Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Oli erimielisyyttä jo siitä, käytetäänkö maskia ja otetaanko rokotetta. Kumpikin teki omat ratkaisunsa. On oltu eri linjoilla kontaktien rajoittamisessa ja toimittu omilla tavoillamme. Aikuiset ihmiset pystyvät elämään sen kanssa, että kaikista asioista ei olla samaa mieltä, eikö?

Sitten tuli se miehen harrastustapahtuma, joka sisälsi suuren tartuntariskin, kuten maskivastainen ilmapiiri ja muutenkin hälläväliä-meininki. Ja bingo, tartunta tuli. Vähitellen tietenkin koko perheelle. Rokottamaton lojuu pedissä ja rokotettu on sen verran tolpillaan, että huolehtii lapsiperheen arjesta, juoksevista asioista ja lasten tsemppaamisesta, pelikaverina olosta ja yleisestä hengennostatuksesta, kun paska on tuulettimessa. Toinen ei eväänsä väräytä osallistuakseen, sairastaa rauhassa ja voinnin salliessa – liukenee omiin puuhiinsa.

Jos kaikki outoudet on suhteessa tähän mennessä pantu avarakatseisesti sen piikkiin, että erilaisuus on rikkautta, niin saako jo sanoa, että tämä ei enää vetele? Vaikka ei uskoisi koronan olevan niin iso juttu, ei kai ole ok jättää itse levittämäänsä paskaa toisen siivottavaksi. Voiko koronaerimielisyyksien vuoksi tosiaan pistää lusikat jakoon viidentoista vuoden jälkeen?”

Nimim. Korona

Mitä mieltä sinä olet? Kerro mielipiteesi kommenteissa, tai lähetä lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 20 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

20 vastausta artikkeliin “Voiko koronan vuoksi erota?”

 • itsekkyyttä ei tarvitse sietää sanoo:

  Kyllä vaan. Voit erota jos mies käyttäytyy noin itsekkäästi. Tässä ei ole kyse siitä onko rokotettu vai ei vaan toinen on hälläväliä asenteella saanut tartunnan ja tartuttanut koko perheensä. Ripitä ja pistä ero vireille ainakin.

 • Vaihtamalla parani sanoo:

  Totta kai voi, jos kerran puoliso silkkaa itsekkyyttään haluaa vaarantaa perheensä. Ottaisin lapset ja lähtisin sairaan luota jonnekin muualle, kunnes ukko on toipunut. Hoitakoot itse itsensä.

 • Ei mene nallekarkit aina tasan sanoo:

  Kai olet kunnolla ripittänyt miestä ja puhunut sen että nyt hän sit makaa ja sinä teet kaiken?

  Ota ja vaihda roolia. Sano et olet pari tuntia nyt huilaamassa ja sillä kaikki vastuu. Hei me naiset ollaan KOKO AJAN siinä samassa vastuussa mitä äijät miesflunssiensakkin kanssa ei kohtaa koskaan elleivät ole yksinhuoltajia. Äijä hommiin!

 • Rokottamaton ex vaatii tapaamisia sanoo:

  Lyhyesti: Kyllä!

  Kaikkea ei tarvii sietää.

 • Tuttua sanoo:

  Olisikohan niin että korona on vaan viimeinen niitti? Itsellä kalskahti tuo ”sairastaa rauhassa ja voinnin salliessa liukenee omiin hommiin”. Kuullosti niin tutulta ex liitostani. Mies oli aina se, jolla oli rankempaa, joka oli kipeämpi ja jonka hommat olivat paljon tärkeämpiä kuin minun. Asioista keskusteltiin monta kertaa, vähän aikaa meni paremmin ja sitten taas kaikki unohtui. Laitoin vaihtoon enkä ole katunut.

  • Tuttua kyllä sanoo:

   Kommenttesi juuri kuten minunkin entisestä elämästäni. Erosin ja kertaakaan en ole katunut minäkään.

 • Marjo sanoo:

  Tuskin on ainoa asia, missä tällä pariskunnalla on kitkaa. Tämä nyt vain tarjoutuu esille tässä hetkessä, muina aikoina on muut jutut, jotka hiertää.
  Oman ex-miehen kanssa tarinan kaari meni näin: alukssa kevyempi ennakkoluuloinen läppä ulkomaalaisista kasvoi vähitellen täysin pakkomielteisen kuvottavaksi rasistiseksi ja misogyniseksi vuodatukseksi ja hän löysi vertaisiaan äärioikeiston ja populistisen politiikan parista. Vihdoin tajusin, että kun arvot eivät parisuhteessa kohtaa enää millään tasolla, niin paras on laittaa lusikat jakoon. Ei ollut ainoa syy eroon mutta melko olennainen.

