Tämä on kaupallinen yhteistyö Sinituotteen kanssa.

Vartti aikaa siihen, kun pitäisi juhliin lähteä ja eiköhän joku perheestä ilmaannu olkkariin pyörimään aivan ryppyisissä vaatteissa. Ei muuta kuin säntäilet kaivamaan silitysrautaa ja silityslautaa ja korjaamaan tilanteen, että lapsi ei näytä resupetteriltä tai mies siltä, että olisi nukkunut juhlapaidassaan jossain ojanpientareella. Paitsi että silityslauta puuttuu, no eipä ole hätä tämän näköinen, silittäähän yhden paidan vaikka lattialla. EI NÄIN!!

Reissunlähtö aamulla edessä, ja havahdut siihen että kaikki pikkarit ja sukat ja parhaat vaatteet ovat likaisia? No nopeastihan ne pesaisee…miksi niitä ei ole ”pesaissut nopeasti” hyvissä ajoin on sitten eri juttu… Tai jos omat vaatteet ovat puhtaina ja tilaa säästävästi rullattuina matkalaukussa, niin kyllä mies tai lapsi kippaa jalkoihin kasan pyykkiä, että nää huomiseksi!! Pyykkivuoret koneeseen ja jurnutusta pitkin öitä, anteeksi vaan naapurit… Sitten paniikilla ripustamaan pyykit pitkin tuolien selkänojia ja ovenkarmehin ja kattolamppuun roikkumaan, kyllä ne varmaan aamuksi kuivaa… EIKÄ NÄIN!

Organisointikykyä ei välineillä valitettavasti saa, mutta vaatehuolto helpottuu kyllä, jos on kunnollinen teline, jossa voi kuivattaa runsastakin määrää pyykkiä ja oikea silityslauta sen sijaan, että yrittäisi hoitaa silitykset lattialla tai pyyhkeillä suojatun ruokapöydän päällä. Ja se on turvallisempaa ja fiksumpaakin käyttää kunnon välineitä.

Huonon Äidin testiryhmästä ei esimerkiksi suositella vaatteiden ripustamista kuivumaan suihkuverhon tankoon, koska siinä käy niin että koko tanko tulee alas, verhoineen pyykkeineen päivineen. Pyykit eivät yllättäen olleet kuivuneet siinä mytyssä lattialla ja tangon uudelleen ripustaminenkin oli melko vaativa prosedyyri.

Eikä sinulle varmastikaan tarvitse kertoa, että silittäminen muulla kuin sille tarkoitetulla pinnalla on tosi tyhmä idea. Silityslauta kestää kuumuutta, mutta ne kotitekoiset viritelmät eivät välttämättä. Lisäksi kunnon välineet pitävät vaatteet nätimpinä. Narukuivatusta ja silitystä kaipaavat vaatteet ovat monilla niitä vähän parempia ja nätimpiä (ja siten myös kalleimpia, sanan molemmissa merkityksissä!), joten ei ole kiva ripustaa niitä johonkin ritsaan telineeseen saati kattolamppuun roikkumaan tai tuhota niitä silittämällä ties minkä päällä.

Hätäratkaisuihin tulee turvauduttua silloin, kun pyykinkuivaustelinettä tai silityslautaa ei omista. Ehkä ne jäivät eksälle, ehkä ne ovat hajonneet, ehkä niitä ei poikamies- tai poikamiestyttöaikoina osannut kaivata (kun oma äiskä vielä pesi pyykit tai jotain…). Ehkä opiskeluaikoina ei tarvinnut silittää mitään, mutta nykyään töissä pitäisi olla edustavan näköinen… Vaikka tarve olisi, niin tällaisten tarvikkeiden ostaminen tuppaa jäämään. On ihan hirveä ajatus raahata jotain pyykinkuivaustelinettä ruuhka-aikaan raitiovaunussa – anteeks, anteeks, anteeks – ja on siinä oma prosessinsa tunkea se auton takakonttiinkin viikonlopun ruokaostosten päälle.

Voisipa ne tilata netistä suoraan kotiin…

Kyllä muuten voi! Sinituotteen verkkokaupasta saat uudet ja toimivat pyykinkuivaustelineet ja silityslaudat suoraan kotiovelle, ilman ikävää raahaamista!

Tämä on kaupallinen yhteistyö Sinituotteen kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Lopeta jo se lattialla silittäminen hyvä nainen!”

  • Jokainen saa silittää omat paitansa! sanoo:

    Muistanpa kuulleeni teineistä, jotka oli mummolassa nähneet silityslaudan ja kovasti ihmetelleet, mikä se lienee…

  • Susu sanoo:

    Ikinä ei oo tullu suihkuverho alas, vaikka oon kuivattanu miten paljon hengarissa säilytettäviä vaatteita samalla kertaa. Siinä myös kuivaa vaatteet nopeammin, kun saa enemmän erilleen kuin pyykkitelineellä. Pyykkitelineitä kyllä on, mut käytän niitä muuhun pyykkiin. Silityslauta löytyy, mut esim. pöytäliina on ihan paras silittää suoraan pöydän päällä niin saa helpommin liinasta sileän ilman taitteita, joita inhoan.