”Näistä Huonon Äidin avauksista saa usein lukea, kuinka mies pettää, haluaa vain seksiä tai on muuten vain epäkelpo. Olen usein miettinyt, että harvoin tuodaan esille toista näkökulmaa. Entä jos pettäjä onkin äiti?

Miksi äiti nähdään usein pyhimyksenä, joka on ehdottamasti onnensa ansainnut jos mieron tielle lähtee? Mitä jos äiti onkin se pettäjäpetturi, joka ylläpitää salasuhdetta tai esittelee uuden rakkauden heti lapsille. Miksi niin usein ajatellaan, että jos nainen on pettäjä niin vika on kuitenkin huonossa miehessä? Selitellään, että mies ei varmasti osallistu arkeen ja naisella on raskasta. Miksi ei nähdä, että sen kunnollisen, osallistuvan miehen vaimo on valehteleva pettäjä? Näitäkin tarinoita on.

Ehkä naiset osaavat selitellä kaiken parhain päin, itselleen edullisesti. Ympäripuhuvat lähipiirin pyörryksiin. Ovat vakuuttavia ja uskottavia. Toisin kuin miehet, jotka ehkä vaikenevat asioista. Naisen elämään asteleva uusi mies otetaan vastaan sankarina. Toisin kuin toinen nainen. Toinen nainen on petturi ja kodinrikkoja. Uusi mies sen sijaan pelastaja.

Keskustelua?”

Nimim. Äiti löysi uuden

Löytyisikö juuri sinulta kokemus kysyjälle? Kerro kommenteissa tai lähetä tarinasi tai keskustelunavaus julkaistavaksi täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 24 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

24 vastausta artikkeliin “Kyllä ne äiditkin pettää ja jättää!”

 • Nimetön sanoo:

  Pettäminen on väärin, teki sen kumpi tahansa. Kun suhteeseen aletaan, ei sitä kummaltakaan odota, ja yhtä paljon se loukkaa molempia. Naisena en suhtaudu yhtään myönteisemmin pettäviin naisiinkaan. Sitä on ehkä jopa vaikeampi ymmärtää, kun ei itse äitinä niin tekisi.

 • Susi lampaan asussa sanoo:

  Todellakin, ne äiditkin pettää. Valehtelee, huitelee omia menojaan, jättää lapset ja vastuun kokonaan miehelle. On vain ilmoitus asia lähteä reissuun yksin, kysymättä puolison mielipidettä asiaan.
  Ja kaikki tämä verhotaan ”masennuksella” ja sillä, että MINÄ tarvitsen nyt omaa aikaa ja tilaa.
  Välittämättä siitä kuinka perhe pärjää.
  Mitä lapset ajattelee. Ne on kumminkin yhdessä tehty ja toivottu. Ymmärrän sen, että suhteet väljähtyy vuosien varrella ja usein oravanpyörässä unohtaa myös itsensä. Mutta sen uuden tullessa kuvioihin, olisi ihan reilua ottaa vastuu tekemisistään ja kertoa, että näin kävi.
  Eikä sepitellä diiba daaba tarinoita lapsille ja sukulaisille miehen selän takana.
  Se suuri salaisuus valitettavasti näkyy käytöksessä aina. Hyökkäys on paras puolustus joka tilanteessa. Isoimman vankilan rakensit itsellesi valheillasi. Unohdit sen, että ihmiset eivät ole tyhmiä. He näkevät, kuulevat,ymmärtävät ja muistavat. Ja kaikkia näitä asioita ja mainettasi saat puolustella heidän silmissään loppu ikäsi.
  Sinun elämässäsi vika löytyy AINA jostain muualta, kuin itsestäsi.

 • Uhri, sankari vai martyyri sanoo:

  Ihan sama kumpi petti tai jätti. Tärkeintä olisi päästä eteenpäin elämässä. Pahimpia ovat myrkynkylväjät, joille ei mikään syyttely riitä. Aina jos ei mene oman mielen mukaan lähtee syyllistämisen levy pyörimään.
  Koita nähdä elämän eri sävyjä, erilaisia ajatustapoja. Älä ole kärppänä tuomitsemassa

  • Nimetön sanoo:

   Gogo ”bloggari” 🙂

   • Bloggari sanoo:

    Ķiitos. Hyvällä on aina parampi voima kuin pahalla.

    • Nimetön sanoo:

     Olet harvinaisen oikeassa. Itseäni kun ei kiinnosta jonkun täysin tuntemattoman ihmisen joka ei ole julkisuudessa pettämissekoilut millään tavalla.

     Katson asiaa psykologis-/sosiologisesta näkökulmasta huomioiden myös sen miten pettäminen perheessä vaikuttaa lapsiin. Aiheesta oleva tieteellinen tutkimustieto on aika surullista luettavaa. Mutta ei siinä mitään jokainen tavallaan.

    • Nimetön sanoo:

     Minä ainakin ihannoin vapautta. Parisuhteessa minulla pitää olla oikeus pettää jos en ole osannut enkä pystynyt sanomaan puolisolle mitä haluan. Terapia avasi minulle niin paljon ja ymmärsin että minulla on oikeus onneen ja saan tehdä puolisoni tunteille mitä haluan koska minä olen tärkein ihminen elämässäni eikä elämä ole mustavalkoista.

     • Nimetön sanoo:

      Harvinaisen itsekäs ihminen kyllä olet. Lienee parempi elellä vaan sinkkuna.

     • Nimetön sanoo:

      Mitä itsekkyyttä tuo on? Meillä on vain yksi elämä. Kyllä lapset sopeutuvat tilanteeseen.

      Vapaus on rakkauden kaunein ilmentymä ja tästä syystä minä haluan elää omannäköistä elämää. Ihmistä kun ei voi omistaa.

     • Nimetön sanoo:

      Onko se siis niin että ihnisten pitäisi pettää enemmän ja erota enemmän? Aika kylmän, kapeakatseisen ja kyynisen ihmisen näkökulma on tuollainen.

     • Näin tiedän käyneen sanoo:

      Itsekäs tunnut olevan. Lapsiperheen erotilanteessa pitää ensimmäisenä huolehtia jälkikasvustaan ja huomioida ja auttaa lapsia. Siinä kun vanhempi viikossa eron jälkeen marssittaa uutta kumppania sänkyynsä yökylään, ja kuukaudessa tehdään yhteen muuttosuunnitelmat, on aikuisen typeryys huipussaan. Takana kuitenkin yleisimmin tarve saada uusi elättäjä kun ei yksinkään osata olla. Lapsiparat joutuvat näkemään tiuhaan vaihtuvia ihmissuhteita kun näillä salama-asumisjärjestelyillä tahtoo olla pikainen loppu. Lasten kannata toivoisi pysyvyyttä ja, että lapset ovat aina harkinnassa etusijalla.

     • Nimetön sanoo:

      En ymmärrä mitä itsekyyttä tuossa on. Meillä kun tosiaan on vain yksi elämä. Parisuhdehan tuo vain on. Mitäpä tuosta. Minä ainakin haen aina sielunkumppanuutta muualta jos vanha suhde ei anna minulle sellaista. Kyllä ne lapset sopeutuu vaikka heillä olisi useampia koteja

     • Nimetön sanoo:

      Minä, minä ja minä.

      Toivottavasti, et oikeasti ole naimisissa tai edes suhteessa kenenkään kanssa. Yhteisistä lapsista nyt puhumattakaan. Tän on pakko olla nyt jotain provoilua.

     • Huh huh sanoo:

      Täällä yksi nimetön itekkäästi kirjoittelee, että ”kyllä ne lapset sopeutuu vaikka olisi useampia koteja”. Voiko typerämpää puolustusta omille toilailuilleen enää esittää kun samassa yhteydessä ilmaisee oman itsensä tarpeiden täyttyminen olevan etusijalla. Lapset saavat siinä mankelissa läpi mennä, joo sopeutuuhan ne kun ei muuta ole ole vaihtoehtona. Eroja sattuu, mutta hei, kevytkenkäinen teinimäinen käytös ei kuitenkaan ole lapsien eduksi. Erossakin täytyy olla aikuinen, joka lapsen aseman laittaa etusijalle.

     • Nimetön sanoo:

      Miksi tuo nyt provoilua olisi?

      Ihmiset nyt ottavat parisuhteet aivan liian vakavasti ja ovat omistushaluisia joka näkyy tämänkin jutun kommenttikentällä. Minulle parisuhde on hetkessä elämistä ja tunnetta. Pettymyksiinhän se vain johtaa jos kuvittelee omistavansa toisen ihmisen

     • Nimetön sanoo:

      En ymmärrä tätä ollenkaan. Ihmiset eroavat nykyään aivan liian vähän ja liian myöhään. Ihmiset ovat liian ehdottomia kun tuomitsevat pettämisen. Voisiko ajatella että vieraissa käynti vain piristää sitä tavaksi hiipunutta parisuhdetta? Avarakatseisuutta ihmiset!!

 • Elämä on sanoo:

  Kyllähän tuo poikkeus tekee säännön. Itse yleensä sanon että miehet ja naiset, kaikki ovat yksilöitä. Omien traumojensa uhreja. Jotkut pettävät päästäkseen ulos suhteesta josta eivät muuten osaa lähteä, jotkut tarvitsevat muiden huomiota itsetuntonsa pönkittämiseksi, joku pettää koska ei kykene empatiaan, joku kostoksi… tjaah.. aina on jotain siellä taustalla miksi ihminen valitsee lähteä toisen matkaan. Itse en usko pettämiseen, minä jätän surutta surkean suhteen ja oletan toisenkin tekevän niin.