 • Vierestä seurannut sanoo:

  Lähipiirissä on käynyt että pitkä liitto meni kun miespuolinen ei usko koronaan, vaan kaiken maailman salaliittoteorioihin. Kielsi puolisolta ja aikuisilta lapsilta rokotteen ottamisen, sillä uhalla ettei voi olla samassa huoneessa piikin ottaneiden kanssa. Eli kyllä, voi mennä parisuhdekin näkemyserojen kanssa vaikka muuten kaikki olisikin ok.

 • Kk sanoo:

  Uskon että tää aika on ollu just sitä et paljastaa just niitä ”vika tikkejä” eli tuskin on ollut täydellistä ennen koronaakaan. Paljon asioiden punnitsemista eikä mikään päätös väärin ole.

 • Get a man. Not a manchild. sanoo:

  Jätä manchild ja huomaat, että on muutakin tarjoilla kuin minäminä-tunnevammaisia.

 • Koronahohotus sanoo:

  Älä ota asiaa niin vakavasti. Vaikka itse olen rokotettu, ei minua haittaisi jos puoliso päättäisi toisin. Höllennä sitä tiukkaa nutturaasi 😉 ei se maailma yhden miehen piikittömyyteen kadu. Pikku juttu.

  • Nimetön sanoo:

   No ei ole pikkujuttu. Koko maailma sekaisin tästä syystä. Aikuinen joka ei ota rokotuksia on äärettömän lapsellinen ja itsekäs. Ravintoloita, kouluja on suljettu ja ihmiset ei ole päässeet edes läheistensä luo kuoleman hetkellä, ei hautajaisiin jne ja joku aikuislapsi kehtaa olla ottamatta rokotuksia ja tyhmä vaimo vielä puolustelee.
   Yksilön vapaus on maailman tärkein asia mutta tässä kohtaa kenenkään vapautta ei viedä vaa päin vastoin hänn terveydestään pidetään huolta.

   • Rokottamaton ravintoloitsija sanoo:

    Kaikki vaahtoaa rokotuksesta, joka ei edes ole rokote, vaan testivaiheessa oleva injektio.
    Yhtä hyvin se korona voi levitä rokotetun kautta kuin rokottamattoman.
    Rokottamattomista tehdään pahoja ja rokotetut eivät vielä edes tiedä mitä haittavaikutuksia tulee hoidettavaksi myöhemmin.
    Suurempi ongelma on ihmisten ”pakko päästä lomalle ulkomaille” -asenne. Jos panostettasiin oman sijannin lähiympäristössä lomailuun ja ajanviettoon tai edes kotimaanmatkailuun. Ei olisi yhtä suuri todennäköisyys tuoda tautia tuliaisina.

   • Tuntematon sanoo:

    No kun tämä rokote on niin hyvä juttu niin miksi korona tartunnat vaan kasvaa?

    • Nimetön sanoo:

     Koronatartunnat kasvavat ROKOTTAMATTOMIEN keskuudessa.

     • Siili sanoo:

      Mistäs se sit tiedetään et kasvaako tartunnat rokottamattomien keskuudessa kun rokotettuja ei ees testata 🤣

     • Testataan sanoo:

      Meillä töissä testattiin kaikki kun parilla oli korona. Myös kaksi rokotusta saaneet. Jatkotartuntoja oli kaksi. Kaikki neljä sairastunutta olivat rokottamattomia ja kulkevat ilman maskia.

 • Helsinkiläinen sanoo:

  Tottakai voi. Tuossahan on kuvattu tyypillinen kakarapuoliso, joka yrittää esittää olevansa perheestä ja kodista tasan yhtä paljon vastuussa kuin ne perheen alaikäiset lapset.
  Eikä tässä ole kyse koronasta vaan kakarapuolison vastuunväistelystä.

 • Nyt näytät kaapin paikan sanoo:

  Ehdottomasti! Toki vielä voi yrittää, jos tälle rokotevastaiselle saisi menemään kaaliin, että perheen ongelmat ovat nyt hänen syytään ja hänet saisi parantamaan tapojaan ja ottamaan vastuuta, mutta jos ei onnistu, niin ihan hyvillä mielin voit ottaa eron.

 • Nimetön sanoo:

  No voi tietenkin.