Useimmat ajattelevat, että parisuhteeseen kuuluu seksi.

Useimmat ajattelevat myös, että seksin pitäisi olla vapaaehtoista ja miellyttävää kaikille osapuolille.

Yleensä ajatellaan niinkin, että kumppanin ei tarvitse syttyä tyhjästä, vaan pitkässäkin suhteessa on hyvä hiukan ”lämmitellä” esimerkiksi flirttailemalla, ottamalla huomioon arjessa, hellyydellä, arvostuksella, kunnioituksella ja jopa pienellä vaivannäöllä, kuten romanttisella illallisella.

Toiset taas kokevat, että seksiä pitää saada jos sitä haluaa, ja jos ei saa, on oikeus vetää raivarit.

Sellaisesta tilanteesta kertoo tämä nainen:

”Olemme mieheni kanssa olleet kuusi vuotta yhdessä, ja niistä neljä naimisissa.

Meillä on yhteinen poika, ja miehen omistama asunto jossa asumme. Mies on kiltti, auttaa kotihommissa, täydentää jääkaappia. Mä en vaan kestä sitä kun hänen kanssaan ei voi puhua mistään asioista, heti vetää herneet nenään, ja alkaa marttyyriksi.

Hän on iältään jo 43-vuotias, vaikkei sitä uskoisi käytöksen perusteella.

Itse opiskelen täyspäiväisesti, hoidan pitkälti koko arjen pyörityksen, koska mies tekee vuorotyötä ja ramppaa kuntosalilla. Hän ei niistä jousta jollei ole jonkun henki kyseessä.

Seksi ei ole mua kiinnostanut hänen kanssaan enää aikoihin, ehkä siksi koska mies vaatimalla vaatii sitä, kinuaa, kerjää ja valittaa kuin pikkukakara.

nainen sängyllä valo siivilöityy kaihtimista
Kuva Annie Spratt.

Olen puhunut asioista, ja että naista ei aina haluta, ja näin voi välillä käydä. Mies suuttuu, ja sanoo että no katsotaan mitä tästäkin tulee kun emme näe vuorotyön ja opiskelujen ohessa lainkaan.

Eli pitäisikö mun täällä olla aina valmiina kiihottuneena kun herra niin määrää?? Voi luoja, mä olen niin täynnä tätä kaikkee!

Olisi ihanaa olla rauhassa, ilman velvoitteita aikuista miestä kohtaan.

Haluan riittää lapsilleni, he ovat kaikki kaikessa. Haluaisin vain olla rauhassa turhilta seksuaalisilta paineita, niin ettei kukaan painosta, suutu, ihmettele.”

Nimim. Ainavalmiina

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Oletko sinä kokenut samaa? Miten neuvoisit vaimoa? Kerro kommenteissa!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 19 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

19 vastausta artikkeliin “Mieheni vaatii seksiä ja raivoaa jos en halua”

 • Kykyjä on. sanoo:

  En näe ongelmaa siinä kun mies raivoaa. Itse olen mies ja koen seksinpuutosta. Olemme 40v pari ja 3 lasta.. Jouluna nostin kissan pöydälle. Ja suhde toimi vajaa 2kk kuin suhteen alkuaikanakin. Seksiä tuli eestä ja takaa. Sitten kun emännän lomat oli ohi niin paluu arkeen niin tulo loppui. 20 vuotta takana suhteessa. En saannut edes 40v syntymäpäivänä naista. Sen jälkeen tasan kerran normaalia ja pari kertaa vonkannu 2sta kun emäntä ei jaksa.

 • js sanoo:

  Yllämainitsemasi on enemmän ja vähemmän yleistä. Itse en noin ”arvotettuun” ihmissuhteeseen suostuisi ikinä. Koittakaa naiset nyt vaan tajuta, et jos haluatte stressittömämpää ja miesten lapselliselta kiukkupusseilulta vapaata elämää yms ni nauttikaa omasta elämästänne omine iloinenne ja vapauksinenne! Toinen ihminen tuo heti velvollisuuksia, etkä saa tehdä lopulta mitään kuten itse haluat. Vanhanaikaista….hyh.

