Saimme Avaudu tästä -lomakkeen kautta keskustelunavauksen nimimerkiltä Ystävän alibi:

”Tällä palstalla on ollut juttua samanaikaista ja uuden rakkauden perään lähtevistä. Ystävät ovat kovasti tuominneet, ainakin näin julkisesti. Itse jouduin vuosia vuosia sitten aika epämiellyttävään tilanteeseen, kun naimisissa oleva ystäväni alkoi tapailla erästä miestä.

Ystäväni nimittäin käytti minua, ystäväänsä, alibina miehelleen. Milloin olimme muka teatterissa, milloin matkalla. Tiesin, että heillä oli ongelmia liitossa ja tilanne oli varsin kiusallinen. Olisi mielenkiintoista herättää keskustelua ystävän roolista näissä pettämistarinoissa.”

Ystävän käyttäminen pettämisen alibina taitaa olla aika yleistä, pettäjän sukupuolesta riippumatta.


Kuva Freestocks.org, ylin kuva David Hurley.

Tässä muutama muu kokemus:

– ”Ystävälläni on ollut useampia suhteita vieraisiin miehiin. Hän on käynyt näiden miesten kanssa jopa ulkomailla. Omalle miehelleen hän kertoo olevansa milloin kenenkin ystävänsä kanssa. En pysty suhtautumaan ystäväni mieheen enää, kun tiedän kaiken tämän.”

– ”Kaverini ilmoittelee minulle WhatsApp-viestillä, että ’hei olen sun kanssa sitten, tiedoksi’, kun hän tapaa salarakastaan. Koskaan hän ei ole kysynyt minulta, sopiiko minulle että hän esittää olevansa seurassani.”

– ”En ole suostunut alibiksi, mutta ärsyttää että tiedän ystäväni pettämiskuvioista. Hänen puolisonsa on myös ystäväni, ja olen joutunut tosi vaikeaan tilanteeseen. Välttelen nykyisin molempia.”

– ”Ystäväni jäi miehelleen kiinni pettämisestä. En tiennyt että ystävälläni on suhde, mutta ilmeisesti ystäväni oli kertonut miehelleen, että hän on tavannut minua. Mies suuttui ja raivosi, että kaikki ovat juonessa mukana ja häntä on vedätetty. Mietin pitkään että selitänkö hänelle sähköpostilla, että ei minulla ole mitään tekemistä asian kanssa enkä tiennyt suhteesta. En tehnyt sitä, mutta vieläkin ärsyttää että mies ajatteli, että olen osallistunut hänelle valehtelemiseen.”

– ”Mieheni petti minua. Hän vietti aikaa muka aviokriisistä kärsivän ystävänsä luona tukemassa häntä, kun vaimo oli äitinsä helmoissa tai jotain. Höpönlöpön, mies oli pettämässä minua vanhan koulukaverinsa kanssa. Kehtasi vielä esittää hyvää ystävää, että muka on ystävänsä luona ja tukee tätä vaikeina aikoina.”

Miten sinä suhtaudut ystävän käyttämiseen oman pettämiskuvion alibina? Oletko käyttänyt ystävääsi näin? Oletko joutunut valehtelemaan ystäväsi puolesta? Kerro kokemuksesi kommenteissa!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Pitääkö pettävää ystävää suojella?”

 • Tietäjä sanoo:

  Jos kerran on otsaa pettää ihmistä jonka kanssa meni suhteeseen, niin miksei pettäisi kaveriaankin pahan päivän tullen. Luottamus tuollaista ihmistä kohtaan kuuluisi olla olematon.

  Ne jotka antavat tällaisen olla eivät ollenkaan ajattele tietämättömän osapuolen petetyksi tulemista. Petturuus ei ole oikein koskaan, se on hyväksikäyttöä ja henkistä pahoinpitelyä.

 • Äiskä sanoo:

  EI pidä. Minua inhottaa kaikenlainen epärehellisyys. En itse suostuisi missään tapauksessa moiseen. Mikäli ystävä kokee tarpeelliseksi valehdella kumppanilleen, en voisi olla miettimättä, että mitä hän minulle valehtelee. Sivusuhteet ja salarakkaat ei mielestäni kerro ihmisen olevan täysin epärehellinen, mutta ei myöskään tarpeeksi rehellinen. Mielestäni aikaitsekästä ajatella omaa himoaan ja valjastaa siihen väkisin muutkin mukaan. Yök!

 • Lelle sanoo:

  Kahden kauppa, kolmannen korvapuusti. Ei kannata ruveta, saa vain harmit niskoilleen.

 • En halua olla alibi sanoo:

  Jokaisen oma asia miten suhdettaan hoitaa ja pettääkö puolisoaan, mutta en suostuisi alibiksi. Nuorena yksi ystävä yritti tätä mutta sanoin jo sillon että oma asiansa jos pettää mutta ei minun kustannuksella. Siihen loppui ystävyys.

 • Jaana sanoo:

  Valitettavasti tämäkin kuuluu ystävyyteen, mutta totta kai ystävän puolesta tehdään ihan mitä voidaan! Olisin siis alibi jos pyydettäisiin, mutta toki koittaisin muutenkin keskustella ystävän kanssa hänen touhuistaan. Ei ole mun asia kuitenkaan tuomita.

  • Hulta sanoo:

   Oikea ystävä ei vedä toista mukaan petokseensa. Pahimmassa tapauksessa se voi meinata hengenlähtöä niin pettäjälle kuin alibin tarjoajallekin, jos petetty puoliso päättää seota.