Tässä Huonoon Äitiin lähetetty avautuminen, jossa on monta asiaa joita voi pohtia, jos harkitset eroa:

”Tämä avautuminen liittyy aiemmin julkaistuun tekstiin: ’Meillä oli kaikki hyvin, mutta vaimo vaan lähti’. Näitä erojuttuja lukiessani minulle tulee usein sellainen olo, että ihmiset eivät vain ymmärrä toisiaan. He ovat joskus rakastuneet, mutta ymmärryksen puutteessa ja raskaan arjen pyörityksessä rakkaus on kadonnut. Ja se on surullista.

Siksi mielestäni ennen eroa pitäisikin miettiä muutamaa asiaa ajatuksella yksin, ja puolison kanssa yhdessä.

1. Mitkä kotityöt on niitä tärkeitä, jotka oikeasti TÄYTYY hoitaa, ja mitkä niitä, jotka ovat syystä tai toisesta vain toiselle tärkeitä. Yksinkertaisena esimerkkinä sängyn petaus. Sen voi ihan hyvin jättää petaamatta, tai sitten pedata. Kotiruoka, tai muuten vain monimutkaiset ruoat. Kuka vaatii teillä, että kotiruokaa on oltava joka päivä?

Kuva Max Delsid.

Siis toki ruoan pitää olla pääsääntöisesti terveellistä, mutta siihen vaatimukseen ei tarvita kovin kummoista yritystä. Minä teen ehkä kerran viikossa sellaista ”oikeaa” ruokaa, eli vaikka kanaa ja riisiä, tai jauhelihakastiketta ja spagettia, jota sitten riittää ainakin muutamaksi päiväksi. Muina päivinä syödään paljon savulohisalaattia, kanankoipia uunista ja kaveriksi salaattia tai ihan vain kokonaisia tomaatteja, paprikaa jne. Välillä työnnän uuniin kalapuikkoja tai jotain makkaraa. Ihan hyvin riittää, että kasvikset on vain pestyjä, ja jokainen sitten ottaa itselleen siitä mitä haluaa ja pilkkoo omalla lautasellaan.

Tiskit. Em ruoista tulee huomattavan vähän tiskiä, joten pääasiassa tiskiä tulee vain ruokailuvälineistä ja laseista, kupeista ym. Meillä lasia tai kuppia voi käyttää monta kertaa samaa, jollei sillä nyt ole tehty jotain ällöä. Ja sitten, kun sitä tiskiä syntyy, niin ihan jokainen vie omansa sinne koneeseen (tätä voi vaatia jo noin 2-3 v ylöspäin).

Siis ainoa yhteisvastuullinen asia tiskeissä on sitten se koneen tyhjennys. Meillä käytetään tiskikonetta korkeintaan kerran viikossa, jos sitäkään. Siisteys. Ei ole kivaa asua kaatopaikalla, mutta ei sen kodin nyt oikeasti täydy jatkuvasti kiiltää, tai tavaroiden olla aina paikallaan. Onko oikeasti siis pakko, vai onko se pakko vain äidin väsyneessä mielessä? Siitä pakosta siellä mielessä sitten seuraa niitä tunteenpurkauksia, kun minä AINA teen niin paljon enemmän, ja sinä et koskaan. Niin. Se toinen ei ehkä tee, koska hän osaa nähdä, että ei ole pakko.

Kuva Catt Liu.

Lastenhoito. Tämä on monimutkaisempi asia, koska perheitä on niin monenlaisia ja kokoisia. Pääsääntönä yleensä voi kuitenkin pitää, että jos molemmat ovat ne lapset kovasti halunneet tähän maailmaan, niin molempien niitä täytyy hoitaa. Turhan usein kuitenkin näkee kanaemoina lasten perässä juoksevia äitejä, jotka sitten väsyvät siihen, että kun pitää niitä lapsia ihan koko ajan hoitaa. Jos nyt puhutaan vähän isommista laspista, niin kyllä ne lapset pärjäävät ja osaavat ihan itsekin, kun heille vaan antaa tilaa.