 • Vaan sanon että sanoo:

  Raivoaminen ja kiukuttelu on seurausta siitä ettei miehesi saa seksiä eikä siten myöskään läheisyyttä. Jos pystyy pari kertaa noista tunteenpurkauksista huolimatta antamaan seksiä niin on parisuhteensa jo pelastanut. Miehesi katuu tämän jälkeen huonoa käytöstään ja pyytää sinulta anteeksi.

 • Nimetön sanoo:

  Meillä kanssa oli kamalaa syyttelyä, jos en halunnut läheisyyttä. On kuulemma vaimon velvollisuus. No nyt ollaan erottu . Luojan kiitos.

 • Irma sanoo:

  Aika voimakkaita kommentteja täällä.
  Yli 20 vuoden parisuhdekokemuksella mulla tällainen kommentti:
  Itse olen ollut molemmilla puolilla aitaa, haluajana, mutta enemmän aikaa se, joka haluaa harvemmin. Edellä kuvattu tilanne on tuttu, kesti reilun vuoden, kurjaa oli. Sympatiat!

  Itse yritin selittää, että vihaista ja vaativaa tyyppiä on tosi vaikea haluta. Se meni jotenkin perille. Omaan haluamiseen vaikuttaa paljon se, kuinka paljon saa nukkua ja kuinka väljää on arjessa. Seksissä ei kannata pitää pitkiä taukoja, kynnys aloittamiseen kasvaa ja vastakkainasettelu kovenee. Välillä voi harrastaa seksiä lenkillelähtö-meiningillä: ei huvita, mutta jälkeenpäin ei harmita.

  Kun toinen on saanut hyvää hoitoa, voi hymy olla herkemmässä tai tiskarin tyhjennys tapahtua pyytämättä. Sellaista tyyppiä on sitten vähän hauskempi pannakin. Tällä tyylillä meillä liennytettiin pattitilanne, ja nyt sujuu taas ihan mukavasti.

  Näen parisuhteen vähän kuin tandem-pyöränä: toinen polkee aina vähän lujemmin kuin toinen. Täyttä tasatahtisuutta tai sitä, että hommat menevät ihan tasan, on turha vaatia. Toivottavasti osat kuitenkin välillä vaihtuvat.

 • R sanoo:

  Teillä on kadonnut yhteys ja siinä mukana kaikki muukin hellyys ja läheisyys, mikä sitten voi johtaa hyvää seksiin jota molemmat haluaa. Ei kukaan halua huonoa seksiä, eikä syty pelkästään seksiin sormia napauttamalla, jos mitään muuta yhteistä ei ole. Viettäkää enemmän aikaa yhdessä, menkää yhdessä sinne salille tai vaikka saunaan tai ruokakauppaan. Viettäkää aikaa perheenä. Yritä sinäkin lähestyä miestä välillä, vaikka vain koskea tai halata. Ja yritä avata keskustelua, kun siihen on rauhallinen hetki. Jospa ne läheisyyden tunteet siitä sitten lisääntyy pikku hiljaa ja seksi sytyttää taas sinuakin.

 • Äiti ja puoliso sanoo:

  Ompa surullinen koko asetelma, että miehelle pitää antaa. Eikö nainen nauti ollenkaan seksistä?? Moni nainen hukkaa itsensä ja naiseutensa, kun saavat lapsia. Todella surullista. Pitäiskö miehenki mennä samaan kuoppaan ja elää vain lapsia varten?? Siis ei saa pitää itsestä huolta eikä mitään muutakaan? Voi järkytys.

