Kaikki muut ovat lomalla Lapissa. Tai Kanarialla. Tai jopa Thaimaassa. Edes Tukholmassa! Onko nyt lasten hiihtoloma pilalla, kun me lomaillaan ihan vaan kotona?

Tätä miettii moni vanhempi, kun ei ollut mahdollisuutta lähteä matkoille. Ei ollut rahaa, ei saatu lomaa, ei ollut voimia, tuli jotain yllättävää, sairastuttiin, mitä vaan. Tuntuu, että ihan kaikki muut tosiaan ovat jossain, paitsi me. Voi surkeus.

Paitsi että eivät kaikki muut ole, ja toiseksi: hiihtoloma kotinurkilla on ehkä kaikkein paras tapa viettää lomaa!

Toisin kuin me vanhemmat helposti ajatellaan, lapset eivät kaipaa kaukomatkoja ja erikoista viihdettä. Totta kai hekin nauttivat aurinkorannoista ja puuterilumista, mutta lapset nauttivat niin paljon muustakin. Ja kaikkein eniten siitä, että he saavat olla vanhempien kanssa.

Lasten mielestä mahtavaan hiihtolomaan ei tarvita paljoa rahaa eikä paljoa mielikuvitusta. Pulkkamäki, uimahalli tai kirjasto ovat tylsiä vain aikuisten mielestä (eikä välttämättä meidänkään!), lasten mielestä ne ovat huippupaikkoja. Vai oletko koskaan kuullut yhdenkään lapsen kieltäytyvän mäenlaskusta tai uimahallikeikasta?

Eikä kotoa tarvitse edes lähteä. Lapsi on onnellinen kun saa leipoa sämpylöitä vanhempien kanssa! Tai katsoa yhdessä leffaa ja syödä poppareita. Monet lapselle isot loman ilot eivät vie välttämättä kuin muutaman euron, jos edes sitä.

Vanhempikin saattaa nauttia lomasta ihan eri tavalla, kun ei tarvitse kauhealla kaaoksella painua toiselle puolelle maata tai maapalloa tuhlaamaan hirveät summat rahaa. Saattaapa kotiloma olla jopa paras loma ikinä!

P.S. Toiset ovat sitä mieltä, että lasten kanssa pitää matkustaa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Jäätiin kotiin, onko loma nyt pilalla?”

 • Mutsi sanoo:

  Silloin, kun olemme päätyneet kotona vietettävään lomaan, olemme joka päivä retkeilleet jossain, ehkä eväitten kanssa, retken päätteeksi olemme käyneet syömässä, milloin missäkin. Ennen lomaa olemme huomioineet kaikkien perheenjäsenten toiveet; kylpylä/uimahalli, ulkoilu, elokuvat, hiihtoretket, päivä vieraammassa lähikaupungissa jne. Ei paha. Viikko on mennyt tosi nopeasti.

 • Säästäväinen sanoo:

  Meillä tehtiin rahapulan vuoksi retki olohuoneeseen. Levitettiin patjat lattialle, katsottiin porukalla leffoja, syötiin herkkuja. ”paluumatkalle” lähdettäessä valtava määrä tavaraa pakattavana. Vaikka sen jälkeen on tehty reissuja ulkomaillekin, silti lapset muistaa tuon ”reissun” kaikkein parhaiten.

  • Mummu sanoo:

   Me reissataan n.puolet kesälomista asuntovaunulla,lapset tykkää ja lapsenlapset nykyään mukana.Hiihtoloma ollaan kotona ja huippua on lähteä muutaman kilsan päähän laavulle paistaan makkaraa ja järven jäälle käpötteleen.Kerran kaksi laskettelemaan mutkamäkeen kun sekin on lähellä.Ei tarvitse väsyä pitkillä automatkoilla ruuhkaisiin keskuksiin.Aina kun heiltä kysyy mitää haluavat niin ”ollaan kotona”on vastaus..joten ollaan paljon kotona.Huolestuisin jos lapset eivät haluaisi koskaan olla kotona.