Huono Äiti sai lukijalta avautumisen:

Olen toipuva addikti sekä äiti. Tyttöni 10v jäi kiinni sähköröökistä. Sisäisesti raivostuin ja pelkotilat nousivat että nytkö mun pikkuinen aloittaa saman tien kuin minä. Annoin itselleni päivän aikaa ajatella ja tutkia miten ottaa asia puheeksi tytön kanssa. Pohdin myös paljon sitä miten itse olisin halunnut vanhempieni puuttuvan minun päihteiden käyttöön silloin kun olin nuori. Oikea tapa ei ainakaan ollut se että raivostuu, huutaa ja rangaitsee. Minun kohdallani se ei ainakaan toiminut vaan laitoin vaan lisää vettä myllyyn ja alkoi kova kapina. En myöskään kokenut että voisin puhua vanhemmilleni mistään. Lopputulos oli että vanhempani luovuttivat kun ei enää mahtanut mulle mitään. Siitä matka alkoi kohti sairautta nimeltään päihderiippuus. Se mailma vetäisi minut mukaan, joten otin toisen tavan ottaa asia puheeksi tyttöni kanssa.

Tein listan siitä mitä halusin kysyä ja mitä kertoa. Lempeästi ja aidosti kuunnellen. Kerroin omat taustani myös ja salaisuus paljastui kun ensimmäistä kertaa kerroin sairaudestani ja kokemuksista. Tyttöni kertoi avoimesti kaiken kokeiluun liittyen ja saatiin puhuttua ylipäätään päihteistä. Varoitin myös siitä minkä geenicoktailin tyttöni ehkä on perinyt ja kannattaa olla varovainen päihteiden kanssa. Virtahepo olohuoneessa kutistui kun tämä salaisuuteni paljastui. Tänään tyttöni aamulla tuli sänkyyni ja halasi minua. Sanoi että kiitos äiti siitä miten suhtauduit asiaan. Lopuksi sanoi myös että hän uskaltaa jatkossa kertoa mitä vain minulle. Koen että onnistuin ja kuinka liikuttavaa on että tyttöni kokee luottavansa minuun vaikeissakin asioissa. Mietin miten muissa perheissä reagoidaan päihteisiin?

Nimimerkki: Äiti ja addikti (toipuva)

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “10-vuotiaani jäi kiinni vapetuksesta”

 • Anon sanoo:

  Toimit juuri oikein ja on hienoa, että tyttö uskaltaa nyt kertoa sinulle kaikki asiansa, se on kullanarvoista. Hyvää jatkoa teille!

 • Mimmi sanoo:

  Hyvin suhtauduit asiaan, mutta riski kokeilla päihteitä on suuri, jos noin nuorena kiinnostuu jo aiheesta. Useimmat 10-vuotiaat miettivät vielä lasten juttuja.

 • Nimetön sanoo:

  Oma 16-vuotias teini juuri kysyi, että olisinko vihainen, jos hän joisi itsensä humalaan. Vastasin, että en. Että siinä kohtaa olisi hyvä soittaa minulle ja pyytää hakemaan kotiin. Minun teinin kaverit on melkein pelkästään netissä ja hän onkin lähes aina kotona. En siis vielä kertaakaan ole joutunut häntä hakemaan mistään humalaisena. Mutta jos se päivä tulisi, niin hakisin. Juuri mietittiin, että enää 1.5 vuotta, niin päästään yhdessä baariin 😅

  • ?? sanoo:

   Toivottavasti toi oli vitsi! Kai täysi-ikäisen kanssa voi tehdä muutakin yhdessä kuin mennä baariin.