Huono Äiti sai masentuneelta äidiltä avautumisen:

Kirjotuksesta tulee sekava koska en vaan osaa kirjoittaa. Olen koko ikäni auttanut aina muita. En rahallisesti koska siihen en pysty mitä nyt pieniä summia. Jos ystävät, sukulaiset, lapseni tai työkaverit tarvitsevat jotain apua niin minuun he ottavat yhteyttä. Ilomielin autan kaikessa missä vaan pystyn, mutta vuosia kestänyt auttaminen alkaa jo väsyttämään. Miksei kukaan muu paitsi lapseni kysy miten minä voin ja että  onko kaikki hyvin? Eiii kukaan. Ainoastaan silloin kun apua tarvitaan ollaan yhteyksissä. Olen niin väsynyt ja monta kertaa miettinyt kuinka ihanaa olisi kun aamulla ei enään heräisi. Ei olisi murheita eikä kipuja enää. Monesti ulkona kävelen sillalle mutta en voi katsoa alas kun mieli tekee vaikka ja mitä. En voi tehdä itselleni mitään koska nuoret aikuiset lapseni tarvitsevat minua. Tiedän että he kaikki rakastavat minua niin paljon ja minä heitä. Olenhan ne yksin kasvattanut.

Olen vaan jo pikkuisen luovuttanut. En käy enään missään kenenkään kanssa. Lopetin ystävien kanssa tapailut. En voinut heille kertoa, että ei minulla ole edes välillä kauppaan varaa niin en vaan voi lähträ elokuviin, syömään tai yksille. Siispä mökkeydyin ja vetosin kun olen sairas sitä ja tätä. Nytkin mietin miten ihmeessä ostan jouluruuat. Voisko vaan nukkua koko joulun? No en pysty siihenkään koska lapseni tulevat ja on minun iloni. Joku ihmettelee eikö he voi tuoda. Toisivat jos pystyisivät. Siitä ei ole kyse. Mietin miten saan iloa elämääni takaisin. Pelkään jo lähteä mihinkään. Sairastelu tietysti verottaa aika paljon. Haluaisin kuiteskin vielä vaikka rakastua. Mutta ei se mies kotoa minua löydä. Ihanaa joulua kuiteskin kaikille🖤

Nimimerkki: Väsynyt

Älä jää yksin!

– Jos tilanteesi on hengenvaarallinen, soita 112 tai hakeudu lähimpään päivystykseen

– Mieli ry:n Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111. Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.

– Itsemurhien ehkäisykeskus tarjoaa maksutonta keskusteluapua.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Autoin aina muita ja masennuin itse”

 • Ei hyvä sanoo:

  Kun ei ole todellista rakkautta puolisoiden kesken eikä kunnioitusta toista kohtaan voi käydä noin tiedän pitkiä liittoja ja ovat edelleen toistensa kanssa suhde. Ei pelaa joos jos sitä ei hoideta tuskinpa suhteesi kestää koviin kauan

 • Nimetön sanoo:

  Voisitko kertoa jollekin näistä ihmisistä, joita olet auttanut, että taloustilanteesi on vähän hankala, kun he pyytävät elokuviin tms. Ehkä he voisivat tarjota?
  Ilmaista tekemistä löytyy myös. On erilaisia tapahtumia, kirjailijavierailuja ja konsertteja vaikka kirkossa. Näihin kannattaa osallistua, ettei jää yksin kotiin. Pienikin juttu piristää.
  Valitettavasti monet ottavat avun vastaan, mutta kääntävät selkänsä, kun olisi avun annon aika.
  Älä silti luovuta.

 • Satu sanoo:

  Voimia ❤️
  Hanki rohkeasti apua 🙏

 • Satu sanoo:

  Onnea teille ❤️. Ihanaa, että olet löytänyt ilon ja energian takaisin elämääsi ❤️

 • Nimetön sanoo:

  Ota heti yhteyttä seurakuntaan ja pyydä sieltä talousapua. Ei ole pakko kuulua kirkkoon sitä saadakseen.
  Toinen asia kerro rahattomuutesi lapsillesi ja jos kaikki toisivat tullessaan jotaim.

 • Ajatuksia sanoo:

  Ensimmäisenä lähetän sinulle valtavan ison, lohduttavan ja lämpimän halauksen. ❤️

  Mietin, että oletko itse pyytänyt apua? Siis ihan suoraan kertonut tilanteestasi ja pyytänyt apua? Onko sinulla sellaista ystävää elämässäsi, jolle pystyt olla avoin? Joku, johon voisit luottaa ja joka voisi vuorostaan olla sinun apunasi ja olkapäänäsi. Tai löytyisikö netistä joku keskusteluryhmä, jossa viihtyisit ja voisit kirjoitella sinua kiinnostavista asioista?

  Onko paikkakunnallasi jotain paikallista ruoka-avustusta, vaikka seurakunnan ruokajonoa, josta saisit apua tilanteeseesi?

  Ja mitä rakastumiseen tulee, netti on pullollaan erilaisia deittailu-sivuja, sinne vain ilmoitusta tekemään. 😊 Suurinta osaa pääsee käyttämään ilman mitään maksuja, joten rohkeasti vaan katselemaan, löytyisikö sitä kautta elämään mukavaa kumppania. 😊