Osallistuisitko Sankohiipimiseen, Opperakaraokeen, Kaljakelluntaan vai Pessimismikarnevaaleille?

Oudot kesätapahtumat tekevät kesän, niin tunnutaan Suomessa ajattelevan. Kaikki tuntevat eukonkantokisat ja suolla pelattavan jalkapallon, mutta hulluja kesätapahtumia ja -kisoja on paljon muitakin. Hassuja kesätapahtumia riittää valittavaksi vaikka kuinka.

Osa tapahtumista on jo ohi, mutta toisiin ehtii vielä mukaan!

Nakukymppi juostiin jo, mutta tapahtumassa siis juostaan alastomana kymmenen kilometriä. Naiset saavat käyttää rintaliivejä ja kengät saa olla jalassa, muuten taival taitetaan syntymäasussa.

Pukeutumisesta pitävät ihmiset arvostaisivat Korko­ken­kä­kuk­ka­mek­ko­suo­hiihtoa, mutta ilmeisesti tätä tapahtumaa ei enää järjestetä.

Järvisählyn MM-kisat valitettavasti menivät nekin jo.

Nopea lähtijä ehtii vielä mukaan Pessimismikarnevaaleille. Niiden houkutteleva ohjelma on tällainen:

Puolangan pessimismipäivät saavuttaa homeisen pohjansa, kun maailman ankeinta pessimismikarnevaalia vietetään perjantaina 13.7. Puolangan torilla. Tapahtumassa hyvin vähän mitään järkevää tekemistä. Ensin pari tuntia erilaisia juttuja torilla, sitten kuuden maissa mitätön karnevaalikulkue tulee häiriköimään torille. Sitten jotain kansanlauluja ehkä, tai jotain. Tylsää nyt kuitenkin, ja liikaa puhetta.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös suuren suosion saanut Puolangan rokuli, joka perinteisesti on kerännyt torille lähes kymmenpäisen joukon eläkeläisiä.

Aikataulu:

klo 16 alkaen torilla jotain

klo 18 kulkue

sen jälkeen jotain tylsää lavaohjelmaa

Ei pääsymaksua”

Siitä voikin synkistelyn jälkeen suunnata suopotkupallon MM-kisoihin, 13.–14.7. Vaihtoehtona on myös suojuoksu viestinä. Lisätietoja täältä.

Seuraava jalkapallotapahtuma onkin Reiska-MM, jossa pelataan jalkapalloa Aino- tai Reino-tohvelit jalassa, 19.–21.7.


Kuva Click and Boo, ylin kuva Ivan Shi.

Vai olisiko Sankohiipiminen 14.7. enemmän sinun juttusi? Kilpailussa kuljetetaan kahta vesisankoa erilaisilla menetelmillä helpohkossa maastossa esteiden kautta mahdollisimman nopeasti. Jokaisesta läikytetystä desilitrasta tulee 5 sek. lisäaikaa.

Jos taas kaipaat pilkkimistä, osallistu Pilikkiviikkoon, 23.–29.7., ja pääset pilkkimään keskellä Suomen suvea!

Mikäli mieluummin vain otat rennosti sen sijaan että kalastaisit, on Kaljakellunta, 28.07., sinun juttusi. Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, mutta tietoa siitä löydät täältä.

Suolentopallon MM-kisoissa pääsee kisaamaan 27.–28.7. jos jalkapallo ei kiinnosta mutta suolle pitää päästä!

Kulturelli valinta on Oopperakaraoken SM-kisat 20.–29.7. Oopperakaraoken mestaruuskilpailut järjesteään Joroisten Musiikkipäivillä ja kuka tahansa saa osallistua!

Kalikoiden viskelyn taitajat suuntaavat Mölkyn MM-kisoihin, 17.–18.8.

Käsistään käteville taas vaihtoehtona on Karhunveiston MM-kisat 16.–18.8. Otso veistetään moottorisahalla, viimeistelyyn saa käyttää muitakin välineitä.

Toisenlaisesta karhusta kiinnostuneille urheilumielisille tarjolla on Terässika-triathlon, 18.8., jossa uinnin, pyöräilyn ja juoksun jälkeen juodaan litra Karhu-olutta ja sitten vasta päästään maaliin.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Mitä tehdä kesällä? No Suomessa ihan mitä vaan!”

  • Anni sanoo:

    Pilkiminen tarkoittaa pilkkiongella kalastamista. Talvella siihen useimmiten tarvitaan reikä jäähän, kesällä homma hoituu mukavasti veneessä istuen. Ei siis varsinainen kuriositeetti sen enempää kuin uistelukisakaan tuo kesäpilkkikilpailu. 🎣🙂