”Olemme nyt miehen kanssa olleet yhdessä noin kolme vuotta. Parisuhteen alku oli karikkoinen, kun mies aikaisempien kokemuksien perusteella oli hyvin kyyninen sitoutumisen suhteen. Sitten kun päätös tehtiin että yhdessä ollaan, kohteli hän alkuun ihanasti. Huomioi, hoiti kotiaskareita, läheisyyttä ja seksiäkin riitti.

Tämän vuoden aikana kaikki tuntuu unohtuneen. Mies jäi vuoden alussa työttömäksi ja on kertonutkin olevansa masentunut. Töitä ei tunnu löytyvän, mikään ei tunnu kiinnostavan. Mies ei nuku enää samassa sängyssä, vaan nukahtaa sohvalle milloin sattuu. Hereillä ollessa katsoo televisiota tai pelaa. Kotitöidenkin tekemisen on lopettanut, ja kaiken tämän myötä seksielämäkin on hiipunut lähes olemattomiin.

Itse olen kokoaikatyössä, ja yritän hoitaa kodin ja huolehtia hänestäkin, sillä ymmärrän että hänellä on vaikeaa. Omat voimavarat vaan tuntuvat olevan kohta loppu, ja tilanteen jatkuva pitkittyminen raastaa. Olen pyytänyt miestä osallistumaan enemmän kotona, ja vaikka tuntui ymmärtävän pyyntöni, ei silti mitään ole tapahtunut. Hetkittäin tuntuu, että miehen sijaan minulla on lapsi, jota täytyy erikseen pyytää ja kehoittaa osallistumaan normaaliin arjen pyöritykseen. En tiedä mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä. Huomaan ajattelevani usein, että ehkä yksin olisi helpompaa, ja samalla tunnen syyllisyyttä ajatellessani näin. Kokemuksia, neuvoja?”

Nimim. Umpikujassa

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Artikkelikuva Priscilla du Preez.

Väsyneen arjen pelastaa Huono Äiti -valmisruoka!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Mitä tehdä, kun parisuhdearki ei toimi?”

 • Terttu sanoo:

  Minun tyttäreni 23 vee kutsuu tuollaisia miehiä inseleiksi mieslapsiksi. 😂

  Ei ole kuulemma se halutuin miestyyppi tuossa ikäryhmässä ja pahin tapa haukkua miestä.

 • Nimetön sanoo:

  Eroa.

 • Amalia Alakynsi sanoo:

  Ei masentunutta saa vähemmän masentuneeksi patistamalla, huomauttamalla tai vihjaamalla. Miehesi tarvitsee ammattiapua masennukseensa ja sinä tukea miehesi tukemiseen ja jeesiä kodinhoitoon. Ensiksi ihan vaikka terkkariin hakemaan apua. Sitten avunpyyntöä ystäville, sukulaisille, seurakunnalle tai jos on rahaa niin palkkaa siivojaan vaikka pari kertaa kuussa. Masennus on koko perheen uuvuttava sairaus. Mutta apua saa ja pitää pyytää, muuten ei jaksa. Kommunikointi on hirmu tärkeää. Älä syyllistä miestäsi sairaudesta, äläkä itse uusi marttyyriviitan alle. Kun saatte apua, kaikki näyttää vielä valoisammalta. Selviötte kyllä. Tsemppiä!

 • Been there sanoo:

  Ensinnäkin miehen pitäisi tietysti hankkia ammattiapua masennukseensa. Jos on noin aloitekyvytön niin on syytä hakeutua hoitoon. Eli ajanvaraus terveyskeskuslääkärille. Lisäksi voisi tietysti yrittää keskustella, että mitä mies itse ajattelee tilanteestaan ja parisuhteestanne. Jos jatkat vain ymmärtämistä ilman että asioita edes yritetään korjata, ei siitä mitään hyvää seuraa.

 • Välillä on hankalaa jaksaa... sanoo:

  Hei jos mies on masentunut ongelmat saattavat silloin johtua pitkälti siitä. Masentuneena pienetkin asiat voivat tuntua todella haastavilta ja voimia ei pakosti ole mihinkään saati sitä että saisi itsestään irti niin paljon että kodista ja parisuhteesta jaksaisi huolehtia. Ja juu nyt moni miettii että kyllä se pelaa jne juu hetkittäin varmasti mieluisaa hommaa jaksaa tehdä mutta vähänkin epämukava tai ”raskas” jää helposti tekemättä. Ja varmasti lisäksi kokee syyllisyyttä ja pahaa mieltä tilanteesta ylipäänsä saattaa jopa hävetä omaa tilannetta. Lisäksi masennus vaikuttaa halukkuuteen ja nukkumiseen usein.
  Oletteko koittaneet puhua asiasta? Oletko kysynyt miten menee ja miten häntä voisi auttaa, auttamaan itseään? https://www.miessakit.fi https://www.mielenterveystalo.fi näistä hänelle voisi löytyä infoa/apua.
  Ja huolehdithan itsestäsi myös ♡ molemmat ottavat vastuun omasta ”ongelmasta”/jaksamisesta ja parhaanne/jaksamisenne mukaan tuette toisianne. Muistathan sanoa myös omista tunteista ja jaksamisesta kun juttelette.
  Ja hei ei sen kodin tarvitse aina kiiltää ihminen on tärkeämpi. Toki haasteellista on kun on pakollisia asioita mitkä pitää hoitaa.
  Voimia teille molemmille toivottavasti tästä oli apua.