Ristiriitaiset odotukset aiheuttavat riitoja kesälomalla, se tiedetään. Mutta mitä pitäisi tehdä, kun toisen mielestä kesälomalla rentoudutaan alkoholia juomalla ja toinen ei jaksa katsella sitä? Vaimo kertoo:

”En tiedä saako tästä valittaa, kun ei mies ole juoppo. Mutta minua häiritsee.

Taas se on alkanut kun mökille tultiin. Samanlaista on kotonakin kun on kesäloma. Alkoa on otettava joka päivä.

Mies ei juo kovaan humalaan mutta päivääkään ei jää väliin. Kaljaa tarvitaan mökillä kaikkeen tekemiseen. Grillaamiseen, kalassa ja saunan päälle.

En ole nipottaja. Aikuisten mökkiviikoloppuna on eri asia grillata kalja kädessä kuin joka päivä perheen kanssa mökillä. En vahdi miehen alkon ottoa ja itsekin juon jonkun verran.

Silti häiritsee. Lapset näkevät isin kalja kädessä joka päivä. Mies haisee kaljalle ja krapulaiselle. Eniten ärsyttää hitaus ja väsymys. Miehen energia menee juomiseen ja hän nukkuu pitkälle päivään. Hän toimii hitaasti ja valittaa väsymystä.

Enkä uskalla luottaa huppeliseen mieheen että vahtiiko hän lapsia oikeasti tai sattuuko jotain. Minun energia menee siihen että valvon miestä ja lapsia. Ei se ole mitään lomaa minulle.

Arkena mies juo samalla tavalla mutta vähemmän, ei joka päivä tai päivällä. Hän ei ole känniriekkuja, ennemmin tissuttelija. Minusta hän ei ole juoppo joten en tiedä voiko tähän puuttuakaan.

Yhteistä tekemistä ei ole sitäkään. Mies sanoo että haluaa ottaa rennosti. Mutta rennosti ei voi ottaa ilman alkoholia!”

Miten sinä neuvoisit kirjoittajaa tässä tilanteessa? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 14 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

14 vastausta artikkeliin “Miehen juominen pilaa loman”

 • Tuttujuttu sanoo:

  Hei!

  Miehesi juominen häiritsee sinua ja aiheuttaa huolta. Sinula on oikeus (ja lapsillasi) viettää päihteetöntä lomaa. Aikuinen mies vastaa itsestään. Voisitko kertoa hänelle tunteistasi ja sitten asettaa itsellesi rajoja. Kyllä, itsellesi ei miehellesi. Kun koet lomailun mihesi ja hänen lomakumppani alkoholin kanssa ikäväksi on sinulla muitakin vaihtoehtoja. Voit miettiä, että voisitko tehdä lastesi kanssa muuta? Ja voit toivottaa miehesi liittymään seuraan, ilman alkoholia. Ja tällä en tarkoita nalkutusta. Jos alkoholi ei ole miehellesi ongelma, niin asia tuskin hänelle on vaikea. Jos on, niin silloin hän valitsee alkoholin ja sinun on aika pelastaa lapsesi ja itsesi. Aikuinen mies vastaa itsestään.

 • E sanoo:

  Kyllä se on juoppo. T. Myös alkoholisti

 • Pumpuli sanoo:

  Minusta tuollainen juominen on alkoholismia. Alkoholi hallitsee miestä eikä mies alkoholia. Keinot puuttua juomiseen ovat olemattomat jos alkoholisti ei itse näe ongelmaa tai halua muutosta. Tällöin on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa: joko suvaita juominen ja jatkaa yhdessä tai ottaa ero.

 • Vain yksi elämä sanoo:

  Minusta jokaisella on oikeus sanoa asioista jotka häiritsee ja rassata suhdetta. Alkoholi ikävä kyllä muuttaa ihmistä. Itse katsoin tuollaista ihan liian kauan… Ihana ihminen hukkasi itsensä ja meidät tissutteluun… Surullista… Ja niinpä päätin lopulta lähteä jotta voisin elää oman näköistä elämää. Päivääkään en ole katunut.

 • NiinKyllästynytOluenTuoksuun sanoo:

  Niin tuttua! Oli loma taikka ei, vapaapäiväkin riittää tai aamuvuoron jälkeen heti kun kotiin pääsee – tölkki auki. Mitään ei voi tehdä ilman että otetaan kaljaa, grillaus, siivous, nurmikon leikkuu, sauna tai iahn vaan teeveen katsominen vaati oliuen jos toisenkin. Itse en juo enää ollenkaan, ku toisen vanhemman pitää olla selvä lapisen vuoksi.

 • Siilis sanoo:

  Alkoholismihan siinä kyseessä on jos ei voi ilman alkoholia olla. Puhu asiasta miehen kanssa. Jos tilanne ahdistaa, siinä on jotain väärää.

 • Vaivannäkö kannatti sanoo:

  Asiasta kannattaa puhua. Ota esille silloin, kun on selvinpäin. Kysy, miksi juo, mitä se merkitsee hänelle. Omaa näkökulmaa kertoessa kannattaa painottaa sitä, että pidät hänestä enemmän kun on selvinpäin. Syyllistäminen ei auta. Vihaisena/turhautuneena puhuminen ei auta. Kuuta taivaalta ei kannata pyytää, eli että olisi koko loman juomatta. Aloita kevyesti, yhdestä päivästä. Onnistumisen jälkeen voi pyytää kahta, kolmea… Kunnes vaaka kääntyy siihen, että selviä päiviä on enemmän.
  Jos mies välittää sinusta ja haluaa olla yhdessä, on valmis tekemään muutoksia. Jos et ole kertonut hänelle, miltä sinusta tuntuu, kun hän juo, ei hän voi toimintaansa muuttaa.
  Meillä tällä pitkällä ja hartaalla metodilla on päästy eroon viskistä ja kaikista terävistä ja sitä myötä hullusta humalasta. Ne on vaihdettu ykkösolueen ja vissyyn. Joskus lipsahtaa kolmosen kanssa ylikulutuksen puolelle, mutta kuka se nyt täydellinen olisi. Tämän eteen on puhuttu, puhuttu ja puhuttu, joten ei muuta kuin puhumaan. Onnea matkaan.

 • onneli sanoo:

  Mä en usko, että siihen voi mitenkään vaikuttaa. Oma mieheni ei tissuttele, ei ota joka päivä, ei edes viikottain, mutta sitten kun ottaa niin on tolkuttoman humalassa. Saunakaljat voi korkeintaan ottaa joskus niin ettei halua humaltua. Mutta jos on bileet jossain missä alkoholia tarjolla, baari-ilta, bändiä katsomassa ja sitten jatkoille tms. Aina aivan sietämättömässä humalatilassa. Olen alkanut laskelmoida ja vähentää menoja, joiden tiedän päätyvän samaan tilanteeseen. Ei huvita juuri yhdessä liikkua, koska tiedän ärsyyntyväni toisen humaltumisesta. Kohtuullinen käyttö on hänestä niuhotusta. Lasten seurassa hän ei humalaan itseään juo. Se on sentään hyvä, että muuten pysyttelee selvänä. En oikeasti jaksaisi tissuttelua, tämäkin on tarpeeksi ärsyttävää. Varmaan vakavasti harkitsisin eroa jos tilanne pahenisi.

 • Mari sanoo:

  Olen itse ollut vastaavanlaisesssa tilanteessa. Meni jo siihen, että mies piilotti juotavat minulta etten tietäisi, mutta huppelia on vaikeaa salata. Meidän suhteelle se oli yksi tekijä miksi erosimme. Minä en katso tuollaista eikä kenenkään muunkaan pitäisi. Jos miehesi sinusta välittää, hän kuuntelee sinua! Myös lasten turvallisuus on kaikkein tärkeintä! Minun mieheni onneksi tajusi virheensä ja nykyisin olemme hyvässä parisuhteessa.
  Vaikka hän ottaisi pieniä määriä mutta ei pysty olemaan ilman, se on ongelma. Kannattaa yrittää puhua asiasta ja mahdollisesti ammattilaisen kanssa. Toivottavasti saatte asian selvitettyä!

 • Alkoholistin lapsi sanoo:

  Joko mies hoitoon ja lopettaa juomisen tai sitten ero. Juominen ei ainakaan tuosta vähene. Ei kannata myöskään uskoa lupauksiin että juominen vähenee vaan katsoa, että oikeasti niin tapahtuu. Vai haluatko eläkkeellä hyysätä päivät pitkät tissuttelevaa ukkoa?
  Mulla oli äiti, joka joi joka ilta pari (tai parikymmentä?) kaljaa. Silti hoitanut työnsä aina hyvin. Ei ollut kiva, kun istui tv:n ääressä eikä ollut läsnä. Juoneena myös sanoi/kertoi asioita, jollaisia en IKINÄ omille lapsilleni kertoisi.
  Lapset haluaa läsnäolevan, huolehtivan ja selvän vanhemman. Ihan ok ottaa joskus saunakalja, mutta ei ole ok hihhuloida hiprakassa mökilla koko lomaa ja ottaa kaljaa joka ilta…

 • Akka sanoo:

  Kyllä tuo valitettavasti vähintäänkin suurkuluttajalta kuulostaa ellei jo peräti alkoholiongelmaiselta eli koholistilta. Silloin kun alkoholi määrää niin ettei voi olla ilman tarkoittaa sitä että se on ongelma.

 • 3. Nainen sanoo:

  Lopeta toi helvetin nalkutus. Miksi luulet että miehesi juo ja käy nautiskemassa seksistä muiden naisten suloissa? Mieti sitä ja katso peiliin.

  • Alkoholistin ex-vaimo sanoo:

   Kyllä ne miehet juo ihan siitä riippumatta minkälainen vaimo on tai ei ole, katso sinä peiliin ja sitä alkoholisoitunutta ukkoasi jos niin tahdot, älä ruikuita muille. Liekö sulla edes ukkoa kun noin korpee…..

  • TTH sanoo:

   Sulla vissiin vähän päässä vikaa, kun tollasia kirjoittelet… Jos ei oo mitään järkevää sanottavaa, kannattaa olla hiljaa.