Se oli ihan tavallinen lauantaipäivä. Pölyä oli alkanut kerääntyä nurkkiin, joten mies tarttui imuriin.

Oma-aloitteisesti. Ilman kehotuksia. Eikä siinä ole mitään kummastelun aihetta: normaali, vastuullinen, perheellinen mies, joka ei halua asua sikolätissä. Sellaiset imuroivat.

Mutta.

Kun imuri käynnistyi, alkoi myös kolina ja pauke. Tavaroita potkittiin tieltä, suutinta paiskottiin nurkkiin, imuri pomppi perässä seiniin mäjähdellen. Apua mikä sille tuli! Mistä se nyt suuttui, mietti nainen.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, vaan raivosiivoaminen oli miehen tapa.

Tuli lauantai-ilta, ja nainen meni ulos tapaamaan ystäviään. Hän otti esille miehen oudon käytöksen. Mies siivoaa oma-aloitteisesti, mutta itse siivousprosessi on täynnä raivoa. Mitä ihmettä?

SIIS MEILLÄ ON TOI SAMA!, huusivat naiset kuorossa.

”Jos kysyn että ”onko kaikki hyvin?” tai ”tarviitko apua?” niin mies vastaa iloisella äänellä, että en tarvii, tai on silleen ”Ööö miksei kaikki ois hyvin??”, eräs nainen kertoi. ”Enkä voi vastata, että KUN PAISKOT KAIKKI KAMAT TUHANNEN SÄPÄLEIKSI NIIN VÄHÄN KÄVI MIETITYTTÄÄ!”

Muut nyökyttelivät ympärillä: ”En oikeesti ymmärrä..Meillä on sellainen kallis Dyson ja mies ihan onnessaan suhaa aina sen kanssa, mutta silti paiskoo raivokkaasti.”

”Se ei ole edes sitä normikolinaa mitä siitä väistämättä kuuluu, vaan ihme rageamista!”

”Voin tunnustaa, että minä raivosiivoan, koska vihaan siivoamista ja muutenkin alan helpoiten siivota vihaisena. Mutta mies ei ole siivotessaan vihainen! En tajua!”

”Miksi mies paiskoo imuria, vaikka kaikkia muita teknisiä laitteita hinkataan jollain ihme säämiskällä ja varotaan, ettei vaan tule mitään kolhuja?”

vanhanaikainen imuri
Kuva Lukas ter Poorten, ylin kuva Oliver Hale.

Mikä mysteeri!

Mistä johtuu miesten raivosiivoaminen? Naisporukka pohti syitä. Voisiko se johtua siitä, että imurin huono toiminta ja kaikki olemassaolevat tavarat alkavat ärsyttää, vaikka muuten onkin hyvällä tuulella?

Vai kuulostaako kolina ja pauke vihaiselta sen korvissa, joka ei siivoa, vaikka oikeasti siivoaminen on ihan normaalia?

Onko kyseessä se, että mies säikähtää kovia ääniä, ja pyrkii siksi itse suojausreaktiona pitämään kaikkein kovinta ääntä?

Onko mies kuitenkin vihainen? Eikö mies ole vihainen? Mitä mies ajattelee? MIKSI SE PAISKOO??

Tätä voisi tietenkin kysyä siltä raivosiivoavalta mieheltä itseltään. Mutta miksi kysyä, kun voi ihmetellä porukassa!

Oletko törmännyt raivosiivoavaan mieheen (tai naiseen)? Oletko itse sellainen? Mistä raivosiivoamisessa on kyse? KERRO kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Mysteeri: Miksi miehet RAIVOSIIVOAVAT?”

  • Muumimamma sanoo:

    Tuttua kamaa, meteli kova, ja silti osa alueista jää siivoamatta. Paras on varmaan siirtyä ulos siksi aikaa kun pirttihirmu on työssään.🤣🤗

  • Marttyyri mies sanoo:

    Tunnistan. Oma mies heittää tavaraa ja huokailee äänekkäästi silloin kun HARVOIN siivoaa. Useimmiten minä siivoan enkä silloin heitä lasten leluja pitkin seiniä. Sama silloin kun mies komentaa esikoista siivoamaan niin mies kuulostaa lähinnä vihaiselta, esikoinen menee ihan lukkoon siitä eikä tietenkään silloin siivoa. Ehkä lapsuuden kodissa on ollut marttyyri vanhempi joka on siivonnut tuolla tavalla? Itse olen teininä työskennellyt siivoojana eikä minulla ole mitään sitä vastaan joten siivoan mielelläni jos saan tehdä sitä rauhassa.

  • Miehekäs nainen vissiin sitten sanoo:

    Ja naisetko ei raivosiivoo? 😅 Olen raivosiivonnut aina. Inhoan siivoamista, en ole vihainen, mutta kuka on varsinaisesti iloinenkaan siivotessa?