Oletko huomannut, että tyttöjen ja poikien sortsit eroavat toisistaan?

Jep, sortsit. Nehän eivät ole millään tavalla sukupuolisidonnainen vaate…tai siis niin sitä luulisi!

Mutta jostain syystä pojille myydään polvipituisia tai pidempiä sortseja. Tyttöjen sorteista suurin osa on lyhyitä, jopa sellaisia, jotka loppuvat heti pakaran alle.

Kun vaatemerkki Girls Will Be tutki kaupoissa jo myytäviä lastenvaatteita, he huomasivat että tyttöjen vaatteet olivat pienempiä ja tiukempia kuin poikien. Sortseissa ero oli valtava: tyttöjen sortsien sisäsauma oli keskimäärin 65% lyhyempi kuin poikien!

Eikä tämä koske vain lastenvaatteita. Naisille myydään kyllä polvipituisia sortseja, mutta lähinnä käyttövaatteiden osastolla. Jos nainen haluaa liikuntaan tarkoitetut polvimittaiset sortsit, hänen on varminta suunnata miesten osastolle.


Kuva Jordan Whitt, ylin kuva Shelly Pence.

Esimerkiksi naisten juoksusortsit ja treenisortsit ovat yleensä ns. mikrosortseja, eli lahje loppuu heti pakaran alle. Monet kyllä pitävät niitä kivan näköisinä, mutta monia naisia vaivaa myös se, että reidet hankaavat toisiinsa. Hankausongelma ei riipu painosta, vaan siitä, miten lähellä toisiaan jalat ovat. Ongelmalle ei voi itse tehdä mitään, mutta pitkistä sorteista olisi apua. Jos niitä siis myytäisiin naisille!

Käyttäjälle itselleen lyhyissä sortseissa ei välttämättä ole mitään ongelmaa. Niissä on helppo liikkua ja ne ovat viileät kuumassa säässä. Mutta ”liian lyhyitä” sortseja paheksutaan. Ja niitä paheksutaan jo lapsilla!

Tilanne on siis kerta kaikkiaan kummallinen: nainen tai tyttö ei saisi käyttää kovin lyhyitä sortseja, mutta vaatevalmistajat tekevät naisille ja tytöille selvästi lyhyempiä sortseja kuin miehille!

Eikä lastenvaatteiden kohdalla ongelma välttämättä ratkea sillä, että ostaa sortsit poikien osastolta. On paljon mahdollista, että siellä on tarjolla vain tummansinisiä ja tummanvihreitä sortseja, mutta lapsi saattaisi haluta vaaleanpunaiset sortsit.

Entäs sitten se tilanne, kun poika haluaisi lyhyet, heti pakaroiden alle päättyvät sortsit? Onko se ok, vai pidetäänkö sitä ”tyttömäisenä” tai ”ei-miehekkäänä”?

Onko teillä ollut ongelmaa siitä, että tytöille tai naisille ei löydy pidempiä sortseja? Miten suhtaudut lyhyisiin sortseihin? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia