Huono Äiti sai lukijalta avautumisen:

Lapsen isä oli viikonloppuna vienyt pojat mummille, ja olipa mukava yllätys kun isompi lapsista otti hatun pois päästä. Ihanat puoleen selkään ulottuvat kiharat oli kynitty puolipolkka malliin. Kysymättä minulta yhtään mitään.

Lapselle oli sanottu että hiuksia täytyy leikata, muuten menee ötököitä hiuksiin. Lapsi olisi myös halunnut kasvattaa ja näin saatiin lapsi ylipuhuttua. Isän mukaan riitti hänen suostumus asiaan. Minä olen raivoissani. Mummin mielestä minä ylireagoin. Nehän on vaan hiukset..

Ylittikö mummi rajan vai olenko nipo?

Nimimerkki: Äitionnythyvinvihainen

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 16 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

16 vastausta artikkeliin “Saako mummi leikata lapsen hiukset lyhyiksi lupaa kysymättä?”

 • Mammamammutti sanoo:

  Ei saa leikata ilman vanhempien lupaa, ja vaikka tässä tapauksessa toinen vanhempi oli paikalla, niin kyllä asiasta oli voinut infota myös toista vanhempaa.

 • Mä vaan sanoo:

  Ymmärrän hyvin, että harmittaa. Meillä oli myös tuota, että mitään lupaa kysymättä isoäiti leikkasi lasten hiuksia ja siitä olisi vielä pitänyt olla kiitollinen, kun hiukset oli kynitty aivan kamalaksi. Ei ole asiaa leikata omin päin ja fiksua olisi kysyä myös siltä toiselta vanhemmalta.

 • Nimetön sanoo:

  Hiukset voi aiheuttaa tahattomia sekaannuksia. Pojan uusi kaveri tuli kylään ja hällä oli pitkä ponnari. Mies kysyi ”Kenen tyttö sä olet? Mikä sun nimi on?”. Poika vastasi: ”Mä en oo kenenkään tyttö ja mun nimi on Teemu.”

 • Nojaa sanoo:

  Niin kuin fbn puolella on sanottu niin ensisijaisesti lapsen päätös kunhan antaa hoitaa ja lapsen mielipiteeseen ei tulisi vaikuttaa uhkailulla, pelottelulla tai lahjonnalla.

  Eri asia toki jos lapsesta ei ole itse hoitamaan eikä kumpikaan vanhempi halua hoitaa.

 • Kosmi sanoo:

  Oli asia niin tai näin, niin toivottavasti äiti on kuitenkin sanonut lapsen kuullen, että onhan se kivan näköinen näinkin, eikä vaan kauhistellut ja raivonnut. Isän kanssa voi sitten kaksistaan jutella, että olisikohan hyvä keskustella tällaiset asiat yhdessä.

 • Isoäiti sanoo:

  Kyllä mummi tai vaikka parturi saa leikata lapsen hiukset, kunhan on yhden huoltajan lupa. Tässä taitaa vaan takana olla isän ja mummin tahto leikata pojalta tyttömäiset kiharat pois. Se ei ole oikein. Itse en leikkaisi lapsenlapseni hiuksia, jos epäilisin ettei toinen vanhempi pidä siitä.

 • Nimetön sanoo:

  Miten niin ilman vanhemman lupaa? Isä oli paikalla.
  Ei taida olla kovin iso lapsi, kun puhutaan, että menee ötököitä hiuksiin.

  Olen alakoulussa töissä ja ihmettelen usein , miksi vanhemmat haluavat alleviivata lapsensa ”outoutta”. Pitkät hiukset sopivat jollekin pojalle mutta usein, liian usein, ne tekevät lapsesta kiusatun.

 • Haloo! sanoo:

  Lapset kiusaa pitkätukkaisia poikia. Ei oo kivaa mutta kyllä lapsen altistaa kiusaamiselle jos oikeen siihen yllyttää, eli olemaan erilainen kun muut. Miettikää sitä lasta joka raukka äitiänsä yrittää miellyttää. Ja millä hinnalla…lapset on lapsia ja meidän kulttuuri ainakin toistaiseksi tunnustaa miehen ja naisen…

  • Voi haloo! sanoo:

   Ei mun poikaa oo kiusannu kun vanhemmat ihmiset, jotka tytöttelee! Todella monella pojalla on nykypäivänä pitkät hiukset,ihan täällä maaseudullakin.

  • Seanymph sanoo:

   Vastaus Haloo!:lle: Just sunlaiset rajoittuneet ruokkii kiusaamiskulttuuria. Ei ole millään tavalla hyväksyttävää kiusata ketään! Kun vanhemmat sanoo lapsilleen, että pitkät hiukset pojalla ei ole normaalia, niin sieltähän ne lapset sen oppii ja alkaa kiusaamaan. He, jotka uskaltavat poiketa ns. normaalista (kuka voi sanoa, mitä on normaali, ei kukaan) ovat todella rohkeita edelläkävijöitä ja jotka raivaavat tietä suvaitsevaisuudelle, joka on normaalia ja inhimillistä.

 • Tinttara sanoo:

  Ilman vanhemman lupaa ei, mutta tässähän on isä luvan antanut 😊

 • Mmm sanoo:

  Eikös isällä ole tässä asiassa mitään sananvaltaa? Kyllä minuakin varmasti harmittaisi, mutta silti onhan isäkin ihan päätäntävaltainen aikuinen.

 • Tintti sanoo:

  Tiedän ex-pariskunnan jossa isä ei saa viedä poikalapsia parturiin vaan äiti määrää yksin lasten hiusmallin ja tämän äidin sukulainen leikkaa hiukset joka ei ole edes parturi. Ymmärrän vielä että tyttölapsen pitkien hiusten leikkuu kismittää, mutta tuntuu naurettavalta että poikalasten lyhyttä hiusmallia ei saa muut leikata. Äiti määrää myös kohta yläasteelle menevän lapsen pukeutumisen päästä varpaisiin ja lapsi on ollut ihmeissään kun on saanut isän luona ollessaan valita itse vaatteitaan.

 • karhuemo sanoo:

  Saahan se harmittaa, mutta lapsen hiukset, lapsi saa päättää. Toisaalta lapsen ikä vaikuttaa.
  Mummon ei kyllä kannattaisi sekaantua asiaan millään tavalla ellei häneltä apua kysytä. Eikä voi tietää, jos isä on pyytänyt leikkaamaan…

  • Reija sanoo:

   Mä mietin myös tätä et onkohan isä pyytänyt leikkaamaan

   • Tuskinpa sanoo:

    Vähän epäilen et on pyytänyt. On varmaam katsonut pääsevänsä helpommalla, kun antaa äitinsä tehdä mitä haluaa.