Vahinkorakkaus. No tämä on se tavallinen tarina. Tätä ei olisi pitänyt tapahtua.

Erosin suhteesta ja tapasin sattumalta entisen tuttuni vuosien takaa. Ihan hyvä tyyppi kaverina, mutta en millään tavalla ollut kiinnostunut muutoin. Juttu luisti, tapailimme ja kävimme kävelyllä. Ihan ystävänä tai ainakin minulla oli se käsitys. Olin niin haavoilla edellisestä suhteesta, että ikävöin jotain muuta.

Vietimme sitten illallisen viineineen ja suhde muuttui intiimiksi. Sen illallisen jälkeen kyllä päätin, että tämä on tässä. Vahinko. Sovimme pari tapaamista, jotka hän peruutti. Joten en tietenkään halunnut suhdetta oharintekijän kanssa. Toisin kävi. Aloitimme suhteen. Sitten rakastuin. Tätä olen myöhemmin katunut.

Kuva Jonathan J. Castellon.

Suhteessa olemme olleet jo tovin, olen ollut suhdetta useamman kerran lopettamassa, sillä mielestäni kumppani ei kohtele minua kunnioittavasti. Hän on perunut kymmeniä sovittuja tapaamisia, milloin mistäkin syystä. Alussa salaili läheisiä välejä exäänsä. Ei ole esitellyt minua muille läheisilleen kuin lapselleen. Exänsä halusi tavata minut, mutta hän esti tapaamiset. Salailee muitakin asioita mm. kävi useamman kerran retkellä vastakkaista sukupuolta olevan työkaverin kanssa. Seuraa vastakkaisen sukupuolen edustajia Instagramissa. Me emme seuraa Instassa toisiamme. Salaisuuksia tuntuu olevan.

Tavataan kun hänelle sopii: yleensä töitten jälkeen kerran pari viikossa. Välillä käymme kävelyllä, harvoin ravintolassa syömässä, viestimme ja soittelemme kyllä päivittäin. Pisteenä Iin päälle, hän on epäsuorasti kommentoinut ulkonäköäni. Hän on kertonut pitävänsä ulkonäöllisesti täysin vastakkaisesta ihmistyypistä kuin minä. Leikillään ehdotti, että voisin korjata ulkonäköäni.

Tätä korostaa vielä se, kun hän näkee vastakkaisen sukupuolen edustajia, hän ei tyydy vain vilkaisemaan, vaan hän katsoo pitkään ja joka kerran katsoo useamman kerran perään ja kääntyy vielä tuijottamaan. Lisäksi hän kommentoi tuttujen ja tuntemattomien ulkonäköä, joskus jopa hehkuttaa miten upea se ja se on. Ja tyyppi tarvitsee paljon stimulaatiota kohdatakseen minut fyysisesti. Eikä se onnistu spontaanisti.

Kuva Eric Ward.

Niin suhteessa hyvääkin. Keskustelut ja eläinrakkaus ja seksitön läheisyys. Sentään olen saanut häneltä kehuja luonteesta, älystä, talous – ja kodinhoitotaidoista. Ja mitä minä saan: lohtua, seuraa ja katsella upeaa vartaloa. Ja saan olla rauhassa. Jos apua tarvitsen niin saan pyytää vapaasti muilta, hän ei minua auta. Ne kerrat kun olen pyytänyt, ei ole jaksanut. Miten jättää hänet kauniisti kun puhe ei auta?

Nimim. Varpunen

Artikkelikuva Gary Chan.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 30 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

30 vastausta artikkeliin “”Miten jätän moukkamiehen kun puhe ei auta?””

 • Selvä peli, ei mitään hyvää sanoo:

  Eikös tämä ole aivan selvä juttu jo? Jätä se ja käytä kaikkia keinoja, jos ei yksi auta.

 • Yksi elämä sanoo:

  joo EI. Sinulla on vain tämä yksi elämä ja aioitko elää sitä vai jonkun toisen elämää?Kerro, että sinun on aika mennä elämässä eteenpäin ja mies ei kuulu siihen. Sitten perään se legendaarinen lausahdus ”toivottavasti voimme olla yståviä”
  Tietysti lause herättää miehessä erilaisia tunteita, jotka voivat olla voimakkaita tai välinpitämättmi. Varaudu valmiiksi siihen että te ette ole ystäviä tämän jälkeen. Harva nimittäin on mutta on joku tässä myös onnistunut. Jos te löydättekin ystävyyden uudestaan se on upea asia teille. Onnea ja kaikkea hyvää sinulle, jätä se mies.

 • IlseC sanoo:

  Kuulostaa kovin tutulta. Olin pitkän suhteen jälkeen muutaman vuoden sinkkuna, ja tapailin sinä aikana pariakin ihan vastaavalla tavalla käyttäytyvää miestä. Eivät olleet päässeet yli exästä, vaikka toista väittivät. Eivät myöskään halunneet sitoutua uuteen suhteeseen. Valheita, salailua, tavoittamattomissa oloa – ja kaikkeen tähän selvisi myöhemmin syy: he tapailivat samaan aikaan muitakin naisia, vaikka antoivat ymmärtää että seurustelemme. Paino sanoilla antoivat ymmärtää.. Kun myöhemmin laitoin selän seinää vasten, kiemurrellen vastattiin ”En ole koskaan luvannut että sitoudun vain sinuun”.
  Huvittavinta on, että vaikka irroittauduin suhteesta, kumpikin mies jatkoi pommittamista pitkään suhteen päättymisen jälkeen. Pääsin irti vasta kun estin yhteydenotot kokonaan. Neuvoni on: älä haaskaa enää aikaasi vaan lähde ja pysy päätöksessäsi.

 • Kaiken kokenut sanoo:

  Omaan intuitioon kannattaa luottaa. Suosittelen myös avoimuutta lähdön syistä, jotta toisella on seuraavassa suhteessa mahdollista kehittää itseään, jos haluaa ja/tai ymmärtää kehittämisen tarpeen.

 • ei kodinkone sanoo:

  Kerrp hänelle sama mitä kerroit meille. Mitä odotat suhteelta ja miten haluat itseäsi kohdeltavan. Ansaitset parempaa!! Jos ei mene jakeluun. Lähde.

 • Marja79 sanoo:

  Eihän siinä mitään jos katselee muitakin, tarkoitan ettei kukaan ole immuuni kauneudelle tai komeudelle eikä sellaista voi keltään pyytää että toinen kokonaan sulkisi silmänsä, mutta kun ihminen rakastuu tai ihastuu niin sen oman kumppaninsa näkee kauniina tai komeana tietyllä tapaa eikä todellakaan ehdota ulkonäön korjausta edes leikillään. Puhumattakaan muusta salailusta ja venkoilusta

  Mies ei ole ihastunut tai rakastunut. Parasta on vain sanoa asia suoraan, minä ansaitsen parempaa ja lopettaa se siihen ilman mitä korulauseita.

  • Varpunen sanoo:

   Mies väittää kovasti rakastavansa ja löytäneensä ihmisen, jonka kanssa hänellä on hyvä olla. Mitä hän minusta haluaa? Eihän kukaan järkevä keski-ikäinen kypsä aikuinen tuhlaa aikaa henkilöön, johon ei ole tunteita?