Huono Äiti sai lukijalta avautumisen:

Lapsen isä oli viikonloppuna vienyt pojat mummille, ja olipa mukava yllätys kun isompi lapsista otti hatun pois päästä. Ihanat puoleen selkään ulottuvat kiharat oli kynitty puolipolkka malliin. Kysymättä minulta yhtään mitään.

Lapselle oli sanottu että hiuksia täytyy leikata, muuten menee ötököitä hiuksiin. Lapsi olisi myös halunnut kasvattaa ja näin saatiin lapsi ylipuhuttua. Isän mukaan riitti hänen suostumus asiaan. Minä olen raivoissani. Mummin mielestä minä ylireagoin. Nehän on vaan hiukset..

Ylittikö mummi rajan vai olenko nipo?

Nimimerkki: Äitionnythyvinvihainen

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 30 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

30 vastausta artikkeliin “Saako mummi leikata lapsen hiukset lyhyiksi lupaa kysymättä?”

  • Ei, nej, no, nein! sanoo:

    Manipuloimalla lasta saatu häneltä suostumus hiusten leikkaamiseen. EI näin. Ei, vaikka kuinka itseä tympäisee lapsen pitkät hiukset.

  • Nika naks sanoo:

    Minkähän ikäisestä lapsesta mahtoi olla kyse? Eiköhän lapsi saa itse päättää ja jos on sen ikäinen, että ei osaa itse asiaa vielä ilmaista, niin en oikein ymmärrä miten äidillä olisi jotenkin enemmän sananvaltaa lapsen hiustenleikkuuseen kuin isällä. Ymmärrän, että on varmasti järkyttävää kuulla jälkikäteen, että hiukset on leikattu ja että ei ole saanut edes sanoa mielipidettään asiasta etukäteen, mutta jos vanhemmilla on erilainen näkemys siitä millaiset hiukset lapsella pitäisi olla, niin kenellä nyt sitten on se viimeinen sana asiassa?