Ensimmäisiä asioita, mitä opetamme lapsillemme, on se, että ei saa valehdella. Mitä teemme? No valehtelemme minkä kerkeämme.

Valehtelemme kaikki yhteisestä sopimuksesta. Kehitymme siinä niin hyviksi, ettemme murtuisi edes gestapon kuulusteluissa. Pystyn vakuuttamaan täysin pokkana, että en todellakaan ole syönyt salaa karkkia. En tosiaan tiedä miksi haisen karkille! Eikä se äskeinen ollut sipsipussin avaamisen ääni!

Taas on edessä yhteisesti velvoittavan vanhemmuussopimuksen mukainen valehteluaika. Onhan tyynyn alle jemmattavat yllätysmunat jo hankittu? Olet piilottanut ne lapsilta, ja valmistautunut hiipimään yöllä lastenhuoneeseen ujuttamaan niitä tyynyn alle? Jos pallero herää kesken toimenpiteen, laskettelet luikuria sujuvasti. Äiti tuli vain katsomaan sinua kun nukut söpöliini!

pääsiäismunat

Yhtä viheliäistä hommaa kuin hammaskeijun tuoman kolikon jemmaaminen tyynyn alle. Koluat pimeässä, että missä himskatissa se hammas oikein pyörii. Pahimmassa tapauksessa unohdat koko jutun, ja lapsi tulee aamulla surkeana kertomaan, että keiju ei käynyt.

Onneksi joulut, pääsiäiset, nukkumatit ja hammaspeikot ovat opettaneet valehtelemaan sujuvammin kuin takkia kääntävä poliitikko. Mites kulta, onko monella päiväkodissa irronnut hammas? Ai melkein kaikilta, no sitten hammaskeijulla on näinä öinä tosi kiire!

On tämä kierre. Ensin valehdellaan kaikenmaailman satuolennoista, ja sitten valehdellaan jos ei onnistuta suoriutumaan heinä esiintymisestä. No mitäpä sitä ei lastensa eteen tekisi!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Vanhemmuus opettaa valehtelemaan”

  • Ilmeisesti todella huono äiti? sanoo:

    Miksi pitää valehdella lapselle? Helpommalla pääsee totuudella. Hampaiden kuuluu irrota ja piste.

  • Susanna sanoo:

    Niin. mitäpä sitä lastensa eteen ei tekisi. Mä piilotin tulevat (su ja ma ) tosi hyvin. ja se löysi nekin. No. huomenna kauppaan kun se löysi jo nekin munat. Mihin ne voi piilottaa, ettei laps löydä niitä ennen kun on tarkoitus?? Jemmapaikat jakoon!
    Ja sitten kun on tarkoitus löytää, koulureppu ja vaatekaappi käyty jo. muropaktistakin löytyi.
    Omani on niin herkkäuninen, että se hammaskeijukin käy keittiössä.. tuo herää heti jos sen huoneeseen menee.