Toinen ikävä huomio, jota olen nähnyt on se, että usein oikeastaan vain äidit ovat niitä lapsia halunneet. Ainakin niin monta. Miehelle olisi ehkä riittänyt yksi. Ja sitten äiti väsähtää, kun ei jaksakaan yksin hoitaa kaikkea. Jos siis naisella ja miehellä on kovin eriävät mielipiteet asioista, niin mitäs sitten tehdään? Voiko toista vanhempaa velvoittaa ottamaan yhtä suuren vastuun asiasta, joka heidän mielestään ei ole tärkeä?

Jos kahdella ihmisellä vaan on eriävät näkemykset vaikkapa siisteydestä tai ruoanlaitosta. Kuten aiemmin totesin, niin joitain rajoja täytyy tietysti olla esim siisteyden suhteen. Mutta kyllä niihin kompromisseihin pitää suostua puolin, jos toisinkin. Siisteysintoilijalla ei siis ole oikeutta vaatia puolisoltaan samoja asioita, kuin mitä hän itse haluaisi tehtävän. Puoliso voi toki tulla myös vähän vastaan, vaikkapa viemällä lapsia kerran viikossa ulos, jotta siivousintoilija saa siivota rauhassa.

Entä sitten ne ”kotityöt”, joista nainen ei tiedä mitään? Joista nainen ei edes tiedä, että ne on olemassa? Kaikki tietotekniikkaan, autoihin, kodin huoltoon, ruohonleikkureihin yms liittyvät asiat? Oma mieheni aina välillä soittaa minulle jostain kaupasta, että hei, ostaako hän minulle jonkun tyyliin piuhan, kun minä kuulemma tarvitsen sellaista. Olen silleen, että Öööh, enpä tiennyt sellaista tarvivani, mutta osta vaan.

Kuva Arseny Togulev.

Yleensä tällaiset asiat on niitä, että kun hän ostaa jotain piuhoja, googlailee netissä erilaisia osia, käy niitä vertailemassa, niin yllättäen minun autoni alkaa taas toimia. Tai telkkarista taas näkyy jopa kuva! Enpä olisi millään itse jaksanut nähdä samaa vaivaa näiden asioiden eteen… Jos naiset valittavat metatyöstä, niin nämä ovat ihan yhtälailla niitä miesten metatöitä. Ja puhumattakaan siitä, jos ruvetaan vaikka remontoimaan, tai jopa rakentamaan taloa! Oma ex-mieheni hoiti meidän talonrakennukseen liittyvät asiat lähes yksin. Ja niissä muuten on sitten hoitamista. Ihan vain tiedoksi.

2. Miten osoitatte rakkautta toisillenne? Ihmiset osoittavat sitä todella eri tavoin. Oma mieheni osoittaa rakkauttaan mm. juuri huolehtimalla minusta ja minun asioistani. Hän huomaa, kun jokin ei minulla kotona toimi, ja sitten hän hoitaa sen kuntoon. Monille miehille on tyypillistä, että he tekevät enemmän, kuin puhuvat tai pussaavat. Ja se ei oikeasti ole yhtään sen huonompi tapa osoittaa rakkautta, kuin joku muukaan.

Itse olen käytännönläheinen ihminen, niin näen asian ennemminkin niin, että onpa kätevää rakkaudenosoitusta, kun asiat tulee samalla hoidettua 😀 Jos siis mies haluaa käydä töissä ja tuoda elantoa perheeseen, hän todennäköisesti tekee sen rakkaudesta perhettään kohtaan.

Kuva Everton Vila.

3. Miten huomioitte toisianne, ja miten toivoisitte itseänne huomioitavan? Tämä on jälleen kerran asia, jossa ihmiset ovat erilaisia. Ja mikään variaatio ei ole toistaan huonompi. Jos ette ymmärrä puolisonne huomionosoituksia, vaan teillä on sellainen olo, että olette yksin, niin vika saattaakin olla puolison sijaan teidän omassa ymmärryksessä.

Voit toki pyytää toista muuttumaan, ja huomioimaan sinua jotenkin eri tavalla, kuin mikä on hänelle luontaista. Mutta toisaalta yhtä hyvin voitaisiin sitten pyytää sinua muuttumaan, ja opetella ottamaan juuri ne sinun miehesi huomionosoitukset ymmärtäväisenä vastaan. Paha kysymys siis, jos halutaan olla vielä yhdessä: kumman pitää muuttua??? Kun kysymyksen asettelee näin, niin yhtäkkiä se, että puolisoa pyytää huomioimaan, onkin itseasiassa aika epäreilu pyyntö. Jos ehdottaa saisin, niin muuttukaa molemmat pikkuisen toisianne kohti. Ja ymmärtäkää.

Kuva Priscilla du Preez.

4. Rakastatteko toisianne, ja koetteko toisenne seksuaalisesti haluttavaksi? Jälkimmäisen kohdan voi jättää pois, jos molemmat suhteen osapuolista ovat esim. aseksuaaleja, eivätkä ihan oikeasti kaipaa sitä seksiä elämäänsä. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan ole aseksuaaleja, joten on erittäin todennäköistä, että olet suhteessa ihmisen kanssa, joka oikeasti tarvitsee sitä seksiä elämäänsä.

Ja jos se seksi syystä tai toisesta jää pois, niin on suuri vaara, että moni muukin asia alkaa takkuilla sen jälkeen. Pahimmassa tapauksessa se toinen lähtee hakemaan sitä seksiä sitten muualta. Seksuaaliseen haluttavuuteen vaikuttaa puolison ulkonäkö. Ikävä totuus, mutta jos nainen on paisunut huomattavan paljon lasten myötä, niin mies ei välttämättä koe naistaan enää samalla lailla haluttavana.

Kuva Ainis Graveris.

Jos siis olette ajautuneet tällaiseen tilanteeseen, niin ota hyvä nainen itsellesi aikaa, ja aloita harrastus. Jätä ne lapset kotiin sinne miehen luo, ja lähde liikkeelle. Siitä ei tarvitse neuvotella, sen kun vain ilmoitat, että tästä lähtien sinulla on sitten neljä iltaa viikossa treenit, eli miehen pitää silloin olla paikalla. Toki laihtumiseen vaikuttaa kaikista eniten ruokavalio, mutta sen lisäksi sinulla on oikeus omaan aikaan, ja kuntoiluun. Se on muutenkin terveellistä ja piristää mieltä.

Jos molemmat rakastatte toisianne, niin sitten suosittelen lukemaan tämän listauksen uudelleen alusta, ja toivon, että koitatte saada asiat paremmalle tolalle. Siis enemmän ymmärrystä, ja enemmän lepsuilua niissä asioissa, jotka väsyttävät arjessa, mutta eivät ole pakollisia.

Toki, jos toista ei kiinnosta edes kuunnella sinua, niin sitten on mahdollista, että sinä et kiinnosta häntä. Tällä ei ole automaattista syy-seuraussuhdetta, joillekin ihmisille on vain yleisesti raskasta keskustella tunneasioista, eikä sillä välttämättä ole mitään yhteyttä hänen tunteisiinsa sinua kohtaan.”

Nimim. Love Doctor

Artikkelikuva Kelly Sikkema.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 22 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

22 vastausta artikkeliin “Tämä sinun pitää lukea jos harkitset eroa!!”

 • Randombypasser sanoo:

  Todella hieno kirjoitus ja pani näin miehenä miettimään montaa asiaa täysin eri vinkkelistä, sitä miten paljon enemmän voisi olla toiselle, oman elämän tärkeimmälle naiselle. Oli toki miellyttävää kuulla tehneensä arvokkaita asioita, mutta vielä arvokkaampaa oli toisenlainen näkemys, josta pystyi poimimaan itselle asioita, joissa ei ole onnistunut tai joita on pitänyt merkitykseltään vähäisinä.

 • Eppu sanoo:

  Huutonaurut miehelle, joka tämän kirjotti! Tässä on joku pälli koittanut kääntää omat tekemisensä ja aivoituksensa naisen suusta tulevaksi tekstiksi. Menepä ukko salille, että vaimollasi olis silmänruokaa ja vie lapset hoitoon siksi aikaa, että vaimo saa laatuaikaa itsekseen. Vaimosi voi sillä aikaa vaikka surffailla netissä ja keksiä jonku teknisen hilavitkuttimen piuhoineen päivineen, jonka tilaa ja asentaa ja josta sulla ei ollut aavistustakaan. Auta armias, että se tai autonasennus vaimoltasi sujuisi; pallit kutistuisi rusinoiksi kun tuntisit itsesi tarpeettomaksi. Näitten uunokkien kanssa työmaita jakaneena voi toivoa vaikka salaman iskevän ja asettavan aivotoiminnan ja asenteet kohdalleen.

 • Nasu sanoo:

  Just hyvä kirjoitus. Miehet todellakin usein hoitavat kotihommia jotka eivät näy, mutta niiden hoitamattomuus näkyy. Toki on poikkeuksia missä nainen asentaa telkkarit ja vessanpöntöt, minäkin, mutta usein ne hoituu miehen puolesta.
  Ja kansakunnan läskistyminen on fakta, jota ei saa ääneen sanoa. Siinäkin molemmat sukupuolet paisuvat samaa tahtia, täällä kuitenkin Huonoina Äiteinä suurin osa naisia joten keskitytään siis naisten laardeihin.
  Virkistävä kirjoitus tässä vesitetyssä parisuhde-scenessä👍

 • Nimetön sanoo:

  Minusta hyvä, suorasanainen kirjoitus.

 • Sari sanoo:

  Myötähäpeä on suuri tätä lukiessa. Viimeinen artikkeli minkä tältä sivulta luen. Tervetuloa 2020 -luvulle. Kirjoittajalle suosittelen tutustumaan termiin toksinen maskuliinisuus.

 • Mielenrauhaa sanoo:

  No höpö höpö.
  Se rakkaus, välittäminen on nimenomaan se mitä arjessa tapahtuu ja tehdään tai ei tapahdu eikä tehdä.
  Ja kyllä ne useat lapset on
  ihan poikkeuksetta ihan yhdessä haluttu ja tarkoituksella yhdessä tehty!
  Jos pohdit erotako vai ei, niin en ainakaan aloituksesta kehoita ohjeita ottamaan.

 • Mustikkamuija sanoo:

  Noh, kirjoittaja on joko ikänsä tai persoonansa puolesta aika naiivi. Kiva, jos heillä tämä toimii, mutta ei hän nyt oikein näe kättä pidemmälle. Ja toki tuo toimii varmasti jossain muussakin samanlaisessa ja samanmielisten perheessä. Tuskinpa hänellä kirjoitustyylistä päätellen on minkään menneen vuosikymmenen perhekulttuurin tietoista agendaa, tämä on tällaista itsetietoista höpöttelyä vaan. Samaa sarjaa, kuin ne hyväntahtoiset mutta älyvapaat törpöt, jotka opastavat vaikka lapsettomia että ”kuulkaa rentoudutte vaan ja uutta yritystä kehiin, niin se meilläkin käynnistyi että hups vaan!”