 • Sariliini sanoo:

  Ääääh, taas tätä. Miehessä kaikki syy.
  Mies käy töissä ja hoitaa kuntoaan. On kiltti, siivoaa ja täyttää jääkaapia. Mutta kehtaa ryökäle haluta seksiä parisuhteessa. Senkin sika! On totta, että suuttumalla ja raivoamalla ei halut herää. Ehkä hän kokee tilanteen niin turhauttavana, ettei muuta osaa?
  Nainen halusi parisuhteen ja lapsen. Nyt ukon voi heivata ja palvoa jälkikasvua.

  Kyllä me naiset ollaan aina niin kaltoinkohdeltuja. Nyyh.

  • Mummeli sanoo:

   Haluamisen ja vaatimisen välillä on aikamoinen ero. Se VAATIMINEN ja uhkaileminen tappaa seksihalut toiselta osapuolelta.

   • Sariliini sanoo:

    Mummeli luki vähän huolimattomasti ennen kuin kiirehti vastaamaan. Kirjoitin nimenomaan, ettei raivoamalla halut herää.
    Olemne siis siitä mummelin kanssa samaa mieltä.
    Toivon, että tämä mies löytää rinnalleen naisen, joka arvostaa.

 • Päivi63 sanoo:

  Kannattais ehkä tinkiä standardeja muusta (siivous, some, kaverit jne) ja panostaa siihen parisuhteeseen ja seksiin. Muuten käy niinkuin monelle muulle: ukko nostaa kytkintä ja sitten alkaa uusi vinkuminen. ”Mä oon yh, kukaan ei auta, mä en jaksa”

 • sierra sanoo:

  Keskusteluyhteys on kadoksissa aika totaalisesti, jos tässä on koko totuus asiassa ja vaatisi varmaan kolmannen osapuolen aukomaan solmua jossain muualla kuin somessa .
  Nainen ei halua antaa seksiä, mutta tässä ei sanota miten pitkä aika on edellisestä kerrasta? Voihan miehen kiukuttelu olla lisääntynyt siitäkin kun ei ole saanut vaikka puoleen vuoteen.
  Mies käy kolmivuorotöissä ja haluaa pitää fyysistä kuntoaan yllä kuntosalilla. Onko se väärin että mies haluaa pitää yllä fyysistä kuntoaan? Sitähän tässä ei kerrota että onko miehen työ sellainen, että ilman säännöllistä harjoittelua siinä ei pärjää enää tulevaisuudessa (esim pelastuslaitoksen tehtävät). Muutenkin usein tuntuu siltä että miehen pitäisi olla kovassa kunnossa mutta siihen ei saisi käyttää yhtään aikaa.
  Niin. Haluaako nainen olla ylipäätään miehensä kanssa kun kokee miehensä ”pakollisena velvoitteena”?
  Aika suppealla selvityksellä miehistä tehdään aina kusipäitä kertomatta toisen osapuolen mielipidettä asiaan.

  • Mummeli sanoo:

   Siis sen raivoamisen ja vaatimisen pitäisi sytyttää ne seksihalut? Sellainenlapsellinen uhmaikäisen käytös 43vuotiaaltaei ole missään asiassa eikä haluissa puolusteltavissa. Kannatta antaa miehen mennä muille metsästymaille ja jäädä sinne.Lopulta se vie halun edes nähdä koko miestä.

   • sierra sanoo:

    Entä jos ensin tuli pihtaaminen ja sitten vasta raivoaminen?

    • Nimetön sanoo:

     Noin ainakin meillä. Mies pihtaa ja sitten ihmettelee kun olen vihainen. Ja minä olen se joka haluaa ja löydän sitten itseni tyydyttämästä miestä enkä itse saa mitään.
     Minä olen kaunis hoikka nainen. Mies nykyään tosi lihava.
     Nyt tiedän mistä ne äkäiset akat tulee koska olen itsekin sellainen.
     Sitten tuo vonkaaminen yms. Mitä muuta voi tehdä? Kun olen ollut tekemättä aloitteita pitkän aikaa niin mies ilmiselvästi huokaa että huh nyt saa olla rauhassa eli tulos on aina sama.

