Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Puolisoni välinpitämätön käytös raastaa hermoja yhä enemmän. Hän ei saa pestyä edes käsiä muualta kotiin tullessaan, saati että rajoittaisi liikkumistaan tai kontaktejaan. E-hei, hän piipahtaa kaupassa milloin missäkin, lähes päivittäin, käy kavereiden luona kahvilla, saunailloissa, kutsuu ihmisiä meille ym…

Perheessämme on riskiryhmäläisiä, joita erityisesti muu perhe on toiminnallaan yrittänyt suojella pandemian ajan. Jopa teinit käyttävät kiltisti maskia ja huolehtivat käsienpesusta. Harrastukset, kaverit, kaikki on vedetty minimiin ja siirretty nettiin, ja testiin on lähdetty pienestäkin oireista. Isovanhempia tai muita sukulaisia ei tavata, kaupassa käydään vain kun on pakko. Ainoa joka perheessämme ei tähän pysty on keski-ikäinen mieshenkilö.

Kuva Evgeni Tcherkasski. Ylin kuva Flavio Gasperini.

Omasta käytöksestään huolimatta mies jaksaa paasata uutisia lukiessaan miten välinpitämättömiä ja typeriä ihmiset ovat liikkuessaan ja miten vaikeaa toisille se kotona oleminen tuntuu olevan. Mikään puhuminen ei auta, hän kun on ”päättänyt olla sairastumatta”. Itse olen aivan totaalisen kyllästynyt ja ärsyyntynyt toisen välinpitämättömään asenteeseen ja käytökseen.

Nyt puoliso tuntuu olevan huonovointinen ja mietin onko mahdollisesti tulossa kipeäksi, en jaksa edes ajatella mikä metakka siitä syntyy, kun hänen pitäisi mennä testattavaksi. Ja jos tämä sitten jonkun kerran sattuukin olemaan korona, leviääkö se perheeseen miehen välinpitämättömyyden vuoksi, sillä on hyvin vaikea kuvitella, että hän pysyisit yhdessä huoneessa tiukasti sairastumisensa ajan kaikkia suojatoimia käyttäen.

En jaksa enää olla huolissani jatkuvasti huonontuvassa ja pitkittyvässä epidemiatilanteessa, enkä kykene enää katsomaan toisen välinpitämättömyyttä muiden terveyden suhteen. Mikä neuvoksi kun mikään puhe ei tepsi?”

Nimim. Ei jaksa

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Kun puoliso on koronakuriton”

 • Kassu sanoo:

  Kannattaisiko miettiä asiaa vähän isommassa perspektiivissä eli onko sinulla ja puolisollasi samanlaiset arvot muissa asioissa? Onko tämä ainoa asia ja muuten suhde ja arki kunnossa? Jos ei, niin itse miettisin haluanko vaarantaa koko muun perheen terveyden ja hyvinvoinnin vai olisiko joku muu ratkaisu tarpeen?! Itse en voisi asua kenenkään kanssa, jolla on niin eri ajatukset, näkemykset, arvot kuin minulla. Varsinkin alle 12v lasten osalta heitä pitäisi suojella kaikin keinoin kun vielä ei pienille rokotetta voida antaa.

 • Nimetön sanoo:

  Meillä miehen välinpitämätön käytös loppui kun hän sairastui itse koronaan ja se olikin sitten sairaalareissu ja toipuu vieläkin. Nyt on maski naamassa ja pesee käsiä ja ottaa esim kaupassa käsidesiä.

 • balanssi sanoo:

  Vaikea tuohon on mitään erityistä neuvoa antaa. Miehesi on aikuinen ja periaatteessa saa tehdä kuinka huvittaa. Perheen yhteinen painostusrintama voisi auttaa (et siis vain sinä nalkuttamassa).

  Voisit tietysti tehdä myös itseäsi suojaavia toimenpiteitä, kuten siirryt eri paikkaan nukkumaan, et ole läheisessä kontaktissa hänen kanssaan, syötte eri aikaan, et kulje samassa autossa jne. Silloin ainakin selviäisi, että olet tosissasi.

 • Omppu sanoo:

  Herralle voi kertoa, että kukaan ei voi valita, että sairastuuko vai ei. Että jos ei tuon vertaa kiinnosta suojella muita, niin ollos hyvä vaan ja pakkaa laukut ja ettii uuden paikan, mihin asettaa tyynyn ja pään. Jos yhtään perhettään rakastaa, ni luulis heräävän. Jos ei, niin eipä taida oman itsekeskeisyyden ohi mennä mikään ja silloin kantsii potkia pihalle. Todennäköisesti luikkii takaisin häntä koipien välissä ja jos ei, niin ehkä parempi niin.

  Itsehän jouduin exälle pitämään asiasta puhuttelun, aika kovin sanoin, ennenku tajus, että jos ei käytös muutu, niin lapsien tapaaminen rajoittuu. Kummasti sen jälkeen on alkanu käyttää maskia kaupassa ja tapaamisissa kavereiden kanssa ja peseen käsiä silloin, kun tulee kylään.

 • Korona sanoo:

  Mies kävi kokoontumisissa sekä baarissa, nyt meillä kaikilla on korona. Itse olen jättänyt sosiaaliset kontaktit minimiin mutta minkäs aikuiselle ihmiselle tekee.

 • rajat idiotismiinkin sanoo:

  No , meillä oli kotona 19 v teini jonka mielestä vouhotetaan kaikesta suojautumisesta… bailasi ja kävi kavereilla samoin kuin ennenkin…

  Kun nuoremman junnun koulusulku iski vaihdettin nuoremman junnun kanssa asumaan minun miesystävän luo… jätin nuoren miehen kotiin yksin, koska on niin aikuinen…

  Kun koulut taas aukesivat, oli 19 vee jo oppinut käyttämään maskia ja pysymään kotona työpäivän jälkeen.

  Kyllä Siperia opettaa, jos ei opeta olkoon keskenään!

 • Me sanoo:

  Sanoit, että perheessäsi on riskiryhmäläisiä. Jos tarkoitat lapsia, niin sinulla vanhempana velvollisuus suojella heitä. Jos olet itse riskiryhmäläinen, niin toivottavasti välität myös itsestäsi. En ehkä ymmärrä minkä vuoksi joku vaarantaisi perheenjäsenensä terveyden tietoisesti.