Kerrotaan, että herttuatar Meghan oli ensimmäisessä avioliitossaan tehnyt diilin mahdollisen raskauden varalle. Raskaussopimuksessa sovittiin, että jos Meghan päätyy siunattuun tilaan ja pullauttaa pikku palleroisen, on aviomiehen pistettävä pennonen jos toinenkin siihen että armas vaimo saadaan ponnistuksen jälkeen takaisin kuosiin.

Sopimushan on kerta kaikkiaan nerokas. Raskauskilot kun helposti jäävät vyötärölle paljon pidemmäksi aikaa mitä itse raskaus kesti…kenties äidin uusi pintapehmuste on jopa pysyvä. Se, että siippa lupaa maksaa personal trainerit ja ravintovalmentajat on pelkästään reilua ja fiksu panostus tulevaisuuteen eikös niin!

Mutta eihän hyvää ideaa kannata tähän jättää! Sopimuksia kannattaa ehdottomasti tehdä vastaisuuden varalle paljon muitakin.

Soveltuvat parisuhdesopimukset solmii tietysti jokainen pari keskenään, mutta esimerkiksi näistä ideoista voi ottaa mallia:

Ikeasääntö

Ikeasääntö on moderni klassikko. Siinä rakastunut pari vannoo käsi sydämellä, että minne tahansa elämän tyrskyt meitä heittelevätkin, lupaan kautta kiven ja kannon tai muuten mörökölli minut vieköön, että en ikinä, ikinä, ikinä pakota sinua kanssani Ikeaan.

Sukulaissoppari

Sukulaiset, nuo vähän niinkuin kaverit, mutta ärsyttävämmät ja pakolla nähtävät tyypit, rajataan sukulaissopparilla pois häiritsemästä parin tai perheen elämää. Sopparissa voi muotoilla ihan oman maun mukaan, että jätetäänkö osa vai karsitaanko kaikki. Vaihtoehtoisesti sukulaissopparissa voidaan myös muotoilla palvelukset ja lahjukset, joita toinen saa kestettyään toisen osapuolen sukulaisia. Esimerkiksi seksuaaliset palvelukset ja kaikki missä on jalometallileima ovat yleensä toimivia lahjuksia.

Edustusdiili

Ken on työssä, jossa joutuu edustamaan, haluaa yleensä raahata puolisonsa jakamaan kärsimyksensä kaikkiin niihin tilaisuuksiin missä se on mahdollista. Edustusdiilillä tämä kauhea kohtalo joko rajataan pois tai siitä suoritettava vastine sovitaan.

Pikkujoulupaketti

Pikkujoulupaketti taas on vanha ja perinteinen sopimus. Yleisimmin se on muodossa ”pikkujouluihin ei mennä ilman omaa puolisoa” vaikka jostain syystä suurin osa muistaa säännön muodossa ”pikkujouluissa petetään omaa puolisoa”.

Shoppailusopimus

Suositeltavin shoppailusopimus käsittää kaksi erillistä kohtaa. Kohta yksi: toista osapuolta ei pakoteta raahautumaan mukana Motonetissä eikä Marimekon ystävämyynnissä. Kohta kaksi: toisen osapuolen tuloihin sovitettuja, kohtuullisen kokoisia ostoksia ei tongita ja ihmetellä, eikä niistä mäkätetä ja valiteta.


Kuva Rawpixel, ylin kuva Van Tay Media.

Herätyssitoumus

Herätyssitoumus vaatii ankaraa neuvottelua ja monesti myös valtakunnansovittelijan puuttumista asiaan. Muista siis pitkämielisyys, varaudu valvomisiin neuvotteluvaiheessa ja ole valmis tulemaan vastaan paljon pidemmälle kuin oikeastaan haluaisit.

Muistakaa myös kirjata herätyssopimukseen KAIKKI kohdat: kuka herää aamulla, kuka herää yöllä, kuka herää lämmittämään maidon, kuka herää pissahätään, kuka herää eläinten sekoillessa, kuka herää lasten sekoillessa, kuka herää yskänkohtauksen yllättessä ja pahimpana kuka herää oksutaudin alkaessa.

Kaukosäädinsääntö

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kaukosäädinsääntö kuulostaa paljon helpommalta sopparilta mitä se oikeastaan on. Se, kenen kädessä on kaukosäädin, on vallassa. Tee sopimuksesi huolella ja harkiten.


Muut paitsi ylin kuva Rawpixel.

Otteluohje

Silloin kun tulee peli, tai joku muu yhtä tärkeä juttu kuten Magic Mike XXL -elokuva, otteluohje kumoaa kaukosäädinsäännön. Onnistuneimmassa tapauksessa onnistut neuvottelemaan itsellesi katsomisrauhan lisäksi palveluja, kuten jalkahierontaa ja napostelutarjoilun.

Tappelutakuu

Tappelutakuu on järkevän ja kivan ihmisen valinta parisuhdesopimukseksi. Useimmiten sen sisältö käsittää klassisen vyön alle -pykälän. Pykälässä kielletään kaikenlainen pilkkaaminen, vähättely, solvaaminen, menneiden esiin repiminen ja heikkouksien osoittaminen sekä tietysti toisen osapuolen vanhempien/ lasten/ lemmikin arvostelu. Riitoja voi harvoin kokonaan välttää, mutta tappelutakuu tekee välienselvittelystä sivistyneempää ja miellyttävämpää.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia