Saimme Avaudu tästä -lomakkeen kautta keskustelunavauksen:

”Tässä mietin naisia, jotka elää itselleen epäedullisessa suhteessa, raataa kaikki kotityöt. Ei juuri saa hellyyttä tms. Mutta ei valitakaan.

Heillä on mies vuodesta toiseen, onko siis tosiaan niin että miehen kanssa ei voi saada tasa-arvoista suhdetta, jossa voi odottaa hyvää kohtelua ja sitä että yhdessä huolletaan perhe ja koti?

Onko niin että pysyvän suhteen saavuttaa vain olemalla palvelija ja pitämällä suun supussa? Eikö miehiä kiinnosta ollenkaan se onko se puoliso onnellinen?”

Kuulostaa aika pessimistiseltä näkemykseltä, vai mitä? Mutta toisaalta: jokainen tietää, että parisuhteessa on pakko tyytyä johonkin, tai sitten elää ilman parisuhdetta. Täydellistä kumppania tai täydellistä parisuhdetta ei olekaan. Siinä on sitten paljon eroja, että mihin tyytyy.


Kuva Thomas Curryer, ylin kuva Coley Christine.

Puoliso ei ehkä ole aivan sellainen, mistä joskus haaveili, mutta hän voi olla monella tavalla hyvä. Onhan sekin tyytymistä, mutta ei huono asia. Huonoa tyytymistä on esimerkiksi sellainen, että jää suhteeseen, jossa on itse ainoa antava osapuoli tai tulee jopa kaltoinkohdelluksi.

Eikä varmasti voida yleistää niin, että miehet eivät välittäisi puolisonsa onnellisuudesta. Mutta kieltämättä Avaudu tästä -lomakkeen kautta tulee paljon kertomuksia juuri siitä, että mies odottaa kotona palvelua mutta ei ole vaimonsa tukena. Suurin osa kirjoituksista tulee naisilta, joten voi olla, että vastaavaa tapahtuu myös toisin päin, mutta miehet eivät kirjoita siitä.

Voi olla niinkin, että onnelliset, sukupuolesta viis, eivät kirjoita suhteestaan…

Mutta mikä on sinun kokemuksesi? Onko pitkässä suhteessa pakko tehdä oikeasti isoja ja itseä vahingoittavia myönnytyksiä? Saako pysyvän suhteen vain sellainen nainen, joka suostuu katsomaan melkein mitä tahansa sormien läpi, hoitamaan kaiken ja olemaan hiljaa?

Kerro kommenteissa tai lähetä tarinasi Avaudu tästä -lomakkeen kautta – olipa tarinasi sitten onnellinen, surullinen tai tavallinen, olitpa mitä sukupuolta tahansa! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Onko pitkän suhteen salaisuus se, että tyytyy ihan mihin tahansa?”

 • anonyymi sanoo:

  Pitkän suhteen salaisuus on: 1. tottumus 2. tottumus 3. tottumus

  Jokaisessa avioliitossa, huonommassakin, on niitä hyviä hetkiä ja niitten hetkien voimalla jaksaa.

 • R sanoo:

  Olen sitä mieltä, että jos joku väittää, että koskaan ei pitkässä parisuhteessa ole riidelty ja kaikki on muka aina ollut ihan hyvin, niin ainakin jompikumpi osapuoli jättää kerran jos toisenkin sanomatta mitä oikeasti ajattelee. Toinen on ehkä rauhallinen tossukka, joka ei saa suutaan auki, eikä halua haastaa riitaa. Tai eivät vain osaa keskustella ja tyytyvät asioihin sellaisina kuin ne ovat, vaikka kaikki ei olisikaan aina hyvin.
  Ihan kaikilla ihmisillä tulee joskus erimielisyyksiä jostain. Kaikkia ärsyttää ihan varmasti joskus toinen ihminen. Pitkään parisuhteeseen päästään, jos erimielisyyttä aiheuttavat asiat eivät ole isoja ja riidat osataan selvittää. Tervettä ei ole asioiden selvittämättä jättäminen. Sellainenkin ihmissuhde voi toimia, missä riidellään paljon, koska asiat myös selvitetään aina.
  Jokainen punnitsee itse omalla kohdallaan ja oman parisuhteensa kannalta, onko myönnytyksiä tehtävä liikaa ja missä asioissa. Mutta varmasti jossain kohtaa niitä on tehtävä, ihan jokaisen.