Vaaleaa hienoa hiekkaa silmänkantamattomiin, matala kahlaamiseen sopiva ranta, luontokohteita ja liikuntaa, pittoreskeja puutaloja…missä Euroopan rantalomakohteessa ollaan?

No ihan Suomessa, Porin Yyterissä.

Menneinä vuosikymmeninä Yyteri oli kaikkien tuntema suosikkikohde, mutta nyt tuntuu että harvempi muistaa sitä tai tulee edes ajatelleeksi lomakohteena. Ja se on harmi!

Yyterin dyynit ovat nimittäin poikkeuksellinen nähtävyys. Yyterin santojen lentohiekka-alue on Etelä-Suomen laajin aktiivinen dyynialue. Se tarkoittaa kiehtovaa kohdetta kaikille luonnosta kiinnostuneille ja rantaelämästä nauttiville.

Erityisten hyvä kohde Yyteri on lapsiperheille. Joka ikinen lapsi tykkää möyriä hiekassa, ja Yyterissä jos jossain riittää materiaalia hiekkakakkuihin. Rantaa kun on kuuden kilometrin verran!

Ranta syvenee hyvin loivasti, joten se sopii erinomaisesti pienille lapsille. Lisäksi pohja on pehmeää hiekkaa, jossa kasvaa vesikasveja hyvin harvakseltaan, joten myös ne liejua ja levää pelkäävät lapset uskaltautuvat mereen!

Luonnosta kiinnostuneen kannattaa tutustua Yyterin luontopolkuihin, ja tehdä retki vaikka Yyterin lietteille – nimi ei ehkä houkuttele, mutta paikan luonto on harvinaislaatuista. Pitkospuu- ja polkureitit sopivat kaikille luonnossa liikkujille, mutta varsinkin linnuista kiinnostuneille siellä riittää nähtävää.

Yyterin lähistöllä on myös muita kivoja ja tutustumisen arvoisia kohteita, kuten idyllinen Reposaari. Pienessä kylässä on viehättäviä puutaloja ja pysähtynyt tunnelma.

Yyterin reissulla voi majoittautua esimerkiksi lähellä Reposaarta sijaitsevan Siikarannan tai Yyterin leirintäalueella. Yyterissä on myös kylpylähotelli, ja Poristakin pääsee Yyteriin helposti sekä autolla että paikallisbussilla.

P.S. Yyterissä on myös nakuranta. Lue tästä raporttimme sieltä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia