”Hän syyllistää ja syyttää. Hän on itseriittoinen, vaikka hänellä voi olla myös huono itsetunto. Hän vetoaa tunteisiin. Hän ei todellakaan ole empaattinen, vaikka niin voisit aluksi luulla. Jos, ja kun, hän loukkaa sinua, sinä olet sen hänen mukaan ansainnut. Vain hänen vaikeutensa ovat vaikeuksia, muilla on aina helppoa.

Muista palvoa ja kehua häntä. Hän vääristelee ja muuntelee totuutta itselleen suotuisaksi. Hän uhriutuu, itkee ja tekeytyy viattomaksi. Hän ymmärtää asiat tahallaan väärin ja on ehdoton omassa totuudessaan. Totuudella ei ole hänelle sinänsä edes merkitystä, koska hän voi puhua vaikka mustan valkoiseksi. Hän ajattelee niin, mustavalkoisesti.

Vain hänen tapansa on ainut oikea. Hän haluaa hallita, päättää, määrätä. Hän liioittelee. Käyttää hiljaisuutta vallan käytön välineenä. Hän on passiivis-aggressiivinen. Hän argumentoi jatkuvasti. Hän kritisoi ja löytää aina huonot puolet. Väärin, huonosti, ei hyvä. Hän ei koskaan jätä sitä sanomatta. Hän on ironinen. Vai onko se hänen huumoria? Joka tapauksessa sen äärellä tulee epämiellyttävä olo. Hän välttelee asioiden puhumista. Hän ei koskaan myönnä virheitään. Miksi pitäisi, kun hän on aina oikeassa?

Hän käyttää häikäilemättömästi lasta välineenä. Tietenkään hän ei tunnusta sitä. Hänhän on se, joka nimenomaan ajattelee vain lapsen parasta. Hän ei häpeä uhkailla. Et välttämättä tunnista vihjailua, jota hän harrastaa. Se on ilkeää. Toki hän myös loistaa. Niille, joista hänelle on jollain tavalla hyötyä, hän on mitä hurmaavin ja rakastettavin. Totta kai hänellä on omat suosikki-ihmisiä. Mutta muista olla hänen kanssaan samaa mieltä, muuten saatat muuttua viholliseksi. Joko tunnistit tyypin?”

Nimim. Tunnistatko tyypin?

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Kuva Marvin Esteve.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “”Ehdoton omassa totuudessaan – tunnistatko tyypin?””

 • AE sanoo:

  Maaseudulla kuvauksen henkilöitä on paljon. Ja myös ihmettelyä, miksi maaseutu autioituu.

 • AidostiVahva sanoo:

  Kuulostaa tyypilliseltä kontrolloivalta naiselta, joista hiljan oli rohkea mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa. Terrorisoivat aina koko perhettä, eivät vain puolisoaan.

 • Taistelen lasten puolesta sanoo:

  Valitettavasti täydellinen kuvaus lasteni isästä 😥

 • Tunnistan sanoo:

  Valitettavasti tunnistan itseni osasta kohdista. Onneksi ei toki ole lapsia elämässä. Sen jälkeen kun tunnistin itselläni nuo ongelmat ja ymmärsin sen mitä se tekee muille päätin muuttaa asioita. Helppoa ei ole muuttaa itseään varsinkin kun nuo tavat on juurtunut syvälle, mutta pitkällä aika välillä on muutoksia tullut ja jatkan kamppailua itseäni vastaan niin kauan kunnes voin taas tuntea hyvää omaatuntoa siitä miten kohtelen muita ja itseäni.

 • Miee sanoo:

  On kyllä melkeen just eikä tismalleen eräs läheiseni.

 • Tuutikki sanoo:

  Kovasti vaikuttaa tutulta. Äitini on tämmönen. Välit on lopullisesti solmussa. Puuttuu asioihin, jotka ei hänelle kuulu. Niin kauan pärjää, kun osaa olla mieliksi. Eikä säästele sanoissaan, kun haukkuu. Siinä saa syyttömätkin omansa. Toisaalla sitten ihmettelee, kun ei tuu joulukorttia yms.

 • Anuli sanoo:

  Narsistipa hyvinkin. Siskoni on näitä ihmisiä. Parikymmentä vuotta ihmettelin mikä se joku outous hänessä oli. Sitten sain asialle nimen.

  Mikään ei ole koskaan tämän ihmisen syytä, vaikka tekisi mitä. Hän on aina uhri. Perhe ympärillä voi hyvinkin huonosti mutta se käännetään niin että hän on urhea ja hyväsydäminen kun ei lähde kävelemään näiden hullujen luota.

  Kaiken tietävänä asiantuntijana esiintyy joka asiassa.

 • Huh sanoo:

  Narsisti. Töissä sekä kollega että pomo kuuluvat tähän tyyppiin, vaikeaa on!

 • En olisi halunnut tutustua sanoo:

  Vaikuttaa narsistilta.