Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Koronasta jauhetaan jo tarpeeksi, tiedän. Mutta kuitenkin haluaisin lukea vielä aiheeseen liittyvää keskustelua. Meillä meni isovenhempi aivan sekaisin koronan vuoksi. Hän lähettelee koronaan liittyviä uutisia ja on jotenkin aivan vauhko. Hän on aina hössöttänyt, kun lapsille on tullut vaikkapa flunssa. Milloin talo on homeessa, milloin elintavat huonot, milloin mitäkin.

Nyt kuitenkin tilanne on se, että meillä on pieniä lapsia, joille ei edes rokotetta saa. Hän uskoo, että nämä meidän lapset levittävät koronaa ja niin mekin. Hän soittelee sukua läpi ja muutkin ovat jälleen tosi huolissaan meistä. Hän saattaa soittaa kaikki paikalla olleet läpi lasten syntymäpäivien jälkeen ja kysellä, onko jollain tullut meiltä jotain tautia. Ja se on aina lähtöisin meiltä.

En oikein tiedä, mitä tehdä. Media kiljuu ihmisiä aloittamaan normaalin elämän, toisaalta presidenttikin sanoo, että käyttää maskia, ettei veisi ”tätä kotiin”. Miten muut perheet, elättekö te normaalisti? Vai oletteko edelleen eristyksissä? Uskaltaako suvulle järjestää synttäreitä, vaikka perheessä on lapsia? Mitä jos suku tartuttaa lapset tai lapset suvun? Mitä jos lapset saavat koronan jostain, joulutorilta vaikkapa?

Tiedän, että meillä tulee olemaan flunssia taas koko talven ja hitsi sentään, jos isovanhempi siitä kuulee, hän järjestää jälleen hirveän shown. Nyt jo tekee mieli olla olematta tekemisissä kenenkään kanssa. Jos joku koronan saa oltuaan meillä, on helvetti valloillaan. Miten muut lapsiperheet toimivat koronan keskellä?”

Nimim. Tautipesäkkeen äiti

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 16 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

16 vastausta artikkeliin “Miten muut lapsiperheet toimivat koronan keskellä?”

 • Helsinkiläinen sanoo:

  Meillä lapset eivät käy kavereiden luona tai harrastuksissa ennen kuin ovat saaneet rokotteen tai sairastaneet koronan. Eli aika tylsää on heillä ollut elämä maaliskuusta 2020 lähtien, mutta minkäs teet. Maaliskuusta 2020 elokuuhun 2021 he olivat poissa päiväkodista koronan takia, mutta nyt oli pakko palata päiväkotiin, koska perheen talous ei enää annan periksi, että vanhempi jäisi enää pidemmäksi aikaa lasten kanssa kotiin. Nyt lasten elämä on tarhan ja kodin väliä, missään muualla perheenjäsenemme eivät käy. Ostokset tehdään kotiinkuljetuksella, ja vanhemmat tekevät etätöitä kotona. Lomilla emme ole käyneet missään.

  Rokote lapsille on ilmeisesti luvattu tämän vuoden loppupuolella, joten tätä kärvstelyä ei onneksi enää jatku kovin montaa kuukautta.

  Niin kauan kun rokotuksia ei ole, ei voi normaaliinkaan palata.

 • balanssi sanoo:

  Someoraakkelit taas vauhdissa täällä.

  Kannattaa yrittää ymmärtää tässä(kin) asiassa isovanhempia. He ovat ikänsä puolesta suuremmassa vaarassa koronan takia kuin nuoremmat ja heillä on aikaa ajatella asioita ja joillakin se johtaa sitten ahdistukseen.

  Parasta mitä te voitte tehdä, on ottaa ne rokotukset mitä on saatavilla ja sitten lakata murehtimasta turhaa. Koska olette nuoria ja teillä on kaksi rokotusta, mahdollisuutenne saada koronan vakava tautimuoto on häviävän pieni, suorastaan olematon.

  Näin siis me toimimme. Taudin alussa vältimme käyntejä isovanhemmilla, mutta nykyään enää emme. Tosin edelleen pidämme pientä varovaisuutta kanssakäymisessä.

 • Mirkku sanoo:

  Kiitän sydämestäni niitä kaikkia, jotka ovat halunneet vapaaehtoisesti osallistua tämän väliaikaisen myyntiluvan omaavan piikin testaukseen. Kiitos, että olette osallistuneet ihmiskokeeseen!!! Toivon sydämestäni Teille kaikkea hyvää! Ja varsinkin lapsillenne.

  • Lapsien isä sanoo:

   Kiitos. Kannattaa kiittää mielummin tiedettä ja hyvinvointivaltiotamme, joka meille on tämän mahdollisuuden antanut.

