”Seksuaalisesti haluton osapuoli on suhteen hirviö. Hän on pihtari. Pohjasakkaa.

Hän on huijannut toisen suhteeseen lupaamalla, että kyseessä olisi sellainen parisuhde, jossa on seksiä. Hän pakottaa toisen elämään ilman seksiä. Hän saa toisen tuntemaan itsensä epähaluttavaksi, arvottomaksi, rumaksi ja epämiellyttäväksi. Hän riistää puolisoltaan mahdollisuuden nautintoon, yhteyteen, tarpeiden tyydytykseen ja itsetunnon kohotukseen.

Hän on kuin ihminen joka leipoisi toiselle pullaa, mutta antaisi sitten vain haistaa sitä, maistaa ei saisi. Näin sanoo ihan asiantuntija.

Pihtaaminen tuomitaan kovin sanoin. Mutta harvemmin mietitään, miksi haluton osapuoli ei halua seksiä. Jos mietitään, puhutaan traumoista, itsetuntemuksen puutteesta, vaikeudesta heittäytyä. Stressistä, väsymyksestä. Käsketään terapiaan, korjaamaan ruokavalio, harjoittamaan mindfullnesia.

Seksiä haluava osapuoli nähdään uhrina. Syyttömänä uhrina, joka kärsii haluttoman mielivallasta. Vallankäytöstä. Pihtaamisesta.

Näinkö se tosiaan menee? Minä kerron yhden tarinan.

Taustaksi kerron että en koskaan kieltäytynyt seksistä muutamaa viikkoa kauempaa. En vaiennut ongelmista, vaan sanoin ne ääneen. Terapiassakin käytiin. Silti kesti kauan että ymmärsin ettei suhteemme ollut normaali ja erosin.

Mies ei ilmaissut kiinnostusta minua kohtaan muulloin, kuin halutessaan seksiä. Hän ei kysellyt elämästäni tai ajatuksistani.

Mies ei koskettanut minua muulloin kuin halutessaan seksiä. Ei silittelyjä, ei suukkoja, ei halauksia.

Mies ajatteli tavallisten, päivittäisten kotitöiden olevan maksu seksistä. ”En halua siivota kun et sinä kuitenkaan anna vaikka siivoan”, hän selitti.

Mies ei tehnyt mitään romanttisia eleitä. En saanut lahjoja edes juhlapäivinä. En saanut kukkia. En saanut kivoja tekstareita. En saanut keittiönpöydälle jätettyä muistilappua johon on piirretty sydän.

Mies ei puhunut kauniisti minusta. Harrastukseni ja kiinnostuksen kohteeni olivat typeriä. Kävelin oudosti. Minulla oli vääränlainen kampaus ja naamassakin vikaa. Olin liian lihava (vaikka olin niin hoikka, että olin hädin tuskin normaalipainon puolella).

Mies ei oppinut yli kymmenen vuoden aikana millaisesta seksistä pidän tai mistä asioista nautin. Sanoin toiveeni ääneen ja ohjasin käsin, mutta sillä ei ollut vaikutusta.

Miehellä ei ollut kokeilunhalua tai kiinnostusta kehittää seksielämää. Seksi oli suorittamista ilman leikkiä ja huumoria. Sängyssä mies päivitteli useammankin kerran, että ei keksi mitään, mitä tehdä minulle.

Mies ei yhtä ainutta kertaa yrittänyt vietellä minua. Ei romanttista illallista, hierontaöljyä, yhteistä kylpyä, ei mitään.

Mies ei huolehtinut hygieniastaan. Hän peseytyi keskimääräistä harvemmin eikä oikein vaihtanut vaatteitakaan. Hän myös käytti samoja kulahtaneita ja rikkinäisiä vaatteita vuosi toisensa perään.

Mies kiristi seksillä. Jos en ”antanut” hän purki turhautumisensa lapsiin. Viikonloppuaamut alkoivat sillä, että mies huusi lapsille jos en suostunut harrastamaan seksiä.

Mies ei pystynyt puhumaan seksielämämme ongelmista. Jos jompikumpi otti ne esiin, keskustelu loppui lyhyeen, kun minun mielipiteeni olivat miehen mielestä suuttumista.

