Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Lapsen etäviikonloppu päättyi isällään ja isä päättikin viedä lapsen suoraan kouluun. Lapsi oli isälleen aamulla ennen kouluun lähtöä ilmaissut, että on sen verran nuhainen olo, että haluaisi jäädä kotiin. Tämäpä ajatus oli valunut viemäristä alas, ja isä veikin lapsen kouluun. Mieleenkään ei ollut tullut, että olisi voinut ilmoittaa tästä toiselle vanhemmalle ja keskustella asiasta.

Koulusta rehtori soitti 1/2 tunnin päästä ja kertoi, että lapsi oli valitellut huonoa oloaan. Rehtori kertoi eristäneensä lapsen ja tiedusteli kuinka kauan kestää, että pääsen hakemaan kipeän lapsen koulusta. Ilmoitin rehtorille, että tulen pikaisesti. Kun ilmoitin tästä isälle, että hän oli toiminut väärin, hän käänsikin asian niin, että olin luovuttanut hänelle kipeän lapsen perjantaina. Lapsi lähti iloisena ja aivan terveenä kouluun perjantaiaamuna, kouluun josta isä kävi hänet hakemassa iltapäivällä. Lapsi kertoikin kuumeisena, että he olivat viikonlopun aikana käyneet shoppailemassa suuressa kauppakeskuksessa ja viettäneet useamman tunnin näin. Mihin ihmeeseen jäi se vanhemman vastuu näin korona-aikana?

Kuva Joel Overbeck. Kuva Kelly Sikkema.

Saimme ajan koronatestiin, ja nyt olemme eristyksissä viikon, ennen kuin testitulos saapuu. Miten ihmeessä saan isän tajuamaan, että kaikki asiat eivät pyöri hänen napansa ympärillä? Puhe ei auta, ja lasta viedään mitä ihmeellisimpiin paikkoihin isäviikonlopun aikana. Uskallanko antaa edes lasta isälle enää? Haluanko vaarantaa koko muun perheen toimintakyvyn yhden ihmisen vuoksi? Koen vahvasti, että tämä korona on hänelle taas uusi tikari kiusan tekemiseen.

Aamulla mietin kun imuroin, että laitanko aamukamman seinälle, että voin laskea päiviä siihen kun tämä kiusan tekeminen loppuu. Aikaa tuohon hetkeen on vielä kahdeksan vuotta, kymmenen kuukautta ja kolme päivää. Miten pitkään ihmisen psyyke jaksaa? Kuinka kauan menee siihen, että lapsi ymmärtää, että isän käytös ei ole normaalia?”

Nimim. Koronan varjossa

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 18 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

18 vastausta artikkeliin “”Etä kiusaa koronalla””

 • Tosi ymmärrettävää sanoo:

  Osa kommenteista aika epäystävällisiä. Ymmärrän hyvin sun tilannetta ja itsellä vähän vastaavaa. Meidän maakunnassa tilanne on vielä ollut rauhallinen mutta isä on vienyt omina viikonloppuina lapsia pk-seudulle, kylpylään, isoihin tapahtumiin ja kulkevat junalla. Itse liikun lähinnä omalla alueella ja omalla autolla niin tuntuu kohtuuttomalta kun toinen ei yhtään välitä. Ja aina näiltä reissuilta on joku nuha tullut ja taas jouduttu olemaan pois töistä ja hoidosta.

 • Tina sanoo:

  Jäi kyllä mietityttämään mikä on mitä ihmeellisemmät paikat, joissa isä viikonloppuna käydään? Kauppakeskus ei mielestäni kuulu siihen. Ainoa ”virhe” jonka mielestäni isä teki oli, että vei lapsen kouluun huonokuntoisena.

 • Mooly sanoo:

  Kauppakeskus ei kyllä käy ”mitä ihmeellisimmästä” paikasta.

 • Isän hylkäämien lasten yh-äippä sanoo:

  Toisaalta on myös niitä isejä, jotka koronan alettua eivät ole tavanneet lapsiaan kertaakaan. Eivätkä pidä yhteyttä, ei viesteillä, ei puheluilla, ei millään. Hyvä tekosyy unohtaa lapset ja keskittyä kahden aikuisen elämään uuden vaimon kanssa.
  Lapsihan voi vaikka muuten tuoda koronan isälle tai tämän vaimolle. Mutta pakottaakaan toista ei voi tapaamaan. Äiti ottaa lasten itkut ja ikävät vastaan. Ei ole vaihtoehtoja.

 • Jos ero tulee niin sitten alkaa elämä puhtaalta pöydältä sanoo:

  Just tämmösen takia olen päättänyt, jos ero joskus tulee pitäköön äiti lapset ja luovun kaikista oikeuksistani. Talon pitäköön ja sillä kuitataan elarit. En aio pilata loppuelämääni tuollaiseen taisteluun ja paskanjauhantaan. Vielä kun mukaan vedetään mummut ja papat sekä muu suku niin siinähän sitä irvailua ja mustamaalaamista riittää koko porukalle.

 • Itsekin etä-äiti sanoo:

  En kyllä koronalla kiusaamista näe isän toiminnassa. Jotenkin tuntuu kirjoittajalla olevan ikävä asenne. Tuo aamukampa olisi varsinaista kiusantekoa. Tuntuu että yrität myrkyttää lapsesi mielen isää vastaan, tuo ”Kuinka kauan menee siihen, että lapsi ymmärtää, että isän käytös ei ole normaalia?” ei ole ollenkaan normaalia minusta. Tarkistapa asenteesi!

 • Etä-äiti sanoo:

  En ehkä näe tuossa kiusaamista vähääkään. En usko, että kiusalla viettää lapsen kanssa aikaa kauppakeskuksessa vaan halunnut tarjota lapselle tekemistä, jos isä nyt ei osaa touhuta lapsen kanssa muuta kuin mitä ihmeempiä aktiviteetteja. Kertoo vain ehkä vähän harjaantumattomasta vanhemmasta jolle se arkitodellisuus ei ole läheinen ja koronaa ei ota tosissaan. Tässä ei kyllä ole äidistä kyse, joka mielestäni kääntää melko kovan marttyyrivaihteen ja kontrollin päälle miettimällä pääsetääkö lasta isää tapaamaan, kun touhuaa lapsensa kanssa. Ensi kerralla pyydä reksin soittamaan iskän hakemaan muksun koulusta.

 • Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin! sanoo:

  Tapauksen voi tulkita niinkin, että äiti on jälkiviisas ja myös niin, ettei isälläkään ole kykyä tai halua ennakoida tekemisiään tai niiden seuraamuksia.

 • Mummu sanoo:

  Kyllä olis parasta että erossa lapset jäis asumaan omaan kotiin.Vanhemmat vois vuoroviikoin asua siinä,kun eivät tule keskenään toimeen.Eihän se lapsi ole eronnut.Vanhempien vastattava valinnoistaan,ei lapsen aikuisten valinnoista.

 • Mini sanoo:

  Hmm… ymmärrän kyllä harmituksen siitä, ettei toinen vanhempi ajattele asioista samalla tavalla, mutta kiusaamista en tässä näe. En, vaikka kuinka päin asiaa pöyrittelisin.

 • Sairaana pysytään kotona sanoo:

  Nyt meni vähän ohi toi kiusaamisjuttu, mutta siinä isä toimi vastuuttomasti että vei kipeän lapsen kouluun.

 • Koittakaa ny olla sanoo:

  Ei tossa mitään kiusaamista ole. Tarkista oma asentees ja lopeta tommonen vastakkainasettelu lapselle. Lapsi tossa vaan kärsii, kun oot nlin epäileväinen kaikesta mitä etä tekee ja käännät kaiken sen tekemisen kiusan teoksi. Eiköhän sillä oo muutakin tekemistä kun sua kiusata

 • Suripahde sanoo:

  Valitettavasti ne oman navan tuijottajat harvoin mihinkään havahtuu, vaan se on se oma etu aina vaan tärkein… Kokemusta on. Voimia!

 • Äiti myös sanoo:

  Nyt meni vähän ohi. Lapsi ei oireillut flunssaista oloa vielä silloin kun menivät ostarille?
  Pitäisikö mielestäsi lapsen olla karanteenissa koko ajan?

  Kaupoilla käynti ei ole koronalla kiusaamista.

  Etkö itse käy lapsesi kanssa kaupassa tai missään nyt korona-aikana?

  • Vastuutonta sanoo:

   No apsta en tiedä mutta me emme käy ostarilla, tapaamme tuttuja ulkosalla ja emme varsinkaan mene kipeänä kouluun tai töihin.
   Minulta ei ainakaan mennyt ohi ja kullä menisi hermo toisen lapsen isään myös jos tietoisesti rahtaa nuhaisen lapsensa kouluun sairastuttamaan riskityhmäänkin kuuluvia lapsia ja aikuisia.

  • Niimpä sanoo:

   Ei meillä lapset eivät tule kauppaan mukaan, kun ei ole pakko, eikä lasten elämänlaatu varmasti huonone tästä merkittävästi. Tarkoitus on vähentää koronan leviämistä kaikin keinoin ja välttää turhia tarttumisia tai tartuttamisia. Kavereita nähdään päiväkodissa ja pihalla sekä sukulaisiin pidetään yhteyttä skypen kautta. Näin nyt jonkun aikaa. Toivottavasti päästään pian normaaliin elämään ja kauppaan voidaan mennä koko perheen voimin.

   • Pienet lapset, pienet murheet sanoo:

    Heh, teinien perheessä sitten ne lapset menee kauppaan ilman vanhempia. Eivätkä edes kysy lupaa tai kerro siitä.