolissa löhöän mutta samalla huolehdin jälkikasvusta. Reissuille on raamit koska lähetään ja milloin täytyy palata, sisältö koostuu perheen fiiliksistä ja toiveista. Olen rento äiti ja asiat hoituvat hössäämättä. Jos halutaan aktiviteettia, haemme sitä. Jos haluamme maata laiskana, teemme niin. Inhoan kiirettä ja tiukkaa suunnitelmaa. Loman ei tarvitse olla suorittamista ja nilkka suorana ajoa joka paikkaan. Kaikilla on mukavampaa.

 • Nimetön sanoo:

  Aktiiviäiti? Tai jotain sinne päin 😅 Yleensä menemme lomille paikkoihin, joissa voidaan kiivetä. Välillä saatamme pitää jopa pari lepopäivää kahden viikon lomalla, mutta usein on myös menty lähes ilman lepopäiviä. Loma on yleensä jaoteltu kahteen osaan. Toisessa osassa olemme miehen kanssa kahdestaan, ja kiipeämme aika lailla aamusta iltaan. Välillä toki myös nukutaan pitkään ja harrastetaan aamuseksiä. Toisessa osassa lapsi on mukana (nyt jo teini), jolloin menemme enemmän lapsen ehdoilla. Tosin lapsi on kiivennyt meidän mukana kyllä 9-vuotiaasta asti ihan tyytyväisenä. Usein joku isovanhempi on myös mukana, joten lapsi pääsee halutessaan tekemään muutakin. Tämä vuosi on siinä mielessä erilainen, että coronan takia ei päästy matkustamaan. Sen sijaan ostin asunnon jota nyt remppaan lomalla. Meidän lomat ei varmasti sopisi kaikille, mutta meille kiipeily on suuri intohimon kohde, ja reissuja odotetaan koko vuosi. Yleensä ollaan oltu siis pari viikkoa keväällä ja pari syksyllä.