Mies syyllisti minua haluttomuudesta. Hänessä ei voinut olla mitään vikaa, aivan kaikki vika oli minussa.

Mies painosti seksiin. Loma, ilta, viikonloppu ja joulu olivat pilalla jos hän ei saanut seksiä. Millään muulla ei ollut väliä, jos seksi puuttui, kaikki oli pilalla.

Mies valitti seksin puutteesta yhteisille kavereillemme. Terapeutille hän valitteli, että minulle ei riitä mikään vaan vaadin mahdottomia.

Mies ei ottanut vointiani huomioon. Miehen mielestä minulla oli liian usein kuukautiset, varmasti valehtelin. Vaikka olisin ollut kuumeessa, en miehen mielestä ollut oikeasti sairas, käytin sitä vain tekosyynä seksistä kieltäytymiseen. Stressi, väsymys, todella aikainen herätys, mikään ei ollut riittävä syy vaan jokainen näistä oli miehen mielestä pelkkää kiusantekoa.

Minusta ei ollut mikään ihme, että en halunnut seksiä. Onko sinusta?”

Nimim. ”Pihtari”

Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Ylin kuva Charles DeLuvio

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 251 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

251 vastausta artikkeliin “Haluton vaimo paljastaa todellisen syyn siihen, miksi seksi ei maistu”

 • Sepi sanoo:

  Varmaan aika usein käy näin kuten kirjoitit. Työtähän se vaatii. Tuli mieleen, että molemmistahan tuo on kiinni. Ei oikein toimi jos heterosuhteessa esimerkin mukaan toimitaan ja mies käyttäytyy noin, mutta nainen sitten tämän takia kieltäytyy. Eikö naisen tarvitse tehdä mitään sitten muuta kuin odottaa, että miehen toimet ovat hänelle sopivat? Eikö naisen tarvitse tehdä romanttisia illallisia ja yrittää vietellä miestä?

 • Huijattu sanoo:

  Tuo lapsille suuttuminen… Tunnistan sen itsessäni. Kun olo on paha ja arvoton. Mieli on täynnä pettymystä.

  Olen tässä viime vuosina ymmärtänyt, mitä on seksuaalinen turhautuminen. Ja näen mitä se tekee itselleni. Olo on kuin minut olisi houkuteltu ansaan.

  Ei minulla ollut koskaan palavaa tarvetta päästä naimisiin, ostaa kivaa kotia, maksaa autoja, tehdä lapsia, jotka ovat onneksi terveitä ja ihania. Mutta minusta kasvoi hyvä isä, koska halusin tehdä töitä kaiken eteen.

  Annan vaimon harrastaa ja hoidan kotityöt. Suukotan ja halaan. Leikin lasten kanssa ja vien päiväkotiin ja harrastuksiin. Kannustan ja kehun, kun ostaa uusia vaatteita tai on koittanut elämäntapamuutosta.

  Vaimo ei edes halausta anna, jos minä en tee aloitetta.

  On puhuttu. Ja olen aika rikki.

 • 41v "Mies" sanoo:

  Oliko hellyyttä edes alusta alkaen vai loppuiko hellyys pikkuhiljaa? Mieheltä vaaditaan kaikenlaisia sirkustemppuja jotta olisi edes mahdollisuus naisen syttymiseen. Kuka jaksaa käydä töissä joka päivä jos siitä saa palkaa vain onnenpyörää pyöräyttämällä per päivä? (ja miehenä, en nyt keksi verrata kuin työtä koska sitä se alkaa olemaan jos sitä joutuu pakon edessä tekemään). Kuinka pahalta se naisten mielestä tuntuu, kun mies sanookin ”ei tee mieli nyt seksiä”, kun sitä nainen haluaisi? Seksin pitäisi parisuhteessa tapahtua siitä syystä että haluaa kokea intiimä yhteyttä toiseen riippumatta toisen panoksesta päivittäisissä askareissa ja suorituksissa. Mies kokee arvostusta parisuhteessa silloin, kun häntä halutaan myös ilman vaatimuksia jonka jälkeen alkaa arjen suorituksetkin maistumaan koska ne ovat harrastus eikä työ