Tämä, jos jokin kuulostaa miehen keksimältä idealta.

Ja niin se taitaa ollakin. Spaceborn United -yrityksen toimitusjohtaja Egbert Edelbroek nimittäin kertoo, että ihmisiä voisi syntyä avaruudessa 12 vuoden päästä.

”Jos haluamme olla laji, joka elää muillakin planeetoilla, meidän täytyy oppia lisääntymään avaruudessa”, Edelbroek toteaa.

Tarkoituksena on muun muassa ilmastonmuutoksen aiheuttamilta uhkilta suojautuminen, sekä myös ihmissuvun yhteenkuuluvuuden tunteen lisääminen.

Ajatuksena ei ole se, että raskaanaolevat naiset viettäisivät koko raskauden avaruudessa, vaan se, että heidät laukaistaisiin synnyttämään 24 tai 36 tuntia ennen h-hetkeä.

Synnyttävällä naisella tulisi olla taustallaan kaksi ongelmitta sujunutta synnytystä sekä ”korkea säteilynsietokyky”. Pelkästään yhtä naista ei lennätettäisi avaruuteen, vaan kyseessä olisi noin kolmenkymmenen pallomahan retkue. Avaruuteen lähtisi toki mukaan myös joukko lääketieteen ammattilaisia.


Kuva Patricia Prudente.

Edelbroekin mukaan avaruudessa synnyttäminen olisi riskittömämpää kuin Maassa.

Ongelmia tuottaisi lähinnä ajoitus. Vauvat kun eivät tuppaa tulemaan maailmaan tarkalleen silloin, kun heidän on arvioitu saapuvan. Kuten jokainen raskaana ollut tietää, laskettu aika on arvio, ja täysin normaalina pidetään kuukauden ajanjaksoa, kahta viikkoa ennen ja kahta viikkoa jälkeen lasketun ajan. Ja tietenkin vauvoja syntyy muulloinkin kuin tämän laskennallisen kuukauden aikana.

Noh, Edelbroekin yritys ei keskity valmistelemaan avaruussynnytyksiä, vaan keinohedelmöitystä avaruudessa. Toimitusjohtaja kuitenkin uskoo, että riippuen rahoituksesta ja avaruusturismin kehittymisestä, avaruussynnyttäminen voisi olla mahdollista vuonna 2031.

Mitäs sanot? Lähtisitkö sinä synnyttämään avaruusvauvaa? Syntymäpaikka on ainakin mielenkiintoinen, ja kenties painottomissa oloissa on helpompaa pullauttaa vauva ulos.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia