Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Korona, korona ja korona! Olen niin täynnä koko koronaa! Elämä on kuin painekattilassa. Olen hoitotyössä ja erittäin tunnollinen työntekijä. Olen miettinyt työstäni irtisanoutumista. Rakastan työtäni ja työyhteisöni on niinkuin toinen kotini. Mutta tämä paine. Tämä paine on hirvittävä!

Oletko ottanut rokotteen? Miten voit olla hoitotyössä etkä ota rokotetta. Miten pystyt elämään asian kanssa jos tartutat jonkun asiakkaasi. Nukutko öisin? Pitäisikö vaihtaa alaa? Niin, pitäisikö? En jaksa perustella päätöstäni. Voisin ottaa helposti, en välitä mitä myrkkyä se sisältää. Voisin sen ottaa jos…

Niin jos! Mutta sairastan kahta eri päätautia ja olen keskinmäärin 10-20 päivää kuusta kipeä. Niin kipeä etten pysty ajattelemaan. Niin kipeä että toivoisin viikatemiehen tulevan ja sivaltavan pääni pois ja upottavan sen syvimpään suonsilmäkkeeseen. Minun elämä on nytkin rajallista ja tunnen valtavaa syyllisyyttä olla pois töistä. Tunnen valtavaa syyllisyyttä etten kykene tekemään kotitöitä vaan mieheni joutuu töiden oheen tekemään kaiken yksin.

Niin. Mitä JOS kipuni pahenee jos otan rokotteen? Montako lisäpäivää kipuja kuukauteen kestän? Tai jos kivut pahenee? Ajatus on todella karmaiseva. Koska kipu on jo nyt pahimmillaan helvetillistä.

Ja ei, minusta kaikki tuo ei ole sen hintaista että en ehkä sitten sairastuta niin helposti muita koronaan. Enkä ehkä saa sitä pahinta tautia itse.

Kuva Towfiqu Barbhuiya. Ylin kuva Mufid Majnun.

Olen keskustellut lääkärin kanssa ja hänenkin mielestä nämä minun oireet on pieni hinta siitä mitä vakava koronatauti minulle tekisi. Ei se ole pieni hinta koska elämä nyt on jo helvetistä! Ei kukaan voi vähätellä minun kipuja. Ei kukaan voi sanoa että sun pitää nyt kestää koska korona!

Toivoisin jopa että uskoisin salaliittoteoriaan. Silloin minua potkisi eteenpäin usko.

Mutta nyt mietin vain pelkoani kipua kohtaan. Voihan se olla että koronapiikki vie kipuni kokonaan pois enkä koskaan enää tunne kipua. Voihan se olla että kivut vähenee. Voihan se olla että kivut pysyy samanlaisena. Voihan se olla. Mutta mitä JOS ne pahenee, mitä jos menetän puhe tai kävelykyvyn mitä pahimmat kivut tekee? Silloin on myöhäistä katua, pitää vaan kärsiä. Mutta kuin paljon kipua ihminen kestää ja sietää että ei enää siedä eikä kestä?

Mutta tätä ei tunnu kukaan ymmärtävän. Ja näiden asioiden keskellä olet täysin yksin. Tiedän että Suomessa on muitakin. Mutta tässä kohtaa ja tässä täällä mun elinpiirissä olen täysin yksin.

Kuinka kauan ihminen pystyy elämään tässä painekattilassa? Jatkuvan paineen alla? Millon tämä vain loppuu.”

Nimim. Maria

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 11 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

11 vastausta artikkeliin “Kun rokotus pelottaa enemmän kuin tauti”

 • mummuvaan sanoo:

  Kumpaan sairastutte vakavasti tai kuolette mieluummin, koronaan vai rokotukseen? Arvatkaapa, kumpaan on todennäköisempää sairastua vakavasti tai kuolla.
  Mitään sataprosenttista suojaa ei ole olemassakaan, ja lopulta kuolleisuus on aina sata prosenttia. Puhunkin nyt terveemmästä ja pitemmästä elämästä.

 • Sama täällä sanoo:

  Tiedän tuon tunteen. Mulla on toisenlainen sairaus, jossa ei varsinaisia kipuja ole, mutta rokote saattaa aiheuttaa minulle hengenvaarallisen reaktion. Tai sitten ei. Eli mahdollisuudet ovat minun mielessäni 50-50.

  Kerran koronan sairastaneena, otan mieluummin vastaan sen uudelleen ja todennäköisesti selviän siitä, kuin sen, että otan rokotteen ja pahimmassa tapauksessa kuolen. Tätä pelkoa ei haluta ymmärtää ollenkaan. Yhteiskunta pitää minua vihollisena, ei haluta keskustella ja ymmärtää tätä näkökulmaa… Kuitenkin olen hyvin varovainen, huolellinen, käytän maskia, huolehdin käsien puhtaudesta ja muusta. Muut rokotteet olen ottanut kyllä, eli ei ole rokotevastaisuudesta kyse. Olen siitä huolimatta paha ihminen, vaikka kyseessä ei ole kuin se, että haluan selvitä hengissä. 😔

  • balanssi sanoo:

   ”rokote saattaa aiheuttaa minulle hengenvaarallisen reaktion. Tai sitten ei. Eli mahdollisuudet ovat minun mielessäni 50-50.

   Tämä kirjoitus on tyypillistä maallikon päätelmää, jossa ei ole mitään tekemistä totuuden kanssa. Jos mahdollisuutesi kuolla rokotteeseen olisi 50%, ei sitä missään tapauksessa sinulle annettaisi.

   ”Kerran koronan sairastaneena, otan mieluummin vastaan sen uudelleen ja todennäköisesti selviän siitä, kuin sen, että otan rokotteen ja pahimmassa tapauksessa kuolen. Tätä pelkoa ei haluta ymmärtää ollenkaan.”

   Nuo todennäköisyydet kuolla rokotteeseen ovat todella mitättömät verrattuna mahdollisuuteen kuolla sairauteen.

 • Samassa veneessä sanoo:

  Minä myös pohdin tuota pitkään, harkitsin ja mietin, juttelin monien ihmisten ja hoitohenkilökunnan kanssa asiasta, omista rasitteista ja rokotteen mahdollisista vaikutuksista niihin. Nimenomaan se oli pelottavinta, että kun on kerran piikin hakenut, niin sitä ei saa peruttua. Mitä se sitten tuokaan, sillä mennään… Lopulta päädyin ottamaan ensimmäisen piikin noin viikko sitten. Vähän kuin härkää sarvista, silmät kiinni ja menoksi. Ja miksi? Koska en jaksa enää miettiä asiaa. Ylianalysoin muutenkin asioita ja murehdin, tämä vei valtavasti voimavaroja lähes päivittäin. Lisäksi kävi niin surko vanhusten parissa työskentelevää hoitaja ystävää, joka kolmannen piikin jälkeen tuli juttusille. Hävetti sanoa, etten uskalla ensimmäisellekään. Ympäristön painostus siis voitti. Toistaiseksi kuitenkin kaikki yhtä hyvin kuin ennenkin.

 • Nimetön sanoo:

  Täällä ihan sama homma, krooninen migreeni, sekä äidilläni paha reuma.
  Tiedämme jo monesta vertaistukiryhmästä että piikki pahentanut entisestään monella oireita, me äidin kanssa haluamme elää edes muutamia pviä kuukuaudesta terveenä. Onneksi olemme alalla, jossa piikki ei ainakaan vielä ole pakollinen.

 • Seikku sanoo:

  En uskalla. Pelkään
  Öllaan yhdessä. Jaksetaan. 😍

 • Jarkko sanoo:

  Kaikki sairastuvat Koronaan joka tapauksessa jossain vaiheessa. Rokotettuna sairastat sen lievempänä.

 • PA sanoo:

  Sie oot niin oikeassa ettei ota rokotetta. Tämä on ihan oikein ajattelu ”mitä jos”. Ei kaikki lääkkeet sopii kaikille, me luemme pakkausselostetta, että tiedäisimme vaaroista ja sivuvaikutuksista. Meillä on aina mahdollista lopettaa lääkkeen käyttö jos se ei ole meille hyvä. Mutta tämän rokotteen kanssa ei ole sellaista, että mitä jos se ei sopii meille. Kaikille, nuorille ja vanhoille, riskiryhmäläisille ja terveille- kaikille sama rokote. Miten tämä on edes mahdollista? Minä olen perusterve ihminen ja minut pelottaa hirveästi se että rokotuksen jälkeen mie tuun kipeäksi ja sitä pitkään aikaan. Mitä jos mun elämä ei ole koskaan enää laadukas? Mä en pelkää tautia, influenssa on ollut vuosikymmeniä meidän ympärillä. Ja nyt kun tälle on annettu uusi nimi, niin ei see tee tästä sairaudesta pelottavampaa. Yritä selvitä ja älä antaa itsesi pelottaa koronasta. Sinä tiedät mikä on parasta sulle, usko itsesi, kysenalaista!

  • Perustuisipa päätös edes oikeaan tietoon sanoo:

   Niin, paitsi, että korona ei ole influenssa uudella nimellä. Kyseenalaistaminen on hyvä juttu. Väärän tiedon levittäminen ei.

  • balanssi sanoo:

   Ei kaikki lääkkeet tosiaan sovi kaikille, mutta hyvin harva meistä on kykeneväinen tuoteselosteen mukaan kertomaan mikä sopii ja mikä ei sovi juuri minulle. Sitä varten meillä on lääkärit ja farmaseutit.

 • Malla sanoo:

  Paine on kyllä kova, uskomatonta minkälaiseksi ilmapiiri on mennyt hetkessä.
  Ymmärrän päätöksesi täysin! Jokaisella on oikeus arvioida hyöty-haittasuhde omalla kohdallaan.
  Hirveää seurata kuinka media on ottanut asiakseen painostaa rokottamattomia. Kiva nähdä että Huono äiti ei ole lähtenyt samalle linjalle ja kirjoittaa paljon muustakin kuin koronasta!! On niin virkistävää lukea mediakanavaa joka ei yllytä ihmisiä toisiaan vastaan.