Tämä on kaupallinen yhteistyö Sinituotteen kanssa.

Ihana syksy ikkunan takana…koti täyttyy vielä valolla ennen pitkää pimeää…ai ei?! Joo ikkunan takana on valoa, mutta eipä sitä sisälle näy. Lasit ovat ulkoa vesirantujen koristaman harmaan möhnän peitossa, ja sisältä pikku tahmatassujen jälkien koristaman harmaan möhnän peitossa. Eipä ihme jos tuntuu maailma vähän harmaalta kun sitä ikkunoista kurkistelee.

Niin, ne pitäisi pestä ne ikkunat. LALLALLALAA en kuullut mitään. Ikkunat pitäisi pestä. LALALALAAA EN KUULE!!

Niin, melkein kukaan ei halua pestä ikkunoita. Mutta kaikki rakastavat puhtaita ikkunoita! Eikä se ole pelkästään esteettinen juttu, että ikkunoista näkisi myös ulos, vaan likaiset ikkunat vähentävät jopa 40% valon määrää sisällä. Neljäkymmentä prosenttia! Se on paljon se!

Ikkunoiden pesu on kyllä helpoin kodin freesaus. Heti on kevyempi olla kun ulos näkee ja sisällä riittää valoa. Tulee ihan sama fiilis kuin siitä, että lopultakin saa heittää paksun talvipalttoon ja raskaat talvisaappaat pois päältä ja kirmata kevyemmin kevääseen. … Jos ei ole marttaharrastaja tai muu kotitalousihme, ikkunanpesu sujuu useimmiten näin:

Keikut kiikkerällä jakkaralla huitomassa ikkunaa käytöstä poistetulla froteepyyhkeellä tai muulla epämääräisellä rievulla. Likavesi valuu pitkin ikkunaa ja ikkunanpieliä ja pitkin käsivartta ja näpit jäätyy mutta käämi kärähtää. Sitten kuivaat ikkunaa jollain paperitollolla koska luit jostain niksin että se kyllä toimii, minkä seurauksena ikkunat ovat kukertavankirjavat ja kädet ja ikkunanpielet ihan painomusteessa.

SISKO EI NÄIN!!!

Vaan näin:

Ikkunanpesu ei ole yhtään niin vaikeaa ja kamalaa, jos teet sen kunnollisilla välineillä. Kurkottelu on turvallisuusriski: millään kiikkerillä jakkaroilla ei kannata ikkunan ääressä keikkua, vaan hommata varsi, jolla yletyt pesemään koko ikkunan turvallisesti. Teleskooppivarrella yletät pesemään vähän isommatkin ikkunat.

Ja millään miehen vanhoilla kalsareilla niitä ikkunoita ei sitten tosiaan jynssätä!! Hommaa kunnollinen mikrokuitupesin tai ikkunanpesuliinoja, niin johan tulee kirkasta! Tämä mikrokuituinen ikkunanpesin on Huonon Äidin toimituksen suosikki. Se on oikeasti ihan mahtava väline todella likaisten ikkunoiden pesuun (kun ei viime vuonna tullut pestyä ikkunoita…eikä ehkä sitä edellisenäkään) ja sillä saa ikkunat puhtaiksi vaikka olisikin vähän kotityökyvytön! Ikkunaliinalla viimeistelet jäljen siististi, eikä tarvitse alkaa paperitolloja pyöritellä.

Ikkunoiden pesu:

– Pese ikkunat pilvisellä säällä. Aurinko kuivattaa ikkunat liian nopeasti ja silloin niihin jää raitoja. Mene nauttimaan siitä auringonpaisteesta vaikka luontoon tai terassille mieluummin!

– Muista esivalmistelu! Joo tämä tarkoittaa lisää siivoamista, mutta lopulta pääset helpommalla kun et aiheuta ikkunaa pestessä lisää sotkua! Eli imuroi tai pyyhi sälekaihtimet ja ikkunanpuitteet sekä ikkunalauta. Verhot ja kaihtimet tietty sivuun myös, ettet sotke niitä ja joudu alkamaan pyykkäämäänkin lisäksi.

– Käytä kunnollisia välineitä. Kaikki Sinituotteen ikkunanpesutuotteet löydät täältä.

– Vettä ja pesuainetta ei tarvitse paljoa! Ihan pari tippaa pesuainetta vaan, muuten siitä saippuasta tulee sotkua JA lika tarttuu jatkossa ikkunaan paremmin. Purista välineitä kuivaksi ennen kuin alat pesemään!

– Kuivaa ikkunat lastalla ja liinalla! (Emme tiedä teistä, mutta meidän mielestä se lastalla vetäminen on kaikken paras hetki! Jotenkin tosi palkitsevaa!!)

– Jos peset ikkunoita lasten kanssa, niin TSEMPPIÄ VAAN. Lisäksi tsekkaa nämä ohjeet!

Entä jos ei siltikään vaan nappaa?! Hätä ei ole tämännäköinen! Kas tässä ohjeet myös siihen, että miten saat jonkun toisen pesemään ikkunat!!

Näin jallitat kannustat jonkun toisen pesemään ikkunasi:

– Lahjonta: Lahjonta toimii aina. Hanki miehelle esim. jotain urheilukanavia tai jotain muuta mistä mies tykkää (kyllä sä tiedät mistä mies tykkää vink vink) vastineeksi siitä, että hän pesee ikkunat.

