”Luin kirjoituksen, jossa pohdittiin mahdollista kulissisuhdetta ydinperheen säilyttämiseen. Voin sanoa että meidän kohdalla homma toimii loistavasti! Suhteemme on jo vuosia vanha ja kaikki siinä koettu sai rakkauden toisiamme kohtaan hiipumaan, mutta rakkaus lapsiamme kohtaan on niin suurta, että pidämme parisuhdekulissia yllä ja ydinperhettämme kasassa.

Ei meidän lapset tilanteesta kärsi ja huomaa asiassa olevan mitään omituista, niin kuin kaikki julkaisun kommenteissa pauhaavat. Olemme kumppanin kanssa pitkän historian omaavat parhaat ystävykset. Otamme toisemme huomioon, vietämme vapaa-aikammekin yhdessä ja hoidamme vanhemmuutta yhdessä samoin pelisäännöin. Miksi ihmeessä rikkoa kuvio joka toimii ja jossa lapset saavat kasvaa molempien vanhempien seurassa? Senkö takia että suhteemme on vain kulissi? Mitä niin väärää siinä on? Emme ole katkeria toisillemme saati ärtyneitä tiuskien yhdessä väkisin asuvia vanhempia.

Olemme molemmat tavattoman onnellisia saadessamme olla lapsiemme kanssa päivittäin nähden molemmat kaikki lapsien kehitysvaiheet ja jokapäiväiset touhut. Kumpikaan ei jää mistään paitsi, ja jakaessa vanhemmuuden molempien kasvatustaakka on hieman helpompi kuin erillään asuessa. Mitään romanttista suhteessamme ei ole, mutta asumme täydessä sovussa ja lapsemme kärsisivät varmasti enemmän ikävöidessä aina vuoroviikoin toista vanhempaansa, kuin siitä etteivät näe romantiikkaa meidän välillämme.

Ihmettelen kovasti muiden ihmisten jyrkkää vastaanottoa tälläiselle järjestelylle, joka sopii joillekkin perheille todella hyvin, eikä missään nimessä pilaa lapsen elämää, vaan antaa lapselle ydinperheen ja mahdollisuuden molempiin vanhempiin tasavertaisesti.”

Nimim. Kulissisuhteessa

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Artikkelikuva Chewy.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 52 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

52 vastausta artikkeliin “”Kulissisuhde toimii meillä loistavasti””

  • Kulissi vai kumppanuus? sanoo:

    Kuvattu suhde ei vaikuttaisi olevan kulissisuhde vaan kumppanuusvanhemmuussuhde. Kulissisuhde tarkoittaa sitä, että esitetään parisuhdetta lapsille tai ulkopuolisille. Esittäminen voi olla asianosaisille raskasta ja vaikuttaa myös lapsiin kielteisesti. Kumppanuusvanhemmuus taas tarkoittaa sitä, että vanhemmilla ei ole romanttista suhdetta eikä sellaista esitetäkään.