Istumisen ja muun epäaktiivisuuden vaaroista tulee koko ajan lisää tietoa. Nyt on saatu selville, että istuminen on yhteydessä jopa yhdeksään syöpään. Onneksi ratkaisu on lähellä, lähempänä kuin odotatkaan!

Aiemmin on tiedetty, että liika istuminen on yhteydessä suolisto- ja rintasyöpään. Lisäksi se lisää sydän- ja verisuonitautien, ylipainon ja diabeteksen riskiä.

Monilla työpäivä menee istuessa, ja kotona rentoudutaan sohvalla. Arkeen pitäisi saada enemmän aktiivisuutta, ja asiantuntijan neuvo onkin kätevä:

Tee enemmän kotitöitä!

Monille kotityöt ovat pakollinen paha. Moppiin tartutaan vasta kun on ihan pakko. Mutta ehkä siivousinto löytyisi sitä kautta, että ajattelisi luuttuamista terveysliikuntana!

Rivakassa imuroinnissa tulee hiki, ja varsinkin kaikki tahrojen perässä konttailu ja ylhäältä pölyjen pyyhkiminen lisää liikkuvuutta. Jos siirtelee sohvia sun muita imurin tieltä, saattaa saada jopa lihaskuntotreenin. Martat sanovat, että mattoja ei tarvitse enää nykyään piiskata, mutta olisihan se mainiota sykettä nostavaa ja vyötäröä kaventavaa sekä varsinkin aggressioita purkavaa puuhaa!

Siivoamisen sijaan toinen vaihtoehto on käydä reippaalla kävelyllä, mutta jos samalla vaivalla saa siistimmän kodin, miksi ei hyödyntäisi mahdollisuutta!

Kropan muokkaukseen tarvitaan tehokkaampaa treeniä, mutta jos tavoitteena on pitää huolta terveydestä, jokaisesta sohvalta noususta on apua. Ei siis pidä ajatella, että kun en jaksa juosta maratonia, en tee sitten mitään. Ihan jo se imuriin tarttuminen on parempi vaihtoehto kuin paikallaan lojuminen.

Vielä kun kotitöille kehittää jonkun trendikkään ja menevän liikuntalaji-henkisen nimen, tyyliin Whole Domestic Cardio & Pump, niin voi sanoa harrastavansa tätä coolia sporttia, kai te tiedätte?!

Lähde.

P.S. Kumpi saa nukkua aamuisin pidempään? Tiede tietää vastauksen!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia