Kesä. Paljasta pintaa. Lämpöä ja läheisyyttä. Iho ihoa vasten ainakin tansseissa, pitkäripaisen juhannusjonossa ja festareilla. Mutta millainen iho? Rapsakan kuiva nahka niin, että pölisee? Äiti rasvaa perheen, mutta unohtaa itsensä?

Eräiden meistä sääret eivät kestä läheistä tarkastelua. Ne suorastaan pölisevät kuivuutta ja ovat nähneet rasvaa viime joulun tienoilla. Hep, tuntuuko yhtään tutulta?

Jos kosmetiikkapurtilot eivät varsinaisesti kiinnosta ja olo marketin kempparihyllyllä on kuin norsulla posliinikaupassa, saattaa tuntua sille, että on parempi vaan luovuttaa ja lilliä omissa liemissään. Onneksi valtakunnan Huonoimmalla suosittelijalla on tarjota ratkaisuehdotus: apteekeista saatava Dermalog-tuotesarja pitää sisällään pesuaineita, kräämejä ja antiperspirantin, joiden avulla iho tuntuu lipakalta eivätkä kainalot tuoksahda. Dermalog-tuotteet eivät sisällä parabeeneja, hajusteita, väriaineita, hormoneihin vaikuttavia aineita tai säilöntäaineita. Tuotteille on myönnetty Joutsenmerkki ja AllergyCertified-merkki – Dermalog hellii siis sekä ihoa että ympäristöä.

Huonot ihonhoitovinkit sulle kiireiselle

Vitsivitsi! Hyviä vinkkejä! Jos sinulla ei ole käytössäsi ihonhoidon personal traineria, saatat olla hukassa kaikkien purnukoiden ja ohjeiden kanssa. Siksipä kannattaakin tehdä niin kuin Huono Äiti neuvoo. Simppeliä, stressitöntä, myrkytöntä, hajusteetonta ja koko perheelle sopivaa.

1: Pese

Tolkun ihonhoito ja haisunhäätäminen alkaa suihkusta. Likaisista kainaloista ei hajut millään dödöllä katoa, eli pesulle mars. Suihkun alla kannattaa kroppa putsailla iholle hellällä, hajuille tiukalla pesunesteellä. Dermalogin valikoiman Body Wash & Pesuneste kosteuttavat nahkaa ja passaavat vauvasta vaariin – vaahdottavat myös kylpyveden. Molemmat käyvät intiimihygieniaan. Jos kainalot tuoksahtavat voimakkaasti pahalle, voi ne putsata pariinkin kertaan. Lopuksi kunnon huuhtelu, ettei pesuaineita jää vaikkapa karvoihin. Kuivaihoinen voi ottaa lopuksi viileän suihkun, siitä iho tykkää.

Hiustuotteita on tarjolla vähintään yhtä paljon kuin ihonhoitopurkkejakin. Hyvä vaihtoehto on napata apteekista Dermalogin Shampoo ja Hoitoaine, jotka passaavat koko perheelle. Mikäli jollain perheenjäsenistä on taipumusta hilseilyyn, kannattaa hänelle valkata ensin kuuriluontoiseen ja sitten vakituiseen käyttöön Hilseshampoo (kerrankin selkeät tuotenimet! Huono arvostaa!).

2: Rasvaa

Niin kasvojen kuin vartalon iho kannattaa rasvata heti pesun jälkeen. Eli kevyt ravistelu tai pyyhekuivaus, sitten välittömästi nahkaa holvaamaan. Kasvoille Face Cream ja vartalolle omalle iholle parhaiten passaava voide. Dermalogilla on neljä eri perusvoidetta normaalista rutikuivalle iholle ja niihin on merkattu selkeästi rasvapitoisuus. Mitä kuivempi nahka, sitä stydimmän rasvapitoisuuden se vaatii. Selvä peli. Huulirasvakin Dermalogilta löytyy, on sitten kivempi lavatansseissa pussailla.

Dermalog-testin jälkeen niin sanotusti kehtaa mennä ihmisten ilmoille, koska rasvat tekevät tehtävänsä kuivallakin iholla ja levittyvät erittäin sujuvasti. Vahva suositus!

3: Kainalot

Tykkäät hyvistä tuoksuista? Kukapa ei. Mutta ihan tosi, moniko dödö tuoksuu ihanalta? Melkein ihanalta joskus joo, mutta se oma parfyymi on kuitenkin paljon muhevampi, eikö? Ratkaisu on tietenkin valkata hajusteeton ja kainaloiden iholle muutenkin lempeä Dermalogin Deodorantti Antiperspirantti. Se on mieto ja tehokas, ei tee kainaloiden ihosta punaista, ei kutita, mutta pitää hien hajun loitolla. Tuoksut voi sitten suhauttaa iholle hajuvesipullosta. Vaikka joka päivälle erilaisen! Jos tuntuu, että kainalot lehahtavat pahanhajuisina, vaikka ne on pesty ja deodoroitu kunnolla, kannattaa vielä varmistaa, ettei se ole vaate mikä haisee. Erityisesti keinokuituiset ja tekniset vaatteet saattavat pitää hajuista turhan tiukasti kiinni pesuista huolimatta. Niihin kannattaa kokeilla erikoispesuaineita tai vaan pistää siivousräteiksi ja raikkaampaa riepua niskaan.

Yksi, kaksi, koli ja valmista tuli!

Dermalog-tuotteet ovat hyviksiä: ne eivät sisällä parabeeneja, hajusteita, väriaineita, hormoneihin vaikuttavia aineita tai säilöntäaineita. Tuotteille on myönnetty Joutsenmerkki ja AllergyCertified-merkki – Dermalog hellii siis sekä ihoa että ympäristöä. Dermalogin purnukoita voi ostaa apteekeista. Henkilökunnalta kannattaa aina kysäistä juuri itselle sopivat tuotesuositukset, mutta etukäteen niihin voi tutustua täältä .Dermalogin tuotteet pitävät muuten tosi hyvää huolta ihosta myös pakkaskeleillä… eli Suomen kesässä.

Tuntuuko siltä, että Dermalog olisi juuri sulle sopiva match? Kerro, mikä näistä tuotteista olisi sinulle tarpeellinen tai vaikka milloin viimeksi muistit rasvata itsesi, niin osallistut Dermalog -tuotepaketin arvontaan. Osallistua voit joko kommentoimalla tätä kirjoitusta tai Facebookin puolella. Facebookilla ei ole osaa eikä arpaa tähän kisaan.

Juttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Dermalogin kanssa.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 25 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

25 vastausta artikkeliin “Äiti, älä unohda hoitaa itseäsi lomalla”

 • Kuivat kädet sanoo:

  Todella hyvä ihovoide! Suosittelen lämpimästi! Dermalog emulsiovoide!!!

 • Sannamarianna sanoo:

  Dödöä kaipaan!

 • Kirsi saleh sanoo:

  Kyllä kaikki olisi varmasti tarpeeseen, mutta kuivalle iholle rasvainen erityisesti

  Koska kärsin lupuksesta (DLE)
  Vaikea ihosairaus..ja etsin hyviä tuotteita siitä aiheutuvaan kuivuuteen ja ihottumaan..

 • Leena sanoo:

  Atoopikkolapselleni tuo emulsiovoide taipeisiin

 • miia sanoo:

  Joka ilta rasvaan vartalon, rasvoja siis kuluu