  Noista vuosikymmenten takaisista perhemalleista tuli mieleen, että minusta suomalainen parisuhde on kulttuurisesti aika erilainen kuitenkin, kuin vaikkapa amerikkalainen, johon usein ”50-lukulaisena” viitataan, mikä kai on jotakin sellaista, jossa naisen tulee olla kaunis ja hiljaa ja sytytellä työn raskauttaman puolisonsa sikaareita ja silittää aamulehti. Minusta Suomessa sotavuosien ja niiden jälkeisen vuosikymmenten naiset ovat olleet pikemminkin riuskoja ja sitkeitä pärjääjiä. Kyllä Suomessakin varmaan monet nuoret naiset ja miehet pyrkivät olemaan ajan muotivirtausten mukaisia, filmitähtien hiustyyleillä ja asuilla, mutta niin kai nykyäänkin – siis ne, joita sellainen on kiinnostanut? Ja toisaalta synnyttäneessä ja kypsyvässä naisessa sai jo näkyä luontainen pehmeys ja jos se ei jollekin kumppanille kelvannut, niin menköön. Ja vastoin yleistyksiä naiset tekivät kyllä aika tavalla töitä niin kotona kuin työelämässäkin. Eronneita tai yksinhuoltajia ei katsottu kieroon. Oli vahvoja naisia, jotka matkustelivat ja harrastivat. Ainakin oman mummoni (s. 33) muistan sellaisena – vahvana, viisaana ja itsenäisenä, eronneena yksinhuoltajana, älykkäänä työntekijänä ja paljon matkustelleena.

  Meillä, noin kuriositeettina, on maalla elävänä parina kai jotain perinteistä meidän suhdemallissa. Ei pakotettuna, vaan mieltymysten mukaan. Minä en miestäni palvele, mutta teen osani ja autan toki kiireistä kun omiltani ehdin. Minusta se on enemmän lähimmäisenrakkautta kuin kynnysmattoutta. Meillä minulle (nainen, jos sillä on väliä) on langennut kotitalous, koska viihdyn enemmän sisällä ja olen viisaampi laskuissa ja paperiasioissa, ja puolisolle talon lämmitys ja remonttien hallinta, koska hän on meistä liikkuvaisempaa sorttia. Tosin aika tasapuolisesti kykyjemme mukaan ja välillä niiden ulkopuolellakin kannustaen autellaan toisiamme. Mulle ei ole kauheasti sallittu napinaa, etten jotakin jaksaisi tai osaisi: meillä molemmat vaihtaa omien autojensa renkaat tai jumppaa vaikka betonimyllyn kanssa. Sainpa oman traktorinkin, että pystytään molemmat lumitöihin. 😅

  Siltikään en ryhtyisi ketään muuta neuvomaan korjaamaan suhdettaan sellaiseksi, kuin meillä. Kyllä tästäkin voi onnistua eroon eikä sillä ainakaan meillä ole mitään tekemistä kotitöiden tai vyötärönympäryksen kanssa. 😂

 • Nimetön sanoo:

  En aluksi edes lukenut tuota ”laihduta”-osiota kun järki meni jo ekan kohdan kimpussa. Aivan kuin naiset ei osaisi jotain HDMI-piuhaa käydä ostamassa jos telkkari lakkaa näkymästä, tai lisätä pissapoikaan nestettä ja tehdä asialle jotain kun auto ei toimikaan.

  Mutta tuo laihduta osio oli kyllä jo omaa luokkaansa. Vain nainen ilmeisesti paisuu lasten ja parisuhteen myötä? Vai onko se niin että vain naisesta tulee väistämättä ei haluttava kun kiloja tulee, mutta miehelle sama ei vaikuta mitenkään? Ja aika outo neuvo parisuhteen osalta on sekin että yhtäkkiä nainen voi vain ilmoittaa että mies hoitaa lapset sitten neljänä päivänä kun vaimo harrastaa, siitä on aika kaukana se kommunikointi jota suhteessa tarvitaan. Laihdutus yleensäkin on vähän eri projekti kuin tehokuuri salilla, puhumattakaan siitä ettei monessa perheessä mitenkään päin toimi se että toinen yksipuolisesti häippäsee yli puolet viikosta omiin menoihin. Sehän myös varmasti hoitaa sitä kriisissä olevaa parisuhdetta älyttömän hyvin..

