”Eksäni piereskeli missä tahansa, ihan estottomasti ruokapöydässäkin. Pyysin häntä monesti lopettamaan, mutta pyynnöilläni ei ollut vaikutusta. Nykyään hän on tosiaan eksä, ja kyllä se jatkuva piereminen vaikutti asiaan osaltaan.”

Piereminen toisen seurassa on yksi parisuhteissa kuohuttavista aiheista. Milloin sopii pieraista ensimmäisen kerran? Pitääkö pieremistä hävetä? Kertooko toisen seurassa piereminen läheisyydestä, vai onko se välinpitämätöntä tai jopa ilkeää? Näkemykset vaihtelevat: se mikä on ok toisissa parisuhteissa, ei todellakaan tule kuuloonkaan toisissa.

Pieremiseen liittyy paljon sosiaalisia sääntöjä. Pienet lapset pierevät missä ja milloin vain, ja se on heistä hauskaa. Pierut naurattavat myös monia aikuisia – ja toisia eivät sitten ollenkaan. Aikuiset pierevät vain perheen tai läheisten ystävien läsnäollessa. Työpaikalla tai kaupungilla pieremistä ei pidetä sopivana. Piereminen koetaan ällöttäväksi ja epäkohteliaaksi, ja kyllähän varsinkin muiden pierut haisevat pahalta. Siksi romanttisissa suhteissa piereminen on ainakin alkuun tabu.


Ylin kuva Austin Chan.

Monet myös kokevat, että siinä vaiheessa kun prutkutellaan menemään täysin avoimesti, on suhteesta kadonnut kaikki mysteeri ja romantiikka. Ongelmia on varmsti tiedossa, jos toinen haluaa pitää pierut piilossa ja toinen on pieruhuumorin rakastaja. Sekä piilossa pieremistä että avointa paukuttelua voi perustella ihan yhtä lailla: Jos ei kotonaan saa rauhassa pierrä, niin missä sitten? Tai jos kokee, että vieraiden edessä ei sovi pierrä, mutta rakkaimpansa edessä päästellä vaikka mitä katkuja, niin ovatkohan prioriteetit ihan kunnossa?

Jokainen pari voi tietysti sopia säännöt keskenään. Mutta mitä mieltä asiasta ovat seksuaali- ja parisuhdeterapeutit? Kertooko piereminen läheisyydestä vai vallankäytöstä ja välinpitämättömyydestä?

Pierrään vapaasti!

Kuteen monet uskovatkin, myös parisuhdeasiantuntijat ovat sitä mieltä että piereminen on hyvä juttu. Se kertoo siitä, että suhteessa voi olla rennosti ja oma itsensä. Kaikilla elävillä ihmisillä on kaikenlaisia ruumiintoimintoja, ja avoimuus niiden suhteen tekee suhteesta ja elämästä stressittömämmän. Pierujen häpeäminen on opittua ja tarpeetonta. Kaikki pierevät, eikä sitä tarvitse nolostella. Asiantuntijoiden mukaan avoimesti pierevän parin seksielämä voi olla parempaa kuin pierujen häpeilijöiden, sillä he suhtautuvat avoimesti myös muihin kehon toimintoihin.

Piereminen voi myös vaivata pierijää itseään kovastikin, jos sen syynä on esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymä tai jokin sairaus. Tällöin kumppanin ymmärtävä suhtautuminen auttaa paljon.

Piereminen pilaa suhteen!

Olkoonkin että piereminen on luonnollista, ei se silti ole muiden kuin pierijän mielestä kovinkaan miellyttävää. Sillä verukkeella, että suhteessa ollaan avoimia ja rennosti, ei voi tehdä ihan mitä tahansa. Jos piereminen on toisesta osapuolesta ikävää, pitäisi se mahdollisuuksien mukaan tehdä toinen huomioon ottavalla tavalla. Jos puoliso tietää, että et tykkää pieremisestä ja hän silti jatkaa sitä siirtymättä kauemmas tai pyytämättä anteeksi, se on tosi huono merkki. Samanlainen epäkunnioittavuus toistuu usein suhteen muilla osa-alueilla.

Lähde.

 

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Asiantuntija paljastaa: Tätä seuraa kun pieret puolisosi seurassa”

 • Pulla sanoo:

  Kotona jo opetettiin että pieremään voi mennä vessaan tai johonkin sivummalle, lähinnä hajuhaittojen takia. Tottakai oma pieru on paras pieru ja aromitkin vähintään parfyymin veroiset. Mutta se ei välttämättä ole sitä muiden mielestä. Olisi järkyttävää ajatella että minähän tässä haisen p*skalle. Kyllä hävettäisi. Ja joillakin se paukku on sellainen että voisi leikata veitsellä ilmaa.

 • Vanha pari sanoo:

  Meillä kummallakaan ei ole enää kuvitelmaa ettei toinen piereskele, vaan karu totuus on käynyt jo selväksi. Mutta nykyään miehellä on varmaan joku käymistila vatsassa, koska pierut haisee kammottavalta. Eikä hän kyllä varmaan uskalla edes pieraista ettei tule terveisten kera.
  Olen sanonut että lähelläni ei sovi piereskellä. En itsekään piere hänen lähellään vaan menen sivummalle. Ääni kyllä saattaa kuulua toisen korviin, eikä sitä häpeillä, vaan toisinaan kommentoidaankin. Myöskään ruokapöydässä tai yleensäkään toisten syödessä ei rupsutella eikä saunassa.

 • Nimetön sanoo:

  Luonnollista. Mutta osoittaa suurta välinpitämättömyyttä jos ruokapöydässä tai puolison lähellä. Vahinkoja sattuu mutta jos ei edes pyydetä aneeksi, se osoittaa ettei kunnioita puolisoaan vähääkään.

 • Kuuppa sanoo:

  Minulla on suolistovaivoja, ja pieren usein. En toki ruokapöydässä tai muiden syödessä! Olen ajatellut, että niin kauan kuin puolisoni röyhtäilee hirvittäviä karjaisuröyhtäyksiä, minä saan piereskellä!