– Kiristys: Kiristys ei ole kovin suositeltava metodi, mutta joskus sitä voi joutua käyttämään esim. velttoon ja vapaamatkustavaan teiniin!

– Uhkailu: Emme suosittele. Uhkailu on kanssa vähän ikävää. Ainakaan ei kannata uhkailla, että sitten joudutte katsomaan näitä likaisia ikkunoita koko vuoden, koska se ei auta. Kokeiltu on.

– Vaihtokauppa: Vaihda ikkunanpesu jonkun toisen kanssa johonkin hommaan, mistä pidät enemmän. Tee kaverin pyörälle keväthuolto tai vie kaverin lapset uimaan, ja hän pesee vastineeksi ikkunasi.

– Vuorottelu: Sopikaa vuorot, minä vuonna kukakin pesee ikkunat. Ethän sinä tietenkään huijaisi, että pesit ikkunat viime vuonna vaikka et oikeasti pessyt! Ethän?!

– Pesupartio: Muodostakaa kavereiden kanssa pesupartio, jolla pesette vuorotellen jokaisen ikkunat. Jynssäys sujuu rattoisammin kun voi samalla juoruta ja ehkä juoda vähän viiniä. Huom. ei paljoa sitä viiniä ennen kuin ikkunat on pesty tai tulos on mitä sattuu!! Voit myös nimetä itsesi pesupartion muonitusvastaavaksi ja päästä sillä tavalla itse pesemisestä!

– Raha: Raha motivoi yleensä aika tehokkaasti. Ammattilaisten lisäksi esimerkiksi koululaiset voivat tulla pesemään ikkunoita saadakseen rahaa luokkaretkirahastoon.

– Maanittelu: Maanittelua kannattaa kokeilla varsinkin äiti- ja isoäiti-ihmisiin. Mutta muista että vaikka äiti tai anoppi haluaisi auttaa sinua hyvää hyvyyttään, niin anna jotain vastineeksi. Vähintään ylitsevuotava kiitos sekä halaus!

Tämä on kaupallinen yhteistyö Sinituotteen kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 52 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

52 vastausta artikkeliin “Vihaatko ikkunanpesua? Lue tämä!”

 • Hirvonen sanoo:

  Kuulostaa ihan minun ikkunoiden pesulta tuo ensimmäinen esimerkki. Ensi kerralla ostan tuon mainitsemasi teleskooppivarren, kun ei lyhyenä ihmisenä meinaa edes jakkaralla yltää. Myös kunnon pesuaine helpottaa hommaa huomattavasti.

 • Tuuti sanoo:

  Ihan itse pesen

 • Tansku sanoo:

  Minä pesen, mikäli saan aikaiseksi. Eli en todellakaan joka vuosi enkä todellakaan kaikkia talon ikkunoita samana vuonna. Inhoan hommaa! Eikä kai välineetkään ole ihan ajantasalla.

 • Mirkku sanoo:

  Minä tai isäni on jokusen kerran yllätykseksi tehnyt sen. Olishan nuo päheet välineet suoritukseen 🙌

 • Reeted sanoo:

  Minä pesen. Tai pitäisi pestä. Huijaan usein (itseäni) pesemällä ikkunat joka toinen vuosi ulko- ja joka toinen vuosi sisäpuolelta. 😃

 • Mussu sanoo:

  Minä pesen – tarkoittaa sitä, että yläkerran ikkunoita ei ole pesty ehkä viiteen vuoteen ja alakerrassa kierrän satunnaisesti lasinpesusuihkeen kanssa…

 • Heidi sanoo:

  Poika on pyytänyt sellaista akkukäyttöistä pesuria joita kovin mainostetaan, kuulemma voisi tienata sillä. Veikkaan että jäisi kuitenkin pesemättä – ja tuolla setillä tulee varmasti parempaa jälkeä.

 • Kuukkeli sanoo:

  Itse pesen ja todellakin tarvitsisin uudet välineet, nehän tulisi yhdistettynä syntymäpäivä- ja äitienpäivälahjana! Ikkunoita on ihan kiitettävästi pestävänä ja tänä keväänä se homma on vielä tekemättä juurikin huonojen välineiden takia. Intoahan riittäisi😂😬👍!

 • Noora sanoo:

  Juu, ei oo lempparihommaa. Yleensä paree pestä itse, viimeks jouduin pesee miehen räpellysten jäljiltä uudestaan kun pesun ”laatu” ei oikein miellyttäny. Äiti viimeks autto ennen tupareita, osa ikkunoista kyllä vielä pesemättä, edellinen omistaja ei niitä varmasti vuosiin ollu pessy.

 • hat sanoo:

  Ite kai sitä joutuu pesuhommiin. Parvekelasit pesin jo, niitä ei lapset käy lämimässä nii pysyvät edes hetken puhtaina. Ikkunoiden pesu tuntuu vähän turhalta, tunti-pari ja ne on samannäköset ku ennen pesua.

 • Papu60 sanoo:

  Itse saan pestä. Kerran muistan miehen osallistuneen. Ehkä auttaa tulevaisuudessa👍

 • HPM sanoo:

  Kyllä sitä ihan itse joutuu ikkunat pesemään niin kotona kuin mökillä. Paremmat välineet kyllä tarvitsisi niin peseminen sujuisi paremmin ja jälkikin olisi parempaa.