Saimme viestin viisikymppiseltä mieslukijalta. Se kuului näin:

”Kun saamme nuorimman lapsemme ulos ovesta, lähden samalla ovenavauksella. Kun puhumme miesten kesken, tämä on todella yleinen haave. Tai suunnitelma. Tajuavatkohan naiset, kuinka moni mies tätä suunnittelee?

Elämä on pelkkää vastuunvaihtoa ovella. Ei parisuhteesta tietoakaan. Kun lapset ovat lentäneet pesästä, alkaa elämä.

Sitä odotellessa.”

MTV3 kirjoittaa, että ”yli 55-vuotiaiden avioerot räjähtivät käsiin”.

Yli 55-vuotiaiden avioerot ovat kolminkertaistuneet kuluneiden 30 vuoden aikana, selviää Tilastokeskuksen tilastoista, jutussa kerrotaan. Omasta kokemuksestaan jutussa kertoo avioeroista kirjan kirjoittanut Johanna Muuraiskangas: ”– Mieheni ilmoitti syyskuisena päivänä, että kaipaa muutosta, elämä ei enää maistu hyvältä, parisuhde ei myöskään ja ero tuntuu ainoalta vaihtoehdolta. Johanna, joka oli touhunnut omaa kiireistä arkeaan päivästä toiseen, meni eroilmoituksesta shokkiin. Jälkeenpäin ajateltuna kumpikin puoliso oli sisimmässään ehkä jo pidempään tiennyt eron joskus tulevan.”

Ehkä tämä on tavallinen tarina?

 

Näissä miesten erounelmissa ja niiden toteuttamisessa ei siis ole ns. tyhjän pesän syndroomasta johtuva ero, vaan sitä on hauduteltu vuosikausia.

Tiedätkö sinä, haaveileeko sinun puolisosi lähtevänsä ovet paukkuen heti, kun viimeinen lapsistanne on muuttanut pois kotoa?

Haaveiletko sinä lähteäväsi silloin?

Jos tilanteesi on jompi kumpi näistä, mieti seuraavaa:

– Kannattaako sinun odottaa vuosia, jos olet varma siitä, että haluat erota? Jos et ole sitoutunut suhteeseen vaan suhtaudut siihen kuin lusittavaan vankilatuomioon, kohtelet sekä puolisoasi että itseäsi epäoikeudenmukaisesti. Ole rehellinen itsellesi ja toiselle.

– Minkälaisen kuvan haluat antaa parisuhteesta lapsillesi? He tulevat ottamaan sinusta mallia, halusit tai et.

– Jos et ole varma siitä, että haluat erota, tai ajatuksesi erosta on ennemmin pelko kuin toive, puutu tilanteeseen. Mitä voitte tehdä suhteenne eteen? Annatteko sen luisua eroon vai haluatteko yhdessä elvyttää sen?

– Mikäli pelästyt erohaaveitasi ja haluat jatkaa suhdetta, toimi itse heti. Ei se passiivisella odottamisella tai vastuun vyöryttämisellä toisen niskaan tule paranemaan. Muista, että ainoa henkilö jota voit suhteessa muuttaa, on sinä itse.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 72 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

72 vastausta artikkeliin “Vaimo, tiedätkö miehesi salaisesta suunnitelmasta?”

  • Jossu sanoo:

    Voin hyvin kuvitella että näin voi käydä. Arjessa huolehdin vielä miehen lapsista ja olen se paikalla oleva aikuinen..tein päätöksen jokin aika sitten että mä muutan itse nyt heti kun löydän asunnon ja katsotaan eteneekö suhteemme vai sammuuko kokonaan, en jää odottamaan.

  • Tara sanoo:

    Apua miten katkeria kommentteja 😯 Miksi ihmeessä odotetaan kymmenen vuotta tjn, kerätään kiukkua ja katkeruutta. Miksi kiusataan itseä, puolisoa ja lapsia. Siirretään lapsille vähemmän tervettä mallia miten perheessä toimitaan. Lapset ei ole tyhmiä, tiedostavat kyllä ettei kaikki ole kunnossa. Aikuiset ovat ihan pihalla 😨

  • Korvat punaisena sanoo:

    Työssäni kuulen lapsilta asioita, joita en voi kertoa vanhemmille. Eräs lapsi tokaisi, että meidän iskä on sanonut, että kun me täytämme 18, hän muuttaa Thaimaaseen. Yksin. Kysyin minne äiti, niin iskä oli kuulemma vastannut, että saa jäädä maatilalleen hevostensa ja muiden elukoiden kanssa. Uskon että näin tulee käymään, sen verran olen sitä hirveää akkaa nähnyt:)