  Jotta pääset vihastasi yli voisi olla tervettä kysyä miksi ja kun olet löytänyt siihen vastauksen kysy taas miksi kunnes pääset asian pohjalle ja näet syyt sekä seuraukset. Sillä voit varmistaa että seuraava suhteesi tulee olemaan toisenlainen

 • Nimetön sanoo:

  Hyvä näin. Usein ihniset jotka kovaan ääneen huutavat että ”elämä ei ole mustavalkoista” tai ”sehän on vain asianosaisten asia” joko peittelevät itsessään jotain asiaan liittyvää tai eivät ole pystyneet vieläkään käsittelemään omaa pettämistään. Joskus asia tulee heillä itsellään vastaan.

  • Nimetön sanoo:

   Nuo ilmaisut ovat aika tyypillisiä silloin kun omaa vastuuta suhteen toimivuudesta halutaan väistellä.

   Usein kysymyksiin ”Mitä sinä itse olet tehnyt suhteesi parantamiseksi?” tai ”Oletko heti suhteesi alusta lähtien puhunut toveistasi, tunteistasi ja tarpeistasi?” eivät pettäjät sukupuolesta riippumatta vastaamaan.

 • Suski sanoo:

  Näitä on ikävä kyllä kovin paljon nähtävissä, ettei se äiti ole se paras huoltaja lapselle.
  Vaikka olisi kuin yksin lapsen kanssa, ei se silti ole ehkä se paras. On ihan totta!!
  Olen koulussa töissä, nyt ekaluokkalaisten kanssa, ja on lapsi jonka isä ”hoitaa” hommat, kun lasten äiti muutti monen sadan kilsan päähän.
  En niinkään ajatttele, kuka teki mitä, vaan ajattelen tossa tilanteessa sitä, että wilmalla otetaan yhteyttä vanhempaan joka on satojen kilsojen päässä, kun laps ei olekaan koulussa.

  Teillä on yhteinen lapsi. Sen asiat pitäisi olla ne tärkeät asiat. Ja sama toimii tossa mun jutussa toisinpäinkin.

  • Lähi-iskä, 4 ja 6 v lapset sanoo:

   Ai että 🙂

   Itsellä tilanne, et oon saanu vähättelyä ja kakkulia niskaan tarhasta kun oon lasten kans vain mä. ”Kyllä lapset tarvii naisen arkeen, ja sen kyllä huomaa” (lapsi oli ”väärin puettu” kun en mitenkään ehtinyt hankkia uusia vaatteita niiden tilalle, jotka jäi äidille vierailulla, taitavat saappaat ja kurahousut olla edelleen siellä toisessa osoitteessa), on paras heitto tähän mennessä. Onneksi ryhmät ja opet vaihtuu vuosittain, niin ei sama vähättely jatku vuosia 😀

   Tietty tiedän etten ole täydellinen, kukaan meistä ei ole. Mut auttaako se vihjailu ja syyllistäminen siitä, et lapset vois paremmin äidillään? Tai peräti et lapsi ei sopeudu ryhmään, kun ei ole naista kotona?

   Toki positiivistakin palautetta kuulee. Oltiin kylpylöimässä lasten kera. Yks äiti totes ”ttu sä oot sekasin” ku sanoin et juu, kolmistaan ollaan reissussa, tarkoittaen et hän ei ikimaailmassa lähtis kyseiseen paikkaan ilman miestään (heillä toki oli kolme rasavilliä poikaa, mulla kaks hyvin kilttiä ja tottelevaista)

 • Nimetön sanoo:

  Raikas näkökulma. On niin paljon sivustoja jotka keskittyvät tuohon että naisen tekemä pettäminen on miehen syy mutta pettäjän tominta oikeutetaan. Ja nyt siis en puhu suhteista jossa on väkivaltaa.

  Suosittelen tutustumaam Mariamne Stolbowin käyttämään termiin ”Uskottomuuden optinen harha” sekä Helka Beltin artikkellin aiheesta.

  https://anna.fi/eta-aiti/vaihtamalla-ei-parane/

 • Pikinokka sanoo:

  Tää on naisten palsta, jossa naiset avautuu omasta näkökulmastaan. Hyvän eron jälkeen ei ole tarvetta avautua millään palstalla. Ei tämä edusta mitään suurta yleistä mielipidettä ja näkökulmaa.

  • Yh-iskä sanoo:

   Kyllä täällä meitä miehiäkin lukemassa ja kommentoimassa on. Itse ainakin haluan lukea erilaisista perhearjista, ja täytyy sanoa et monesti jutuista löytyy samaistumispintaa enemmän kuin ehkä luulet.