Saatko sotkusta slaagin? Ratkaisu on krääsä-ämpäri!!
Vihaatko sinäkin sitä ympäriinsä lojuvaa ryönää, joka lapsiperheessä valtaa jokaisen pinnan? Et ole ainoa. Onneksi siihen on ratkaisu, joka varmaankin löytyy jo kotoasi.
Nimittäin ämpäri. Tarkemmin sanottuna KRÄÄSÄ-ÄMPÄRI.
Äiti-ihminen Jessica McGintyllä myös paloi käämi siihen, että roina täyttää kaikki paikat – ja varsinkin siihen, että roinat jäävät lapsien jäljiltä niille sijoilleen. ”Vie roskat roskiin”, ”Vie pyykit pyykkikoriin” ja ”Älä jätä leluja pitkin” kun ilmeisesti ovat lauseita, joita lasten herkät korvat eivät pysty kuulemaan. On ärsyttävää kerätä ne kaikki tavarat ja varsinkin viedä ne paikoilleen. Se vaatii ramppaamista eestaas ja selvittelyä lapselta, että onko tämä paperilappunen tai tämä yllätysmunasta tullut lelu tarpeellinen.
Krääsä-ämpäri toimii niin, että jokaiselle lapselle (tai perheenjäsenelle, myös aikuiset jättävät rojua pitkin) varataan oma ämpäri. Kaikki lojuva ryönä elikkäs krääsä viskataan ämpäriin, ja jos rompe yhä on ämpärissä nukkumaanmenoaikaan, se joutaa roskiin. Tällä tavalla päästään eroon sekä turhasta roinasta että siitä, että yksi ihminen joutuu kulkemaan siivoamassa ja viemässä kaiken paikalleen. Kun tavaroita uhkaa roskiinheittäminen, lapset ehkä onnistuvat paremmin pitämään huolta niistä.
Ämpäriäiti McGinty vakuuttaa, että metodi toimii erinomaisesti. Hänellä on neljä lasta, ja sellainen määrä tietysti jättää jälkeensä paljon ryönää. Sen lisäksi että aikaa säästyy kun äidin ei tarvitse kuljettaa joka tavaraa omalle paikalleen, aikaa säästyy myös tavaroiden etsimisen suhteen. Lapset osaavat suunnata ämpärille kun jokin tavara on hukkunut kesken leikkien.
Suosittelemme kuvista poiketen valitsemaan krääsä-ämpäriksi ison siivousämpärin, jotta sinne oikeasti mahtuu tavaraa.
Ongelmanahan tietysti on se, että joku joutuu ne pitkin poikin kuljeksivat rojut keräämään. Sekä se, että esimerkiksi olkkarissa joutuu katsomaan krääsä-ämpäririviä. Mutta kenties kokonaistyömäärä on silti vähäisempi, ja ehkäpä perheelle riittäisi yksi ämpäri?
Harkintaa tyhjentäjä tietysti joutuu käyttämään. Jos ämpärissä on lempilelu ja lapsi jo uuvahtanut unille, ei lelua tietenkään voi heittää pois. Lisäksi kannattaa miettiä, että onko uhkailu kovin hyvä kasvatuskeino. Sekä sitä, missä määrin kotona saa olla sotkua. Tarvitseeko kaikki irrallaan lojuvat tavarat palauttaa omille paikoilleen joka ikinen päivä, vai riittäisikö kerran, pari viikossa?
Mitä mieltä olet? Kuulostaako toimivalta niksiltä? Ilmestyykö teille krääsä-ämpäri sisustusta täydentämään?
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.
Upea idea olisinpa keksinyt aikoinaan ei muuta kuin ämpäriä hakemaan jälkipolville.