Kaivatko nenääsi? Hyvä! Syötkö räkääsi? Vielä parempi!

Elinympäristömme on nykyään yhä steriilimpi. Siivoamme antibakteerisilla aineilla, ja pelkäämme pöpöjä, joita tulee vaikka lattialle tippuneeseen ruokaan.

Terveyden kannalta olisi kuitenkin parempi reippaasti syödä ruoka, joka tipahtaa. Lisäksi pitäisi heivata antibakteeriset saippuat mäkeen. Ja sitten pitäisi myös kaivella nenää, ja mikäli sieltä sattuu löytymään jotain, syödä räkä!

Taaperosi mielestä nämä ohjeet ovat varmasti mitä parhaimmat. Hän todennäköisesti noudattaa ohjeita ihan käskemättäkin. Mutta meille aikuisille se voi olla suurempi haaste.

Jos kukaan ei näe, niin lattialle tippunut ruoka saattaa hyvinkin mennä suuhun. Mutta entä jos se tippuu lounasruokalassa tai ravintolassa? Taidat jättää syömättä!

Samoin harva meistä kehtaa kaivaa nenää julkisesti, saati syödä räkää!


Ylin kuva Ethan Hu.

Näin pitäisi kuitenkin toimia, sanoo dermatologi Meg Lemon. Hän uskoo, että liian steriili yhteiskunta altistaa sairastumiselle. Siksi hän kannustaa rokottamaan lapset ja välttämään turhien antibioottien käyttöä. Sekä siihen, että lasten annetaan syödä vaikka hiekkaa – siihenhän lapset jostain syystä tuntevat luonnostaan vetoa.

Lemon sanoo, että vaikka parantunut hygienia tietysti myös ehkäisee sairauksia, meidän immuunijärjestelmämme tarvitsee yhä haasteita. Ennen immuunipuolustuksellamme oli jatkuvasti töitä, mutta liian steriilissä ympäristössä sillä ei ole tehtävää, mikä johtaa sen huononemiseen. Siksi meidän pitäisi syödä myös ne lattialle tippuneet ruoat, sekä räkäpalleromme!

Enää puuttuu se, että joku keksii purkittaa räkää ja myydä sitä terveysvaikutteisena tuotteena!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia