Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Helsingin Kaupunginteatteri.

Helsingin Kaupunginteatterin lasten ja nuorten Shed-teatteriryhmän tämän vuoden joulunäytelmän inspiraationa on toiminut Charles Dickensin klassikkoteos Saiturin joulu.  Tuoreessa musikaaliversiossa Saituria esittää Eppu Salminen, ja erityisen huomion ansaitsevat lasten ja nuorten Shed-teatteriryhmän jäsenet, jotka tanssivat ja laulavat tiensä paitsi Saiturin, myös yleisön sydämeen. Jos jouluiloa haluat saada, tästä esityksestä sen saat takuulla!

Musiikkinäytelmän rooleissa rooleissa nähdään kaikkiaan 80 Shedin 10-19-vuotiasta lasta ja nuorta, ja vaikka nimiosassa onkin teatterin ammattilainen, esityksen tähtinä loistavat Shed-ryhmän jäsenet. Omina ainutlaatuisina yksilöinään.

”Näytelmä oli hiottu hienoksi ja kaikki pääsivät loistamaan lavalla. Perinteinen joulutarina on hienosti versioitu viihdyttäväksi esitykseksi musiikki ja tanssiesityksineen.” – Huonon Äidin teatteritestaaja

Helsingin Kaupunginteatteri – Saiturin joulu – Kuva Robert Seger / Moment

Huonon Äidin teatteritestaajat pääsivät katsomaan Saiturin joulun ja mukaan otettiin tietysti myös teinit, koska totuus tulee lasten suusta. Totuus oli, että teinikatsojat pitivät esityksestä kovasti, ja erityisesti siitä, että lavalla oli monenlaista näyttelijää ilman sen suurempaa korostamista asiasta. ShedHelsingin-motto totetui hyvin: Meillä jokaisella on tarve tulla nähdyksi.

Shed-musiikkiteatteritoiminta antaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa ja saada onnistumisen kokemuksia turvallisessa yhteisössä. Ryhmä on kaikille avoin ja mukaan pääsee ilman pääsykokeita tai teatteritaustaa. Tavoitteena on vakiinnuttaa monimuotoisuutta korostava musiikkiteatteri ja tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa ja tehdä teatteria yhdessä Helsingin Kaupunginteatterin ammattilaisten kanssa. ShedHelsingin esikuvana on Lontoossa toimiva Chickenshed-teatteri, joka on tehnyt erilaisuudesta taidetta yhdessä lasten ja nuorten kanssa jo yli 40 vuotta.

Helsingin Kaupunginteatteri – Saiturin joulu – Kuva Robert Seger / Moment

Dickensin klassikosta uuden jouluisen koko perheen musiikkinäytelmän on säveltänyt Tuomas Kesälä ja käsikirjoittajana ja ohjaajana toimii Heikki Sankari. Näytelmän ohjaus on erittäin onnistunut ja roolitus toimi erinomaisesti. Esiintymisen ilo loistaa yleisölle ja musiikkinumerot saivat jalan väkisin polkemaan rytmiä. Tutun tarinan tapahtumapaikkana on 1800-luvun Englannissa ilkeän ja pihin Saiturin omistava tehdas, jossa työskenteleville lapsille ei ole luvassa taukoa, eikä syötävää edes joulun tullessa. Lapset päättävät että asiaan on saatava muutos, mutta miten käy? Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa!

Helsingin Kaupunginteatteri – Saiturin joulu – Kuva Robert Seger

”Yksinkertaisesti sanottuna: Hyvän mielen esitys.”

Jos joulumieli puuttuu niin tämän näytelmän jälkeen se ei totisesti puutu enää. ShedHelsinki tekee Helsingin kaupunginteatterin kanssa todella arvokasta työtä, jota kannattaa jokaisen käydä tukemassa. Ja mikäs sen mukavampi tapa tukea toimintaa, kun nauttia erittäin viihdyttävästä esityksestä. Saiturin joulun esitykset 18.12.2021 saakka Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa, lippuostoksille tästä.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia