Ristiriitaiset odotukset aiheuttavat riitoja kesälomalla, se tiedetään. Mutta mitä pitäisi tehdä, kun toisen mielestä kesälomalla rentoudutaan alkoholia juomalla ja toinen ei jaksa katsella sitä? Vaimo kertoo:

”En tiedä saako tästä valittaa, kun ei mies ole juoppo. Mutta minua häiritsee.

Taas se on alkanut kun mökille tultiin. Samanlaista on kotonakin kun on kesäloma. Alkoa on otettava joka päivä.

Mies ei juo kovaan humalaan mutta päivääkään ei jää väliin. Kaljaa tarvitaan mökillä kaikkeen tekemiseen. Grillaamiseen, kalassa ja saunan päälle.

En ole nipottaja. Aikuisten mökkiviikoloppuna on eri asia grillata kalja kädessä kuin joka päivä perheen kanssa mökillä. En vahdi miehen alkon ottoa ja itsekin juon jonkun verran.

Silti häiritsee. Lapset näkevät isin kalja kädessä joka päivä. Mies haisee kaljalle ja krapulaiselle. Eniten ärsyttää hitaus ja väsymys. Miehen energia menee juomiseen ja hän nukkuu pitkälle päivään. Hän toimii hitaasti ja valittaa väsymystä.

Enkä uskalla luottaa huppeliseen mieheen että vahtiiko hän lapsia oikeasti tai sattuuko jotain. Minun energia menee siihen että valvon miestä ja lapsia. Ei se ole mitään lomaa minulle.

Arkena mies juo samalla tavalla mutta vähemmän, ei joka päivä tai päivällä. Hän ei ole känniriekkuja, ennemmin tissuttelija. Minusta hän ei ole juoppo joten en tiedä voiko tähän puuttuakaan.

Yhteistä tekemistä ei ole sitäkään. Mies sanoo että haluaa ottaa rennosti. Mutta rennosti ei voi ottaa ilman alkoholia!”

Miten sinä neuvoisit kirjoittajaa tässä tilanteessa? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 31 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

31 vastausta artikkeliin “Miehen juominen pilaa loman”

 • Alkoholistin ex-vaimo sanoo:

  Kyllä tuo alkoholistilta kuulostaa. Itse lähdin, koska en halunnut kasvattaa lapsiamme alkoholin huuruisessa ympäristössä. Aikani asiasta koitin sanoa ja kun lähdimme, mies alkoi juoda kaksin käsin. Näin vuosien jälkeen olen niin tyytyväinen, että tein päätökseni. Mies on pohjalla nykyään, ja on löytänyt itselleen puolison, jolla samanlaiset elämäntavat.

 • Markat sanoo:

  Elin tällaisen miehen kanssa 37 vuotta. Mikään ei auttanut. Sitte otin eron. Lapset olivat jo aikuisia. Mies nyt jo vainaja. Hän kuoli alkoholin aiheuttamaan maksakirroosiin.

 • Äiti 74 sanoo:

  Miksi ihmeessä roikutaan tuollaisessa suhteessa??? Mikä siinä on , että kärsitään vuosikausia ja valitetaan. Avaimet on ihan omissa käsissä, ulos sellainen ukko jonka kanssa ei ole hyvä olla ja piste!!! Ei se täällä valittamalla muutu.

 • Jaa sanoo:

  En alkoholistiks kutsuisi. Jos on tapana tissutella eikä juo arkisin joka päivä tai monta. Uskon, että sun ei tarvitse vahtia miestäsi ellei tuhannen humalassa oo. Ja jos ei oo ja juo vaan muutaman, niin musta se olis ihan ok. Mut se että ilman kaljaa ei voi ottaa rennosti, kuulostaa ongelmalliselta.

 • Alkoholi pilaa kaiken sanoo:

  Kyllä hän alkoholisti on ,ihan täysin. Kokemusta on tuollaisesta,mulla meni lopuksi siihen,että pahoinpiteli mut. Joten ota heti asia puheeksi,jos hän pystyy vielä itse lopettamaan ,niin hyvä on ,mutta yleensä ei pysty,vaan tarvii apua . Jos kieltää kaiken ,paras on kun jätät hänet,se vain pahenee,usko pois.

 • Tuttu meininki sanoo:

  Jep alkoholisti se on. Pahoittelut mutta olen itse saanut katsella niin selvä homma on.