   Maailma ei ole tasa-arvoinen tässäkään. Monessa maassa ei saa rokotetta, vaikka haluaisi.

 • Liisa sanoo:

  Olen työskennellyt ikäihmisten parissa 90-luvun alkupuolelta lähtien. Monelle on ollut erittäin haastavaa kertoa lapsilleen omista toiveistaan hautajaisista sekä muistotilaisuuden järjestämisestä omalta kohdaltaan. Siis kysykää, ennenkuin kuolevat, kuinka haluavat hautajaisjärjestelyt omalta kohdaltaan! Sivullisena olen ohjeistanut, kun omaiset eivät ole tienneet. Nyt rohkeutta, kolmas kokeellinen injektio tulossa yli 60v täyttäneille, joten jokainen hetki on viimeinen kohdata vanhempanne!!! Itse kysyin isältäni kahteen kertaan 3v sitten toiveensa hautajaisjärjestelelyistä ja toimin toivomuksensa mukaan. Kiitos isä ohjeistasi sinne taivaaseen!!!

 • Hoitsu sanoo:

  Voitte sensuroida uudestaan tämän kommentin huonoäiti sivusto…
  Eli koronarokote ei estä tartuttamasta tai tartunnan saamisessa. Ihan sama montako piikkiä ottaa.
  JA KAIKILLE SIVUSTON KÄYTTÄJILLE TIEDOKSI TÄÄLTÄ POISTETAAN NIITÄ KOMMENTTEJA JOTKA EI MIELLYTÄ SIVUSTOA.
  KUMMA KUN AIKAISEMMIN EI OLE POISTETTU ESIM. SELKEÄSTI KIRJOITTAJAA LOUKKAAVIA KOMMENTTEJA MUISTA KIRJOITUKSISTA

 • Kökö sanoo:

  Panikoivalle isovanhemmalle voi kertoa, että tämän kokeellisen injektion saaneet levittävät tautia yhtälailla. Ollaan eletty normisti jo 1,5v myös ilman maskeja ja käsidesejä.

 • Körönä ei oo totta sanoo:

  Jalat maahan.Tv kiinni.Älä kuuntele tuota löpinää.Hysteria ja pelko eivät auta.

 • Mm sanoo:

  Jos joku lähipiiristänne saa koronan, sen alkuperää on oikeasti mahdotonta tietää. Valitettavasti uutisointiin on liittynyt paljon pelottelua ja joihinkin se on lyönyt liki hysterian. Meillä lapsi sairasti jo koronan. Hän on myös hieman astmainen lapsi. Silti itse korona oli 1 päivä lievää flunssa-oiretta, loput eristyksen päivistä lähinnä tylsistymistä. En näe sitä yhtään huonona vaihtoehtona että lapsi sairastaa koronan ja saa siitä luonnollisen immuniteetin. Luonnollisestikin silloin jos/kun tauti päällä niin ei tietenkään mitään muita kontakteja.

 • Melkein normi elämä sanoo:

  Eiköhän niitä synttäreitä ja perhejuhlia ole järjestetty koko korona ajan. Pienissä piireissä. On ollut jo festareita sun muita kansan juhlia. Eikä ole tullut tartuntoja. Ihmiset on rokotettu pääpiirteittäin ja julkisissa paikoissa moni vielä käyttää maskia. Käsihygienia ja terveet vieraat en näe estettä perhejuhlille.

 • Fanni sanoo:

  Eikös lapsen vanhemmat ja isovanhemmat ole kuitenkin rokotettu jo. Eihän se silloin pitäisi olla ongelma jos lapsi saa koronan. Lapsilla tauti on lievä ja rokotettuihin ei tartu tai jos tarttuu hekin sairastavat lievänä. Tai näin sen ainakin pitäisi olla. Ei eletä vielä täysin normaalia elämää mutta tällä hetkellä se johtuu enemmän kaikista muista liikkeellä olevista taudeista. Tuntuu että aina kun ollaan jossain oltu, joku on kohta kipeänä ja on vähän kurjaa olla joka toinen viikko pois hoidosta ja töistä kun taas joku räkätauti päällä.

 • Koska sitten jos ei nyt sanoo:

  Kahdesti rokotettuna elän normaalia elämää.

 • Äiti sanoo:

  Onpa ikävää. Me ollaan eletty ihan normaalisti jo pitkään. Tottakai flunssaa on edelleen ja kaikki flunssa ei ole koronaa. Yleensä jos meillä flunssaa niin ollaan kotosalla vaan, ihan niinkuin ennen koronaakin.