Unien tulkinnalla on pitkät juuret. Alitajuntamme näkee ja tietää enemmän asioita kuin tietoinen mielemme. Unet paljastavat totuuden meistä, suhteistamme ja elämästämme – jos olemme avoimia tulkitsemaan niitä.

Ongelma vain on siinä, että vanhat tulkinnat eivät välttämättä enää hektisessä nykymaailmassa päde. Siksi listasimmekin tavallisille unille uudet, modernit selitykset:

Näitkö unta…

…matkallelähdöstä?

Kaipaat arkeesi lisää stressiä. Mietipä lomamatkaa: passien uusimista, rokotteiden hankkimista, pakkauspaniikkia, lähtöselvitykseen jonottamista, ahdasta lentokonetta, päälle oksentavia lapsia, huijaavia takseja, kielimuuria, kaaottista liikennettä, ruokamyrkytyksiä…kyllä, sinä haluat elämääsi LISÄÄ HAASTETTA!


Kuva Ali Abdul Rahman, ylin kuva Thanos Pal.

…hampaan irtoamisesta?

Mielesi vihjailee, että edellisestä hammaslääkärikäynnistäsi on kulunut liian kauan aikaa. Kauanko siitä on? Kolme vuotta? KOLMETOISTA?

…siitä että olit alasti töissä?

Olet oikeasti nudisti. Et vain ole hoksannut sitä valveilla, mutta mieti: housujen vyötärö puristaa, sukkahousut valuu, paidan kainalot ovat märät ja pipo kiristää? Nudisteilla on helpompaa! Ehdota viikkopalaverissa että casual fridayn sijaan otatte käyttöön nakumaanantain!

…exästäsi?

Alitajuntasi haluaa muistuttaa sinua siitä, että exäsi on exä ihan syystä. Älä soita hänelle. Etkä soita. Et soita nyt etkä varsinkaan soita parin viinilasillisen jälkeen. Eikä tekstareita. Ei whatsapp-viestejä. Älä mene stalkkaamaan Facebook-sivua. ÄLÄ.

Ai teit sen jo. No siitä se uni sitten johtui.

…lentämisestä?

Sinä olet villi ja vapaa sielu etkä oikeasti mikään päiväkoti-työ-päiväkoti-koti-nukkumaan-zombie. Sinun pitäisi liidellä vapaana kuin perhonen, kukkia haistellen ja siipiä läpsytellen halki sinitaivaiden. Osta lelukaupasta irtosiivet ja pidä niitä kaikkien asujesi kanssa, auttaa ensihätään.

Voit myös irtisanoutua ja ruveta esim. joogaohjaajaksi. Tai lentäjäksi. Ehkä lentäjä on parempi, kenties ne unet sitten loppuu.

…pakenemisesta?

Pakenemisunet kertovat syyllisyydentunnosta. Jos et oikein tiedä mistä nyt pitäisi syyllistyä, lue täältä kattava lista!

Tai ehkä olet rosmo. Vaikea sanoa varmasti.


Kuva Daniel Cano.

…siitä, että olet taas ylioppilaskirjoituksissa?

Sinä olet suorittaja ja suorittaisit mielelläsi myös 20 vuotta vanhoja juttuja samanaikaisesti nykyisten kanssa jos vain voisit. Mene vaikka joillekin kursseille joissa on kokeita niin pääset stressamaan ja suorittamaan vähän lisää.

…synnyttämisestä?

Alitajuntasi huijaa sinua ”plops vauva syntyi” -unilla. Mutta muistat kyllä, että synnyttäminen ei ole sellaista. Tarkista ehkäisysi. Kahteen kertaan. Lisävarmistukseksi voit seurata päiväkodissa kurahousujen pukemisrumbaa. P.S. Älä mene päiväkotiin seuraamaan pukemista jos sinulla ei ole lasta siellä. Se on OUTOA.


Kuva Joshua K. Jackson.

…siitä, että aloitit paheen, kuten tupakoinnin uudelleen?

Repsahdusunet ovat alitajuntasi tapa mennä piiloon nurkan taakse ja huutaa PÖÖ! Kivat sille hei.

…lapsuudenkodistasi?

Mielesi tietää että et jaksaisi olla joka hemmetin hetki vastuussa ihan kaikesta!!!

…seksistä sopimattoman ihmisen kanssa?

Se on salainen haaveesi joka nyt paljastui! Myönnä pois, sinä poikkeava hyypiö! P.S. Se tyyppi tietää että näit siitä seksiunta. Oikeasti tietää. Se kertoi siitä meillekin!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia