”Aloimme seurustelemaan viime vuosituhannen loppupuolella. Itse koin että tämä nainen oli minulle unelmieni täyttymys jos vain saisin hänet itselleni.
Seurustelun siihen aikaan toisen, itseäni 11 vuotta vanhemman naisen kanssa. Tiesin jo kauan ennen loppuamme, ettei hän ole minua varten. Erosin ja sain kuin sainkin tämän toisen naisen hurmattua itselleni. Olemme saman ikäisiä ja huomasimme molemmat ajattelevamme asioista samalla tavalla ja useasti arvasimmekin mitä toinen ajatteli asioista.

Seurustelumme alku oli kiihkeää ja rakkauden täyttämää, tosin tämä exä pyöri valitettavasti liiankin paljon sotkemassa asioita ja välejämme.
Aikaa kului 6 vuotta, perustin yrityksen ja työn määrä oli valtava. Lähes aina olin töissä tai tein paperitöitä kotona.
Tästä kului vuosi eteenpäin ja aloimme rakentamaan omakotitaloa vieraalle paikkakunnalle, jotta voisimme asua saman katon alla yhdessä.

Talo valmistui ja olimme seurustelleet jo 7 vuotta. Puolisoni alkoi suorittamaan työn ohella ay-ammattitutkintoa ja tähän kuului lähiopetuspäiviä Helsingissä. Tutkinto tuli ajallaan suoritettua ja samalla siihen liittyvä jatkotutkinto.
Asuttuamme uudessa talossa noin 4 vuotta puolisoni oli lähes loppuun palanut ja sairasloman tarpeessa.
Tässä kohtaan puolisolle tuli työpaikan vaihdos. Kului pari vuotta ja loppuun palaminen näytti uhkaavan taas työpaikan sairastuneen ilmapiirin vuoksi.

Tässä puolisolle tuli toinen työpaikan vaihdos suureen kaupunkiin Pohjois-Suomeen.
Aikaa uudella paikkakunnalla kului 6 vuotta ja edellisestä työpaikasta oli säilynyt yksi työkaveri.

Paljastui että tämä kaveri, nainen, olikin puolisoni salarakas..Puolisoni oli pettänyt minua naisen kanssa melkein 8 vuoden ajan ja samalla paljastui 1-2 vuoden kestänyt salasuhde ensimmäisessä työpaikassa olleeseen mieheen ja pettämisen tapahtuivat lähes poikkeuksetta Helsingissä ammattitutkinnon lähipäivinä hotellissa.

Olemme nyt olleet yhdessä kohta 21 vuotta josta puolisoni on pettänyt melkein 10 vuoden ajan…
Olen sitä mieltä ettei nämä salasuhteet ole hetken hairahduksia vaan tarkasti ja harkiten suunniteltuja tekoja vaikka puolisoni sanoo että ne vaan tapahtui.

Nyt haluaisinkin kysyä naisilta: ”Miksi ette jättäisi kumppanianne, jos tällaista tapahtuu ja alkaisitte seurustelemaan salarakkaanne kanssa?
Mielestäni tämmöinen temppu on hävyttömän huonoa käytöstä ja kertoo, ettei tekijä arvosta puolisoaan yhtään.”

Nimim. 21 vuotta yhdessä, lähes 9 vuotta peitettynä

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 49 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

49 vastausta artikkeliin “Petetty mies: ”Miksi petät nainen, miksi et lähde?””

 • Palsternakka sanoo:

  Ei uskalleta lähteä. Syitä on monia. Omalla kohdalla oli se, että mies pelkäsi mitä muut sanoo/ajattelee. Olin kulissi, joka näytti hyvältä ulospäin.
  Ystäväni ei uskalla lähteä, koska mies (=kaksi maksajaa) turvaa vakaan talouden.
  Ei uskalleta lähteä, koska hyppy tuntemattomaan pelottaa. Tuttu arki luo turvaa, vaikka voisi suhteessa huonosti. Muutos pelottaa.

 • Ratkaisukeskeinen sanoo:

  Näinhän sen pitäisi mennä, että kakkua ei voi sekä syödä, että säästää, mutta silti sitä moni yrittää…
  Pettäminen on ala-arvoinen teko sukupuoleen katsomatta, eikä koskaan oikea ratkaisu tai muiden kun pettäjän syytä (pettäjä tekee valinnan pettää).
  Ilman muuta oikea tie olisi keskustella ja yrittää ratkaista asiat, jotka meinaa johtaa pettämisen tielle ja jos ei todellakaan saa niitä ratkaistua, niin sitten erota reilusti ensin edellisestä, ennen kuin aloittaa uutta suhdetta.

  Mutta onneksi lähteä voi myös petetty kun asia tulee päivänvaloon. En nyt ihan täysin ymmärrä tätä kysymystä, koska jos puolisoni pettäisi minua edes kerran niin minä lähtisin, en todellakaan jäisi vuosikymmenien ajaksi suhteeseen, jossa olen jatkuvasti petettynä… 🤔
  Eri asia on tietysti, jos puoliso ei tiedä asiasta, mutta tästä avautumisesta ei saanut sitä vaikutelmaa (tai joidenkin komentteihin kertomista omista tilanteistaan).

  Minun on helpompaa käsittää (ei hyväksyä tai ymmärtää) sitä, että löytyy ihmisiä jotka pettää puolisoaan toistuvasti vuosienkin ajan (joka kertoo heistä ja heidän moraalistaan melko karua kieltä), mutta sitä en voi käsittää enkä ymmärtää miksi joku tietoisesti jatkaa suhteessa, jossa häntä petetään ja sitten valittaa uhrin osaansa. Sekin on valinta, voi myös valita lähteä ja lopettaa uhrina olo.
  Älä valitse olla uhri! 👍

 • Ei kaikki naiset petä sanoo:

  Toivottavasti löydät hyvän naisen joka ei petä. Meitäkin löytyy ja paljon.

 • KaSu sanoo:

  Mikset itse lähde suhteesta? Asiathan toimii myös toisinpäin.

 • Petetty myös sanoo:

  Kysymys on erittäin hyvä. Mutta myös Miksi ei lähde itse heti kun tämmöistä tulee ilmi?

 • Miksen itse aikanaan lähtenyt sanoo:

  Niin… samaa olen miettinyt. Miksei mieheni jättänyt minua vaan on 17 vuoden parisuhteen aikana pettänyt minua useiden eri naisten kanssa 15 vuoden ajan. Kaksi viimeistä vuotta hän on ollut pettämättä ja siitä pitäisi nyt saada joku mitalli.

 • Nimetön sanoo:

  Ja taas Kommenteissa sama kaava. Kun mies pettää, se on sika. Kun nainen pettää, se johtuu siitä, että mies on sika.

  Kyllä tässä nyt syy on naisessa, joka piti noin kymmenen vuoden ajan sivusuhteita.

  Olen pahoillani puolestasi. Kaikki naiset eivät petä.

  • Nimetön sanoo:

   Kaikki naiset eivät petä. Eikä pettäminen johdu siitä, että puoliso on sika/emakko. Mieheni ex-vaimo petti miestäni. Minä en ole pettänyt. Se on se sama mies, vain toinen vaimoista koki tarvetta pettää.