Onko joulu pakko viettää omien lasten kanssa jos niitä on sattunut siunaantumaan? Voiko äiti nauttia joulusta, jos lapset ovat isällään, vai onko tiedossa pelkkää itkua ja ikävää?

Ei ole pakko ja kyllä voi, kertoo tämä äiti, jonka lapset ovat tänä vuonna ja tällä kertaa isän luona – ja se tuntuu hyvältä:

“Onko teillä mitään suunnitelmia jouluksi?” No onhan meillä, ajateltiin syödä pitsaa ja pelata xboxilla, uppoutua sarjamaratooneihin Viaplayllä ja valvoa just niin myöhään kuin huvittaa.. (ennen yhtätoista nuokutaan jo sohvalla, ei tässä niin nuoria enää olla).

“Mutta entäs kinkut ja joulupukit ja lahjat ja kirkot?” Nääh, ei me tänä vuonna jakseta.

Ilmassa on kummaa taikaa ja odotuksen tunnetta, enää muutama yö ja sitten loput lapset viedään joulun viettoon sukulaisille! Osa on luovutettu isälleen jo aiemmin, tänä vuonna on isän vuoro viettää joulua lasten kanssa. Harvinaista herkkua, mutta nyt käy kuulkaas niin, että me ollaan ihan kahdestaan joulu!

“Eikö teitä harmita ettei aattoa vietetä koko perheellä?” No, ihan rehellisesti sanottuna, ei yhtään. On tässä lasten kanssa vietettykin taas enemmän arkea, ja kyllä sitä jo kaipaa “omaa aikaa”. Kaikki saadaan vähän tilaa ja hengähdystaukoa niin ei teininkään kiukuttelut käy niin kovasti hermoille, ja toisinpäin. Teinien vanhemmat on niiiin ärsyttäviä!!

“Mutta lapsia harmittaa kun eivät saa olla kotona jouluna?” Uusperhekuvioissa kun lapsillakin on useampi koti, ja useampi ihminen jotka haluavat viettää joulua heidän seurassaan. Tehdään nyt tänä vuonna näin, viime vuonna oltiin koko meidän perhe yhdessä, nyt annetaan muidenkin nauttia meidän pikku enkeleiden seurasta.

“Meille voi kyllä tulla jouluna, niin ei tarvitse yksin olla!” Juu ei kiitos, nyt on ihan oikeasti odotettu että saadaan olla ihan yksin. Tai kaksin. Kiitos kutsusta ja arvostetaan elettä todella paljon, mutta meillä on ihan hyvä näin.

“Joulu on kuitenkin lasten juhla!” Juu, ja lapset sitä viettävätkin, heille tärkeiden ihmisten keskellä. Meillä vietetään sitten oman “joulut” vähän myöhemmin, ollaan yhdessä uusivuosi ja pistetään pystyyn oikein kunnon kekkerit!

“Entäs se syyllisyys sitten? Miten selviää siitä tunteesta, että on huono äiti kun ei vietä tai halua viettää jouluaan lasten kanssa?” Kyllä se siitä. Sullakin on oikeus nauttia joulusta juuri niin kuin sinä haluat, oli se sitten yksin suklaan seurassa sohvalla tai ison suvun keskellä. Tai jotain siltä väliltä. Joskus se voi vaan mennä niin että ei olla saman katon alla juhlapäivinä, varsinkaan jos ei halua sinne ex-anopille kutsumatta ängetä aattoiltana.

Nimim. Oma joulu

Vietetäänkö teillä joulua toisin kuin ”pitäisi”? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Yksi vastaus artikkeliin “Vietän joulua ilman lapsia – ja se tuntuu hyvältä!”

  • Mindi sanoo:

    Ensimmäinen jouluaatto 22 vuoteen ilman lapsia.Nautin kyllä.Joulupäivänä näemme taas.Raskas syksy takana avio eroineen.Silti pieni syyllisyys hiipii,mutta aivan turhaan.