  Ehkä parempi olisi miettiä hieman syvemmälle juurisyitä niille oikeasti pienen oloisille ongelmille jotka johtavat eroon. Eikä kirjoittaa yksipuolisesti kirjoitusta, jossa kehotetaan käyttämään laastaria murtumaan.

  • Nimetön sanoo:

   Joku ilmeisesti mies, kommentoi aikaisemmassa julkaisussa, että eikö naiset ymmärrä, että ylipaino naisella on sama asia kuin hintelyys miehellä. Maailmassa on paljon miehiä, jotka pitävät pyöreämmistä naisista, mutta jos nyt aletaan keskivertoa katselemaan, niin kyllä hoikka nainen taitaa olla keslivertomiehen unelma. Ulkonäkö ei tietenkään kaikille ole se ykkösjuttu, mutta on selvää, että raskaus aiheuttaa naisen vartalossa muutoksia, ja usein muutos on pyöreämpään suuntaan.

 • Nimetön sanoo:

  Kyllä kuvatut asiat ovat seurausta jostain isommasta ongelmasta. Esim.ei keskustella asioista alun jälkeen. Miksi puhua naiselle, kun ne on esineitä. Naisen kuuluu tietää, mitä miehen päässä liikkuu. Kotona ei tarvi kyllä tehdä ihan mitään. Olis vai pitänyt jättää heti kaikki tekemättä. Kun mies sitten lähti, asiat on sujunu hyvin. Kainki tulee hoidetuksi, eikä ole edes tiskinkonetta. Eikä mies ollut kauan siellä seuraavassakaan paikassa, eikä edellisessä. Eikä sitä seuraavassakaan. Luulen, ettei kukaan naisista ollut pihtari tai potenut kroonista päänsärkyä. Tämä ei käyttänyt tyttäriään, niinkuin sen Suomen osan miesten kulttuuriin kuuluu. Mieshän joutui olemaan yksin kotona, kun nainen oli jonkun päivän synnyttämässä niitä pelkästään naisen vastuulla olevia lapsia. Miehet kuuluu tähän kulttuuriin, vaikka eivät tunnustaisi tähän kuuluvaa uskoa. Naiset ei voi käyttää ehkäisyä, kun ne voi sitten käydä vieraissa helpommin. Miehen ei tarvi käyttää ehkäisyä, kun hänen kuuluu lisääntyä. Totuuksia on monia.

 • Ihme ja kumma sanoo:

  No ohhoh, omipahan kommentteja! Silmät pyöreänä ihmettelin eikö kukaan saanut kiinni tuosta pointista!?
  Minusta tuo oli ihan hiton loistava kirjoitus, kiitos siitä!

 • Väsynyt sanoo:

  Entäs, jos sen metatyön, lastenhoidon, siivoamisen yms. lisäksi ne raksatyöt yms. ”MIESTEN” työtkin jää naisen kontolle. Saako silloin lähteä?

 • Nimetön sanoo:

  Että tälläiset psykoosit tänään. Tämä perhe ei tarvitse ainakaan kynnysmattoa koska äiti on asettunut sellaiseksi ihan vapaa ehtoisesti.

 • 2020-luku sanoo:

  Jaa, että sellaista. Meillä ainakin auton oston ja talonrakennuksen kaiken organisoinnin hoidin minä, nainen. Auton korjaa sitten autokorjaamo, talon rakensi talotehdas ja nurmikon leikkaa robotti. Sen lisäksi hoidan kaikko lasten metatyöt, ostokset, vaatteet, tarhat, neuvolat, harrastukset yms. Metatyö vie ihan järkyttävästi aikaa. Mies laittaa ruuan ja hoitaa myös astianpesukonetta ja osan pyykkirumbasta. Pieniä lapsia ei myöskään voi jättää yksin, vaan he tarvivat aikuista koko ajan. Äitiyslomalla olen tunout myös paljon tuloja taloon oman palkkani/ korvauksen muodossa. Tervetuloa tälle vuosituhannelle.

 • Hemppa sanoo:

  Niin oliks tää oikeasti tarkoitettu avuksi jollekin? Kun en usko että eroaminen on kellään kiinni sängyn petaamisesta, kanankoipien syömättömyydestä tai siitä, ettei kaikki äidit käy 4 kertaa viikossa treenaamassa. Unohtui käsitellä esim. päihdeongelmatilanteet, väkivalta, uskottomuus ja pari muuta pientä eroja aiheuttavaa tekijää..
  Mutta kivasti saatu naisia eroista syyllistävä kirjoitus framille! Nyt emännät hei ottakaa itseänne niskasta kiinni ja kiittäkää miehiänne, jotka ei ehkä sano rakastavansa mutta rassaa auton moottorin kuntoon koska jotainhan pitää miehen saada rassata eikä yhteisten (vaikkakin vain naisen väkisin haluamien) lasten muuttama kroppakaan enää haluta 🤮 On se jännä, että näin kapeat näkemykset puolisoiden rooleista ja osaamisesta sukupuolen mukaan elää edelleen näin vahvana, eikä niistä näköjään hetkeen päästä eroon.

  Love Doctor nimimerkkinä kyllä nauratti kovasti joten siitä kiitos!

 • U sanoo:

  Voi taivas, empä oo hetkeen itsekkäämpää tekstiä nähnyt. Meillä menee kaikki niin hyvin niin kerrompa siitä muillekkin jotta oppivat. Minä olen täydellinen vaimo ja äiti, tässä ohjeet teillekkin parempaan elämään. Otahan kirjoittaja pää pois pe*seestä ja lakkaa neuvomasta muita. Olet ”rakkaustohtorista” kaukana.

 • Illan naurut sanoo:

  En ole pitkään aikaan lukenut näin vahvaa schaissea 😀 Missä tää muija elää, 20-luvulla?

 • JustMe sanoo:

  Apua kun ärsytti ”asiat joista naiset ei tiedä mitään” ja tuo ”laihduta”-kommentti.

  Ensinnäkin haluttavuus syntyy eniten itsevarmuudesta eikä siitä, miltä ihminen näyttää. Jos itse on sujut itsensä kanssa, se näkyy ja ruokkii halua, sekä omaa että puolison. Muuten pulskat ei harrastaisi seksiä ollenkaan?

  Toiseksi miten tietotekniikka voi edelleen 2020 luvulla olla niin klisee? Ärsyttää niin paljon tuollainen kana-aivoksi luokittelu.

  Kompromissit, puhuminen ja peiliin katsomisen ongelmien kohdalla allekirjoitan kyllä, koska ongelmia ei voi ratkoa jos niistä ei puhu, parisuhteen ongelmat on aina molempien osapuolien ongelmia ja harvoin vain toisen osapuolen vika ja parisuhde nyt yleisesti ottaen tarkoittaa sitä, että aina ei voi tuijottaa omaa napaa vaan se toinen osapuolikin pitää ottaa huomioon.

 • Nainen sanoo:

  Tässä ei kerrottu, entä kun nainen ei ole paisunut kiloakaan lasten myötä vaan laihtunut. Mutta mies sen kun paisuu vuosi vuodelta eikä muuta elintapojaan useista pyynnöistä huolimatta.

 • No huhhuh sanoo:

  Olipas tässä oiottu ihan urakalla mutkia suoriksi. Ei todellakaan ole näin yksinkertaisista asioista kyse, ja muutenkin kummallisesti syyllistävään sävyyn kirjoitettu. Totta kai pitää katsoa myös peiliin kun parisuhteessa on ongelmia, mutta tilanteita on moneen lähtöön. Älä valita kun toisellakin on vaikeaa ja laihduta -tyyppinen ohjeistus ei kyllä oikeasti vie kovinkaan pitkälle. Paljon monimutkaisemmista asioista on yleensä kyse.