Tämä aamu oli laskelmieni mukaan tuhannes kun tästä asiasta piti vääntää. 9-vuotias poikani kieltäytyy pukeutumasta untuvatakkiin, vaikka ulkona on  untuvatakin mentävä pakkanen. Takki tekee hänet kuulemma läskiksi.

 

Olen kohtuullisen kyllästynyt tähän puheenaiheeseen, jossa ensin käydään keskustelua suht normaaliäänellä ja sitten huudetaan ja parutaan. En kerta kaikkiaan voi käsittää sitä, ettei lämpimään takkiin voi pukeutua lihomissyistä. Jos asia olisi noin pirun yksinkertainen, ei kun takit menemään, ei tarvitse kenenkään karpata eikä sortata sen jälkeen. Vai ei se niin mene.

Tähän tämä maailma on mennyt. Pienet pojat pelkäävät olevansa läskejä. Onko hän minun luomukseni? Onko minun jatkuva ruokajankutukseni tehnyt hänestä läskihysteerikon? Toisaalta hän vannoo, että kaikki pelkäävät samaa ja jos näyttää läskiltä, nauretaan. Järkyttävää. Muistan omia kouluaikoja.

Aamulla töihin lähteissä vastaani käveli n 15-vuotias nuori neito pukeutuneena näkemykseni mukaan pelkästään kiiltäviin sukkahousuihin ja sortseihin. Hän oli niin ohuissa, että näin hänen luunsa jalkojen läpi. En saanut sanaa suusta. Enää ei siis riitä, ettei käytä pipoa, nyt ei voi käyttää enää takkia, housuja eikä lämpimiä kenkiä. Onko vanhemmalla enää mitään sananvaltaa 15-vuotiaaseen? 9-vuotiaalle sain sentään pakotettua sen takin vielä niskaan, kun annoin vaihtoehdoksi se, ettei saa takkia ollenkaan. Nyt tosin paksut ulkohousut ovat jälleen mystisesti kadonneet koulussa…..

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Läskipuvussa”

  • Atro Niiniluoto sanoo:

    Olen käyttänyt jo useamman talven paksuinta takkia, joka minulla on, eikä se tee minua isommaksi.