”Olethan siivonnut kotisi joulukuntoon hammasharjalla ja topsipuikoilla? Onhan jokaiselle lapselle varattu 2-4 kpl ekologista, järkevää, monikäyttöistä, älyä kehittävää lahjaa ja onhan ne paketoitu itsepainettuun lahjapaperiin? Olethan tehnyt itse pipari-, kakku-, torttu- ja pullataikinat ja joululaulujen soidessa leiponut niitä lasten kanssa hymyillen? Olethan aloittanut elokuussa joulukorttien teon ja antanut tuon käsintehdyn taideteoksen jokaiselle ihmiselle, jonka nimen tiedät? Olethan koristellut kotisi kimaltavaksi ja ripustanut ikkunoihin silitetyt, vastapestyt jouluverhot? Olethan suunnitellut joulumenun niin että siinä on varmasti jokaiselle jotakin ja joka sorttia perinneruokia niin että syötte niitä vielä loppiaisenakin? Etkö? Hyvä, en minäkään.

Joulu tulee ilman stressiäkin. Lapset nauttii kun äiti hymyilee ja on iloinen. Joten tänä vuonna, erityisesti tänä vuonna, tehdään joulusta äideille rento. Ostetaan lasten toivomia trendileluja, annetaan laiskiaisen flossata aattona ja Lollien kenkien hukkua sohvien alle. Ei joululahjan tarvitse olla kehittävä, riittää että se on toivottu.

Kuva Anastasiia Chepinska.

Tuntuuko että juuri tänä vuonna törsäsit vähän liikaa ja lahjoja on kellari täynnä? Ei hätää, tänä vuonna on ok hemmotella myös lapsia, kun moni ei saanut edes kaverisynttäreitä. Jos ennen aattoa jaksat vain vähän näyttää imuria olohuoneen matolle, se riittää! Pian se on täynnä lahjapaperimurua ja keittiö… no se on siisti tasan minuutti ennen jouluateriaa, ähkynä ei sitten kukaan jaksa siivoilla. Eikä tarvikaan. Jouluterveiset on hauska laittaa vaikka whatsup-videoviestinä. Lämmittää muuten mieltä enemmän kuin joku pahvinen glitterillä koristeltu härpäke. Mutta onhan nekin nättejä. Jouluaterialle riittää että siinä on perheelle mieluisia ruokia sopivasti, rosollit ja lanttulaatikot voi jättää kauppaan, jos niitä ei kukaan syö. Kaupan piparitkin tuntuu maistuvan lapsille.

Hyvä äiti, tänä jouluna älä stressaa. Istu sohvalle, syö suklaata ja katso vaikka jouluaiheinen leffa. Virittää tunnelmaan paremmin kuin kiiltävä uunintaus. Aattona, istu taas alas glögi kädessä ja katso sitä iloa kun lapset avaavat niitä lahjoja. Vaikka se olisikin ainoa kerta kun niillä leikitään. Jouluna rauhoitutaan. Ei stressata.”

Nimim. RentoÄiti

Piparipatukka

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Hei Äiti, huomasitko että JOULU ON PIAN?”

  • ei ressiä sanoo:

    Ei onneksi tarvitse ressata joulusta. Ekat lahjat ostettu marraskuussa ja vikat joulukuun alussa. Piparit on leivottu kuun vaihteessa samoin kun joululaatikot tehty silloin pakkaseen. Siivoukset tuli hoidettua ”pala” kerrallaan marraskuun puolella alottaen. Jos vielä jotain tekemistä mieleen tulee nii ne saa jäädä ens vuodelle ellei ne ole ihan täysin pakollisia

  • Ei stressiä. sanoo:

    Huomasin että joulu tulee kohta ja antaa tulla vaan. Meinaan mussuttaa suklaata sohvalla ja lukea tai kattoo töllöä. Emme kuuraa ja leivo hikihatussa. Aattopöydästä löytyy sitä mitä haluamme syödä. Lapsen paketit käärin ja pientä miehelle. Jos jotain sain mukaani lapsuuskodista niin inhon sitä älytöntä joulun suorittamista kohtaan.

  • Mimma sanoo:

    Kiitos <3