Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Olen elänyt erittäin epätasapainoisessa vanhempisuhteessa omiin vanhempiini. Olen jo reilusti keski-ikäinen, mutta tuntuu että oman elämän rakentaminen on jäänyt kesken omien vanhempien vaatimusten edessä. Tiedän, etten saa heitä koskaan tyytyväisiksi, miksi siis enää yritän?

Hiljattain minua ”pyydettiin” taas kerran tekemään jotain. Suostuin, koska ajattelin pääseväni helpommalla. Suostuin, koska tiesin, että pyynnöksi naamioitu, oli todellisuudessa vaatimus. Erehdyin kertomaan, että muokkasin tekemääni hieman enemmän omani näköiseksi, mikä oli virhe. Sain heti moitteet. Sain vielä monet moitteet, kunnes yhteydenpito sitten loppui kokonaan.

Yritän ajatella, että parempi näin, mutta hyljeksitty lapsi sisälläni haluaisi kuulla kiitoksen ja olla olemassa. On aivan naurettavaa, että minut suljetaan ulkopuolelle, koska en suorittanut tehtävää oikein. Tehtävää, joka piti olla minua itseäni varten. Tein sen silti väärin. Toisaalta olen aina halunnut vääriä asioita, rakastanut vääriä ihmisiä, kävellyt väärin, pukeutunut väärin. Lista on loputon. Ikävintä on, että tämä heijastaa myös sisarusten perheisiin. Kuinka kasvaa aikuiseksi yli nelikymppisenä?”

Nimim. Valvottaa öisin

Artikkelikuva Jen Theodore.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “”Lapsi sisälläni kaipaa vanhempieni hyväksyntää””

  • Ei enää vierailuja sanoo:

    Et ole vääränlainen jos oot oma itsesi. Vanhemmilla ehkä ollut toisia odotuksia sinua kohtaan ja kun et ookaan täyttänyt niitä, he ei vaan osaa sitä hyväksyä. Vanhempia itseään on joku voinut kohdella samoin.

  • Helsinkiläinen sanoo:

    Terapia auttaa.

  • Nimetön sanoo:

    Kuulostaapa tutulta. Minäkin olisin halunnut ja haluaisin että minut nähdään ja minua kohdellaan oikein mutta olen aina elänyt väärin ja mainitsen vielä että en ole koskaan edes tupakoinut mutta olen kuitenkin kaikin tavoin vääränlainen.