Mitä nuoremman sukupolven miehet miettivät meistä naisista? Millaisia ajatuksia heillä on tasa-arvosta? Se selvisi tädille bussissa:

”Istuin kaikessa rauhassa pitkän matkan bussissa, ja takanani istui kaksi nuorta miestä. Alle kaksikymmentävuotiaita mutta jo yliopisto-opinnot aloittaneita, kävi ilmi heidän puheistaan.

Nuoret miehet vaikuttivat kouluja käyneiltä ja sivistyneiltä. Heillä oli laaja sanavarasto ja he selvästi olivat kiinnostuneita seuraamaan maailman menoa. Jonkun aikaa jutusteltuaan he alkoivat keskustella molempia kuohuttaneista aiheista. Näitä olivat naiset ja feminismi.

Radikaali ja liian pitkälle mennyt feminismi oli ollut vaikuttamassa siihen, että toinen nuorista herroista oli äskettäin eronnut tyttöystävästään. Tyttöystävällä oli ollut aivan hulluja ajatuksia feminismin takia.

Kun takapenkin keskustelu eteni, täti sai kiskoa turvavyötä tiukemmalle että ei olisi ihan penkistä irronnut ojentamaan nuoria miehiä…

Esimerkiksi sellainen asia kuin palkkatasa-arvo mietitytti heitä. Seuraava on ihan suora lainaus:

”Siis tilastollisesti ehkä saattaa olla niin, että joku nainen joskus jossain keskimääräisesti olisi saanut vähemmän palkkaa kuin mies. Mutta sehän on ihan oikein.

Kun naiset lisääntyvät. Koska naiset lisääntyvät he eivät tee töitä ja miehet joutuvat tekemään työt.”

Tässä vaiheessa meinasi tulla aamukahvit nenästä vaikka aamukahveista oli jo muutama tunti aikaa. Minkälaisessa maailmassa elävät nuoret miehet, joiden mielestä naiset lisääntyvät mutta miehet eivät? Sama väite toistui keskustelussa useamman kerran joten mistään vahingosta ei ollut kyse.

Toisaalta tämä selittää paljon sitäkin, miten ne perhevapaiden kustannukset yhä kaatuvat naisen työnantajan niskoille…jos kerran yleinen käsitys on se, että naiset lisääntyvät ilman että miehillä on asiaan osaa eikä arpaa…


Ylin kuva Reinhart Julian.

Mutta feminismin ongelma ei näiden nuorten herrojen mielestä ainoastaan ollut rahasta hössöttäminen! Myös naisten vaatima kohtelu kuohutti heidän tunteitaan.

Se, että naisia pitäisi kohdella hyvin on todella ikävä vaatimus. Se on väärin ja epätasa-arvoista, he pohtivat.

”Joskus entisaikaan on ollut ihan ok että naisia kohdellaan hyvin vain siksi että he ovat naisia mutta ei se enää ole oikein. Mutta vieläkin naisilla on näitä prinsessa-ajatuksia siitä että heille pitää vaikka avata ovi. Sehän on tosi väärin miehiä kohtaan.

Naisten ihailu on mennyt ihan liian pitkälle.”

Miesten sortamista oli ovien avaamisen lisäksi muu yleinen kohteliaisuus, se sellainen käytös mitä tädin ikäluokka kutsuu herrasmiesmäisyydeksi. Se pitäisi lopettaa kokonaan tasa-arvosyistä, miettivät nämä nuoret miehet. Naisilta kun ei vaadita mitään, mutta miesten pitäisi käyttäytyä hyvin. Todella väärin!

Täti uskoo, että nuorissa miehissä ja naisissa on paljon fiksua porukkaa. Varmasti monet heistä ovat paljon fiksumpia, avarakatseisempia ja tasa-arvoisempia kuin tädin ikäluokka. Mutta näemmä toisenlaistakin ajattelua on vallalla.

Toivottavasti nämä nuoret miehet kuitenkin jossain vaiheessa oppivat, että muita ihmisiä kannattaa kohdella kauniisti ja ylipäätään käyttäytyä kohteliaasti, sillä se ei ole keneltäkään pois. Toivon mukaan heille myös selviää se, että myös miehillä on jotakin osallisuutta lisääntymiseen…muuten voi seurata aika paljon hämmennystä!”

Nimim. Täti bussissa

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 10 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

10 vastausta artikkeliin “Nainen, tätä nuoret miehet ajattelevat sinusta…”

 • Puusilmä sanoo:

  Ettei vain olisi kyseessä jonkun uskonlahkon esim. lestadiolaisuuden nuoret miehet? Heillä näitä ”ihmiskilpiä” on vielä tänäkin päivänä ja naista arvostetaan lähinnä sen mukaan montako lasta on synnyttänyt. Patriarkaalinen liike.

  Toisaalta tasa-arvoahan nuoret miehet ajattelivat siinä ettei naisille tarvitse antaa mitään erikoiskohtelua koska hekään eivät miehinä sitä saa. Tässä ajatuksessa ei ole mitään väärää. Toki tulevat huomaamaan että peruskohteliaisuus on se tie joka voi viedä pisimmälle, myös sinne naisen lähelle. Olihan toinen heistä jotakin osannut tehdä oikein jos tyttöystävän oli jo löytänyt, menettäen hänet radikaalisiivelle 😀

  • minävain sanoo:

   No oot sinä kyllä yhellainen puusilmä! Miten edes kehtaat arvella noiden nuorien olevan lestadiolaisia? Lestadiolaisuudessa naisia arvostetaan huomattavasti enemmän kuin monissa muissa yhteisössä. Itse lestadiolaisena naisena ja äitinä käyn töissä, enkä huomaa mitään eroa työpaikkani miesten ja naisten välillä, olivat miehet tai naiset mitä uskontokuntaa hyvänsä. Myös lähipiirissäni miehet pitävät naisia kuin kukkaa kämmenellä, mutta sen sijaan esim. Kyläyhteisössäni (maalla, jossa ei asu muita lestadiolaisia) naisia ei pidetä joka talossa yhtä arvokkaina.

