Huono Äiti sai avautumisen:

”Teini ei halua mennä mihinkään! Puoliso ei halua mennä mihinkään! Meillä on esikoinen muuttanut syksyllä omaan asuntoon lähikaupunkiin, lukion ekalle opiskelemaan. Asunto on mukava, tilava kaksio lähellä keskustaa. Toivoin nuoremman sisaren (15v.) viettävän siellä myös aikaa viikonloppuisin että saisimme hieman ”omaa aikaa” puolisoni kanssa. Turhaan toivoin! Teiniä ei saa mitenkään suostuteltua sinne yökylään siskonsa luokse. Ei nappaa elokuvat, shoppailut yms. muut kaupungin tarjoamat eri aktiviteetit, ruokapaikoista puhumattakaan! En ymmärrä, en… Ei auta lahjonta, kiristys, uhkailu.. kaikkea on kokeiltu.
Itse olen siellä muutamia öitä viettänyt jos on ollut joku aamuaikainen meno kaupungissa, eikä viitsi niin kaukaa aamulla lähteä liikkeelle.

Ja sitten tämä toinen kotihiiri. Puolisokaan ei saa aikaiseksi että viettäisimme yhteisen viikonlopun kaupungissa, jos teini ei kerran sinne mene. Olisi kiva käydä syömässä valmiilla, katsomassa kulttuuria (esim. elokuvia). Kotona joka paikka muistuttaa ”tee sitä, tee tätä, älä vaan lepää hetkeäkään…” Ja arvatkaapa olenko asiasta sanonut, vihjaillut, tehnyt täydenkuun taikoja…
Ei meillä muutenkaan mitään lomareissuja kauemmas saati lähemmäs tehdä. Taloudellisia esteitä ei ole. Kotona möllötellään vaan.

Alkaa nämä kotiseinät vaan pian kaatua päälle! Pääsen kyllä halutessani akkojen reissuille joo, mutta eihän se ole sama asia. Toivoisin yhteistä aikaa puolisoni kanssa, jonka olen rinnalleni valinnut yli 20 vuotta sitten. Pelkään, että tulee vielä se päivä kun minä valitsenkin jotain muuta… tai hän valitsee.”

Nimimerkki: Törkee mamma

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Perheeni möllöttää vain kotona eikä lähde ikinä minnekään”

 • Itse joutuu tekemään sanoo:

  Mene itse. Kerrot mihin olet menossa ja pyydä muu perhe mukaan, varaudu jo siihen henkisesti ettei ne tule. Sitten menet kaverin kanssa tai yksin. Sinullakin on oikeus elää ja pitää hauskaa eikä sinun tarvitse pyytää siihen lupaa perheeltäsi.

 • Samma häär sanoo:

  Meillä kaikki tällaiset lomamenot pitäisi olla tarkkaan suunniteltuja, hintavertailtuja ja aikataulutettuja. Muuten kuuluu urputusta.. miksei suunniteltu, mitä oikein siellä pitäisi tehdä, jne. Ruokapaikat pitäisi olla tarkkaan pohdittu, vertailtu ja valittu. Muutaman reissun järkkäilin, nyt ei korona-ajan jälkeen ole jaksanut. Ainoa paikka, jonne lähtee, on käymään äidillään 800 km päässä. Siellä jökötetään muutama päivä omakotitalossa ja teineillä ei mitään tekemistä. Kuulemma lähtisi kyllä lomalle, jos järjestän…! En vaan jaksa, eikä kiinnosta. Surettaa lasten puolesta tämä.

 • Perässä raahaaja sanoo:

  Samasta asiasta kärsin. Toista ei saa minnekään. Paitsi itse kyllä lähtee sisaruksensa kanssa pyöräilemään, päiväretkelle, yms. eikä ota perhettä mukaan. Ihan kun meistä muista ei olisi mukava käydä jossakin YHDESSÄ koko perheen kanssa. Ei tarvitse olla edes mitään kallista menoa.
  Kotona vaan makaa ja nukkuu. Masennuksen on kehittänyt negatiivisella asenteensa lähes kaikkeen. Ehkä teilläkin masennus on syynä? Heijastuu myös lapsiin?

  • Henkisesti nalkissa sanoo:

   Tutulta kuulostaa. Mies lähtee mielellään omille teilleen, kavereiden kanssa metsästämään, kalaan jne mutta on vaikea lähteä perheen kanssa mihinkään, paitsi jos lähdemme hänen äitinsä luo. Teen toki omia juttuja yksin tai lasten kanssa kolmistaan mutta eihän se ole sama asia. Koen että seurani ei kiinnosta mutta eihän tästä asiasta voi keskustella, mies vain pakenee puhelimeen tai omille teilleen. Tämä hiihtoloma on alkanut vuokra-asuntojen selaamisella, niinkuin monet muut vapaat.

 • ”Ässä” sanoo:

  Meidän perheessä myös kaksi kotihiirtä mutta Äiti & poika tykkää reissata ja käydä erinäisissä paikoissa, välillä sit tulee sanomista että miksei häntä kysytä mukaan.. no aikansa kun kyselee niin eipä enää lukuisien ”en jaksa” en viitti” mitä minä siellä teen” vastausten jälkeen viiti kysellä, se vaan on tosiasia että toiset tykkää mennä ja liikkua ja toiset ei 🤷🏻‍♀️ kahdenkeskinen aika.. enpä muista milloin olis ollu, sitäkään kun minä aina jaksa järjestää 🤔 että näin!

 • JJK sanoo:

  Kaikkia ei vaan kiinnosta lähteä minnekään. Toki jos lapsen vointi ja sosiaalisuus huolestuttaa, niin aina voi puhua asiasta keskenään ja tarpeen vaatiessa ihan ammattilaisen kanssakin.
  Samoin myös sulhon kanssa. Koita jutella ja kertoa miltä sinusta tuntuu ja käykää vaikka perhe terapeutilla puhumassa.

 • Parempi elämä sanoo:

  Älä odota, vaan lähde omille teillesi. Itse jumitin kotihiiren kanssa 15v ennen kuin uskalsin repäistä. Nyt on ihanaa, kun on omia menoja, lasten kanssa reissataan ilman ylimääräistä painolastia. Hän saa sitten olla kotona rauhassa!

 • Seinät kaatuu päälle sanoo:

  Ymmärrän sua hyvin! Mä haluaisin myös mennä, nähdä ja tehdä, mutta…
  Toki tässä on lypsykarjatilan kanssa oltu suht jumissa viimeiset 27 vuotta, mutta nyt siitä koittaa vapaus ja ex tempore lähdöt olisi mahdollisia. Olen kyllä jo sanonut, että jos ei muut lähde, niin minä lähden sitten yksin, vaikka ei se sama asia olekaan