Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Uusioperhe ja sen tuomat haasteet. Kuka on kenenkin minäkin ja kenen kuuluu totella ketäkin? Saako kaikki saman verran ja kenen lenkkarit on kenen maksettava. Ei siinä vielä mitään. Mutta kuka on kenenkin mummi? Pitääkö bonuslastenlapsille ostaa saman verran joululahjoja kuin biologisille? Voiko joku suuttua jos ei osta?

Taistelu alkoi, kun bonuslapsen äiti suuttui siitä, että lasteni mummi osti lapsilleni joulukalenterit, ja oltiin tilanteessa jossa omillani oli kaksi (mummin ostamat+minun ostamat) ja bonuksella vain minun ostama + kalenteri joka hänellä on äitinsä luona jossa myös asuu.) Nyt tilanne on, että bonuksen äidin mielestä lapset eivät ole tasa-arvoisia. No, omilla lapsillani ei ole toista kotia, jossa olisi kalenterit tai yhtikäs mitään muutakaan, sillä heidän isänsä kuoli muutama vuosi sitten. Minun lapset ovat äitini ainoat lapsenlapset ja ymmärrän hyvin että hän tahtoo lelliä heitä. Silti, hänkin on pienituloinen ja minusta tuntuu pahalta, että joutuisin sanomaan hänelle että bonukselle pitää myös ostaa ja hankkia. Bonuksella kuitenkin on kaksi kotia ja kahdet isovanhemmat. Olen yrittänyt kaikkeni jotta tyttö tuntisi kuuluvansa perheeseen kuten kuuluukin. Mitä tässä pitäis tehdä?”

Anonyymi kirjoittaja

Artikkelikuva Anastasiia Chepinska.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 33 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

33 vastausta artikkeliin “”Pitääkö bonuslastenlapsille ostaa saman verran joululahjoja kuin biologisille?””

  • Omantunnon mukaan sanoo:

    No jopas.. Äitini ostaa ainoastaan minun lapsille, ei puolisoni lapsille ja sitten puolisoni äiti ei taas osta minun lapsille (paitsi yhteisillemme) ja minusta se on fine. Perheessämme lapsia kaikkiaan 6 lasta niin iso menoerä olisi, lisäksi minulla tiesti on 3 sisarusta joilla myös lapsia joten ehkä jokin roti pitää olla. Vaan kuitenkin silloin kun kaikki lapset ovat joulun meillä, niin pyrimme varmistamaan jotta lahjoja olisi jokaiselle suunnilleen saman verran, vuoroviikkolaiset ovat kuitenkin samanikäisiä kuin omat vanhimpani, niin se pahamieli todennäköisesti korostuisi siinä.

  • Helsinkiläinen sanoo:

    Kaikilla lapsilla on kullakin 2 kalenteria, joten asiahan on harvinaisen selvästi täysin tasapuolinen joulukalenterien suhteen.

  • Bonusperheenä lähes 20 vuotta sanoo:

    Pitkään bonusperheenä on toimittu ja vaikka sekä omat, että mieheni vanhemmat muistavatkin bonusta, niin eivät aina samoin kuin biologisia. Eikä tarvitsekaan, bonuksella omat isovanhemmat. Tasa-arvoisuus säilytetään meidän kotona, muiden käytökseen emme voi vaikuttaa. Eivätkä lapset edes oleta, että saavat samat koska omat isovanhemmat ovat omia ja bonukset kiva lisä. Enkä oikein ymmärrä miten voi bonuksen äiti edes ajatella noin? Ei itsellä ole käynyt mielessäkään, että exän nykyisen vanhempien pitäisi muistaa omia lapsiani? Kaikilla ihmisillä on oma tapansa muistaa lähimpiään ja myöskin päättää ketkä siihen kuuluvat.