   Älä hupata tuollaista skeidaa, kun et asioista tiedä.

   Itse aiheeseen, onneksi nuo kaksi nuorta miestä eivät edusta kaikkia nuoria miehiä. Ja toivottavasti heillekin kasvaa joskus järki ja inhimillisyys päähän. Aika kummallisen kasvatuksen ovat kyllä saaneet…

 • Yks 4×lisääntynyt akka sanoo:

  Vähänkös huvittaa noi kyseiset nuoret miehet,ovat varmaankin unohtaneet ettei heitäkään olisi jos heidän äitinsä (naisia kun ovat) olisi aikanaan lisääntyneet.Ilmeisesi ovat saaneet oppinsa isiltään,joilla ei ole ilmeisesti mitään tekemistä vaimojensa lisääntymisen kanssa.😆

 • Tanja sanoo:

  Oven aukaiseminen naiselle. No, historiassa se ei ole johtunut mistään kohteliaisuudesta naista kohtaan. Tapa juontuu jo keskiajalta. Tuolloin elämä oli, ainakin aatelisilla, sangen vaarallista. Jatkuvat poliittiset juonittelut, sukuriidat ym.aiheuttivat pelkoa salamurhasta. Kun miehen piti poistua huoneesta, käveli nainen hänen edellään elävänä ihmiskilpenä. Varsinkin ovet olivat oivia salamurhaus paikkoja, koska uhri ei nähnyt oven toiselle puolen. Siksi mies avasi oven ja nainen meni ensin,jos oven toisella puolen oli murhaaja, hänen veitsensä osui naiseen. Samasta syystä nainen kulki miehen edellä portaikossa, ja missä nyt ihmiskilpeä tarvittiin. Miksi näin tehtiin? No, tietysti siksi, että miehen elämällä katsottiin olevan arvoa, kun taas nainen oli lähes arvoton (Paitsi jos synnytti poikia) rasite suvulleen.
  Itse olen työväenluokan feministi, ja ajattelen ettei naisten tarvitse toimia miesten elävinä kilpinä.

 • Tasa-arvo vain meille naisille? sanoo:

  Mutta tämä toisten hyvin kohtelu kuuluu kaikille. Tässähän juuri kannetaan sitä hedelmää, että jokainen on arvokas, eikä hänelle aukaista ovea VAIIN KOSKA HÄN ON NAINEN. eEihän sekään mitään tasa-arvoa ole. Pojat ovat oppineet, ettei ole miesten tai naisten töitä niin kuin me naiset olemme toitottaneet, miksi siis pitäisi kohdella sukupuolen perusteella eri lailla. Kohteliaisuus kunniaan ja molemmin puolin.

 • jarkimies sanoo:

  Toivottavasti huono aiti tiedat etta ettei palkka tasa-arvo ongelmaa ole olemassa?

  Jos mina ja sina molemmat mentaisiin toihin nyt samaan paikkaan meidan tunti palkka olisi sama!
  Ero tulisi sitten siina kumpi meista tekisi enemman tunteja saisi isomman kk palkn… Tilastoissa miehet saavat enemman palkkaaa koska miehet tekevat enemman tunteja toita (ylityota jne). Ja ovat myos useammin tekevat sellaista tyota josta maksetaan enemman palkkaa. Eika se johdu siita etta ovat miehia..

  Mutta komppaan kylla etta aika naurettavia olivat nuo kaksi..
  Muttq menewhan tama femistisyys liian pitkalle nykyaikanq vaikka nuo kqksi ovat kyll aivan vaarassa!

  hyvaa loppuvuotta toivottaa jarkimies!

 • Mari sanoo:

  Feministi tuskin tahtoo, että häntä kohtaan täytyisi olla kohtelias siksi, että hän on nainen. Musta ainakin tuntuisi ikään kuin mut ylistämällä alistettaisiin jos mulle alvariinsa oltaisiin ovia aukomassa tai ylenmäärin kukkia kantamassa.

  • juuuba sanoo:

   On meitä naisiakin moneksi. Olen kai itse siitä välimaastosta; en tykkää että naiset (tai miehet) niputetaan samaan nippuun. Vaikka olen nainen, kävelen mielestäni kuin mies. Käytän mielellään vaikkapa sporttisia vaatteita ja kädet taskussa. Lenkkarit jalassa. Pelaan jalkapalloa ja muita pallopelejä. Teen mielellään ”miesten” juttuja, rakennan, remontoin, vaihdan auton renkaat…

   Mutta.. Samalla myös nautin siitä, jos mies (tai kuka tahansa) aukaisee oven ja päästää minut ensin. Tai antaa kukkia tai lahjan ilman syytä. Nautin, jos minua huomioidaan, enkä koe sitä sen enempää alistamisena kuin ylistämisenä. Otan sen kohteliaisuutena ja arvostuksena.