Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Orion Pharma Eläinlääkkeet.

Huono Äiti haki koira- ja kissatestaajia kokeilemaan lemmikin levollisen käyttäytymisen tukemiseen kehitetylle Aptus Relax -valmistetta, ja eräs testaajista on Wellihousuksikin kutsuttu Remu:

Remu, 3-vuotias monirotuinen epäilijä

”Monirotuinen Remu muutti meille Turkuun 7 viikkoisena pentuna pohjanmaalta läheltä Kurikkaa, jossa vauva-aikansa asui emänsä, sisarustensa ja isoisäkoiran kanssa omakotitalossa, lapsiperheessä. Meidän nelihenkiselle perheelle Remu on kolmas koira, edeltäjänsä olivat osa perhettä vuosina 1986-2001 ja 2003-2016. Remu muutti meille keväällä 2017. Eli tavallaan meillä on ”aina” ollut koira, eikä Remu ole ”retuperällä” omistajan kokemattomuuden vuoksi.

Remun taustalla on monirotuinen emä ja emää pihassa tapaamassa piipahtanut Salainen Rakastaja, jonka henkilöllisyys ei ole selvillä. Remun isoäitikoira asustaa kotitalon naapurustossa, eli ainoa fakta rotujen sekamelskassa on, että emänemä on tiedettävästi sheltti. Remu on n. 50 cm korkea, painoa n. 16 kiloa. Mustalla Remulla on kokonaan suklaanruskea sisko ja toinen sisko, joka on puhtaan valkoinen, mustilla merkeillä ja yhdellä pystyllä korvalla. Sisko painaa nyt aikuisena 10 kiloa, joten Remu on siskoaan aika lailla isompi. Jos tästä jotain voi päätellä, tuossa cocktailissa on useampaakin valmistusainetta. Remun käytöksen korjaaminen ”rotuominaisuuksiin” perustuen on ainakin haasteellista, jos ei mahdotonta.

Remu on aina ollut todella kiltti, energinen, vauhdikas ja varsin fiksu. Oman perheen kanssa kotona valtavan helppo, kiltti, rakastettava ja tottelevainen. Meillä ei ollut pentuajankaan jäljiltä rikkipureskeltuja kenkiä eikä huonekaluja. Remu on mammanpoika, joka seuraa allekirjoittanutta kuin hai laivaa, lukien käden liikkeitä ja eleitä, välillä tuntuu että jopa ajatuksia.

Yhdessä mennään, jopa vessaan. Tästä tiiviistä suhteesta huolimatta, Remu toimii ihan fiksusti kaikkien muidenkin perheenjäsenten kanssa, joista yksi on 14 v. lapsi. Ei ole mitään valtasuhde-ongelmia ja kaikki perheenjäsenet ovat Remulle rakkaita, jopa kissa. Lisäksi Remulla on paljon läheisiä sekä ihmis- että koirakavereita.

Mutta kolikon kääntöpuoli: Remu vahtii, suhtautuu aivan kaikkeen valtavalla epäilyksellä ja on valtavan stressiherkkä. Hankalinta kaikessa on, että kiihtyminen nollasta sataan tapahtuu nanosekunnissa, eikä Remu pentukouluttajan sanoin ole ”ei lelu- eikä ruokaorientoitunut” joten kouluttaminen ja tilanteista poisoppiminen on valtava haaste, kun palkkaaminen on aika mahdotonta. Lisäksi Remu pelkää tuntemattomia asioita ja tilanteita, jonka myötä on saanut lisänimen Wellihousu.

Remu haukkuu aivan kaikkea. Ja lujaa.
Remun vatsa oireilee lähes kaikesta mitä Remu syö. Stressivatsa?
Remu pelkää ja epäilee kaikkia asioita, esineitä ja ihmisiä. Ensimmäiset minuutit, kunnes alkustressi menee ohi. Sen jälkeen esiin tulee se mukava Remu.

Remulla on oma piilopaikka, jonka nimi on Koppi. (Pieni huone kaksikerroksen kotimme portaikon alla). Kun ovikello soi, Remu siirtyy jonottamaan ”Kopin” oven taakse ja ottaa mieluummin sieltä käsin vastaan vieraat, jolloin pystyy säätelemään tunneryöpyn, jonka vieraiden saapuminen aiheuttaa. Kun vieraat ovat asettuneet, Remu tulee tervehtimään, ilman että pitää huutohaukkua, irvistellä, juosta ympyrää ja hilseillä, joka olisi tilanne jos tuota ”koppi-puskuria” ei olisi.

Kaikki, aivan kaikki on epäilyttävää! Oli se sitten vastaantuleva lenkkeilijä, pyörä, auto, harava, lapio, ruohonleikkuri, imuri tai lehtipuhallin, ne ovat kaikki merkkejä saapuvasta maailmanlopusta. Ja jokainen epäilyttävä aines ansaitsee kunnon huutohaukun! Pahin Pahis on taivaalle ilmestyvä kuumailmapallo. Naapurustossa kaikki osaavat jo katsella horisonttiin, kun Remu pihalla ilmoittaa että SUOJAUTUKAA, NYT NE HYÖKKÄÄ.