 • Tiinu sanoo:

  Ymmärrän teistä kumpaakin… 20-vuoden avioliiton aikana olen itse ollut se joka turrutti huomaamattaan omat seksuaaliset tarpeensa niin syvälle että välillä en voinut sietää miehen kosketusta iholla. Itkin jopa välillä jälkeenpäin, en halunnut seksiä. Jätin ehkäisypillerit pois 6kk sitten, mieheni on kärsinyt haluttomuudesta nyt noin 4-vuotta. Omat haluni palasi pikkuhiljaa, mieheni ei.. Meillä on edelleen seksiä, käytännössä minun aloitteestani, mies ei tunnu juurikaan nauttivan yksittäisiä kertoja lukuunottamatta. Olemme ottaneet toistemme roolit.. Taas olen turhautunut ja itkuinen mutta eri syystä. Parisuhteemme on muuten parantunut, juuri tuo kommunikaatio, sen voi opetella uudelleen. Olemme puhuneet tästä asiasta, mies ei osaa sanoa miksi ei haluta. On kiukkuinen ja vihainen usein. Kaikkien näiden tunteiden pohjalla on jotain käsittelemätöntä. Kaikista epäkohdista, tekemistämme virheistä huolimatta rakastan miestäni ja hän minua että yritämme vielä ymmärtää toisiamme paremmin vaikka Välillä mietin onko järkeä käyttää elämänsä tasapainottelemalla jatkuvasti uusien asioiden kanssa. Keskittykää ihmiset parisuhteenne hyviin puoliin, ruokkikaa läheisyyttä ja lämpöä. Olen itsekin elänyt monta vuotta avoliitossani näkemättä siinä mitään hyvää mutta kun uskalsin laskea huomaamattani rakentamani muurin alas aloin voida myös itse paremmin. Myös miehet harrastavat joskus seksiä meidän mieliksemme vaikka ei tekisi mieli…

 • No-more-tears sanoo:

  Täällä sama. Suhteen alussa olin terve ja seksiä oli paljon, mutta vuoden sisällä siitä minulla todettiin 3 eri autoimmuunisairautta ja olen todella kipeä ja väsynyt. Siihen päälle yksinhuoltaja ja yrittäjä, ja pyöritän pääsääntöisesti taloutta. Ukko tekee 9-16 töitä, sillon tällön ulkohommia jos huvittaa. Joka päivä bisset, joka viikonloppu kännit ja tappelut siitä kun akka ei anna eikä tee mitään. Sata kertaa olen sanonut, että pakkaa veitsesi ja poistu, mutta kun ei… Olen niiiin väsynyt!

 • Pulu sanoo:

  Kuulostaa niin tutulta tuo, että asioista ei voi puhua, kun mies vetää poppelin poikittain sieraimeensa. Eihän sen kait ihan niin pitäis mennä..?
  Itse olen avoin ja puhun about kaikesta, myös seksistä ja omista toiveistani ja olisi ollut kiva heti alkuun tietää, että kumppanille ei seksillä ole mitään väliä. Olo on, kuin olisi tullut hieman huijatuksi tässä(kin) asiassa.

  • Mummeli sanoo:

   Sen toisen vaatimukset ja raivoamiset kyllä vie halut seksiin keltä vain joten syytäsaa elsiäse joka vaatii ja raivoaa kaikesta. Normaalia ihmistä eisaa halukkaaksi seksiin raivomalla ja syyttämällä vaanvoi käydä niinetteiseksitä enäätule yhtetistä asiaa sellaisen ihmisen kanssa mikä ei tarkoita ettei se nainen jonkunmuun kanssa voisi nauttia siitä seksistä. Josmies vain haluaa alistaa toisen omiin tarpeisiinsa eikä välitä toisentarpeista kannattaa jättää koko mies vilä kun pystyy. Alistajan halu alistaa kun vain kasvaa ja lopulta se alistaminen ei ole enää vain suullista.