Remun kanssa olisi kiva harrastaa, koska Remu omaa valtavan kapasiteetin älyä ja energiaa. Mutta Remun vieminen harrastuspaikkoihin vaatisi kaikilta osallistuvilta Peltorit, eikä vieraan tilanteen aiheuttama stressikään ole Remun parhaaksi. Pentukoulusta saimme aikoinaan kenkää, kun Remu keskittyi vain ja ainoastaan haukkumaan muita paikalla olevia ihmisiä ja pentuja. Ryhmäoppiminen ei ollut meitä varten. Kouluttaja teki kotikäynnin, jolloin hänellekin selvisi tuo lelun ja namien kelpaamattomuus opetustilanteessa. Kun stressitaso nousee, vastaanottimet kytkeytyvät täysin pois päältä.

Teimme testin ennen kun Aptus kokeilu alkoi. Menimme Remun kanssa Turun torille. Remu ei juurikaan ulkoile muualla kun pelloilla, metsissä ja hiekkateillä eli asuinpaikkamme sijainnin tarjoamassa maastossa. Joten tori oli maalaisjuntille täynnä käsittämättömän jännittäviä juttuja. Oli autoja, ihmisiä ja mikä pahinta, torikärryjä! Remu oli niin kipsissä, että unohti jopa haukkua. Häntä (joka normaalioloissa sojottaa kuin antenni kohti taivasta) painui koipien väliin. Nakkia, jota lihakojun myyjä tarjosi, ei pystynyt edes nuuhkaista saatikka maistaa. Nakki kyllä hävisi nanosekunnissa, kun se tarjoiltiin uudelleen omassa autossa, toriseikkailun jälkeen. Ajattelin uusia torikäynnin kun Aptus-pussi on tyhjä ja vertailla kokemusta.

Josko tuostakin Hönöstä/Wellihoususta/Koohottajasta vielä kelpo koira saataisiin. Ehkäpä se tapahtuu nyt Aptuksen avulla (jonka päivittäisannosta muuten jonotetaan keittiössä, vaikka pääsääntöisesti ollaan kaiken ruuan suhteen varsin nirsoja ja erittäin epäileväisiä. Kuvassa (artikkelikuva) vilahtava stressivapaa kissa sensijaan antoi piupaut tarjotulle papanalle).”

– Testaaja Remu ja sihteerinä toiminut emäntänsä

Jatkoa Remun tarinaan seuraa, pysy kanavalla! 

Lemmikin levollisen käyttäytymisen tukemiseen kehitetty hyvänmakuinen Aptus Relax purutabletti vähentää ja ennaltaehkäisee koirien ja kissojen ahdistunutta tai pelokasta käyttäytymistä.

Relax sopii

 • Kaikenkokoisille
 • Kaikenikäisille
 • Yksinjäämisen pelkoon
 • Kovien äänien, kuten ukonilman tai ilotulituksen, aiheuttaman ahdistuksen yhteydessä
 • Matkustamisen yhteydessä
 • Ennen trimmausta tai eläinlääkärikäyntiä
 • Elinympäristön muuttuessa, esimerkiksi muuton yhteydessä
 • Uuden perheenjäsenen (ihminen tai eläin) liittyessä laumaan
 • Kaikissa lemmikkiä stressaavissa tilanteissa

Aptus Relax saatavilla apteekeista, eläinlääkäriasemilta ja hyvinvarustetuista eläintarvikeliikkeistä.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “”Meillä on Remu, monirotuinen epäilijä””

 • Nimetön sanoo:

  Kuulostaa siltä että käytetty kouluttaja ei ehkä nyt ollut ihan teille sopiva. Jos tuomio on se ettei herkut eikä lelut sovi palkaksi, koska stressitaso nousee. Suurin osa koirista ei huoli mitään palkintoja kun kierrokset menevät yli, kouluttaminen pitääkin tapahtua sen tilan puitteissa jossa koira voi oppia.
  Myös pentukoulusta ulos heittäminen kertoo vain siitä ettei kyseinen kouluttaja ole osannut teitä auttaa jos useampi kerta on lähinnä katsottu koiran huutamista. Herkän koiran kanssa vain on pakko edetä silkkihansikkain ja siihen tarvitaan kokeneemmissakin kodeissa apua.

  Toivottavasti Aptus nyt toisi teille helpotusta.

 • Ruusuntippa sanoo:

  Kiitos vinkistä!
  Okkomme ei ole ihan noin stressaava ( ei iho, suolisto, eikä muita vaivoja), mutta suhtautuu erittäin epäluuloisesti moniin asioihin. Taidan kokeilla.
  Kaikki , mikä auttaa koiraa, on tervetullutta. Okko on muuten aivan rakastettava otus…eikä suinkaan ensimmäinen perheessä.