Tällainen on ”kauhea” kakkatilanne vauvan kanssa:

Vauva kakkaa runsaasti, ehkä jopa klassisen niskakakan. Kakka tuoksahtaa epämääräisesti hapanmaitotuotteelta. Kakka puhdistetaan huuhtaisemalla. Kaikkia vähän naurattaa.

No, kuten tiedämme, tähän se ei jää…

Kauhea kakkatilanne taaperon kanssa:

Vaipanvaihdon yhteydessä taapero karkaa juosten sohvan taakse piiloon. Kun pissavaippaa kääritään roskikseen ja puhdasta kaivellaan tilalle (aika-arvio max. 30 sekuntia), taapero kukertaa piilopaikkaansa tortun. Hän kokeilee, miten jännän lämpimältä kakka tuntuu varpaissa ja tarttuuko se ehkä sohvaan. Tarttuuhan se!

Kakka ei haise hapanmaidolta. Se haisee näätäeläimeltä ja apinatalolta. Se on tahmeaa, mutta ei niin tahmeaa, etteikö siitä varisisi kokonaisia maissinsiemeniä kaikkialle. Erityisen paljon niitä varisee, kun taapero sätkii raivokkaasti vastustellessaan pesulle viemistä.

Kun taaperoa pestään, talouden koira löytää ilahtuneena kakan sohvan takaa ja alkaa nuoleskella sitä. Koira komennetaan pois. Se painelee tilanteesta hiukan hämmentyneenä suukottamaan sitä perheenjäsentä, joka teeskentelee kuuroa viereisessä huoneessa. Kuultuaan koiran herkkuhetkestä perheenjäsen oksentaa roskakoriin. Oksu ei pelasta, vaan hänetkin kutsutaan siivoustalkoisiin.

Kakkaa siivotaan lattialta ja sohvalta. Yhtaikaa huiskitaan toisella kädellä toiveikasta koiraa kauemmas. Samaan aikaan toisaalla taapero lasketaan lattialle. Hän juoksee suoraan siivouspaikalle ja näkee, että kakka on mennyttä.

Menetyksestä sydänjuuriaan myöten loukkaantunut taapero heittäytyy lattialle itkemään. Itku ei oikein lähde taaperon toivomalla intensiteetillä, joten hän lyö otsansa lattiaan. Jo itkettää, ja kunnolla! Huomenna päiväkodin täditkin näkevät otsan mustelmasta, miten huonosti lasta on kotona kohdeltu!!!

Ketään ei naurata. Koira tosin on hyvillään syödessään oksennusta paperikorista.

Tämä tarina on tosi. Valitettavasti.

Nimim. Sitä itteään

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Kauhea kakkatilanne!”

 • L sanoo:

  5 kuukauden ikäinen ei ollut kakannut pariin päivään. Kakka irtosi viimein pamahtaen uppsalan ja tukholman välisessä lähijunassa vaatteiden ja villahaalarin läpi osittain toppahaalariin asti. Siellähän ei ole vessoja niin takkia vaan penkin päälle, paketillinen wipeseja ja pari harsoa myöhemmin lapsi oli freshinä vaunuissa ja teinit siirtyneet seuraavaan vaunuun hajusta. Pääteasemalla jätin ystävällisesti harsoon käärityn pommin lähimpään roskikseen.

  Vähän yli vuotta myöhemmin heräsin aamulla siihen että makuuhuoneessa haisi oudolle. Nousin ylös ja jalka osui johonkin pehmeään. Lapsi oli heräämisen jälkeen ottanut pois yökkärin ja vaipan sekä käynyt tuuttaamassa pötkön mun sängyn viereen. Lisävahinkoja välttäen riisuin oman yöpaitani ja siihen kaavin jättipökäleen jämät jalastani sekä lattiasta ja lähdin öykkäilemään vessaan. Olin tietysti pessyt lattiat juuri edellisenä päivänä.

  Bonuksena vatsataudit kuivaksi opettelun jälkeen. 😭🤮🆘️

 • En viitsi kertoo haluun olla salainen sanoo:

  Hyvä juttu

 • Neljän pojan äiti sanoo:

  Olen siitä onnellisessa tilanteessa, että neljän lapsen äitinä on tällainen kauhea kakkatilanne osunut kohdalle vain kerran 🙂

  Esikoinen oli noin puolivuotias, oli keskitalvi ja pakkasta noin 15°C. Olin muksun kanssa kaksistaan kaupungilla ostoksilla. Muksu oli pakattu tietenkin villa- ja toppapukuun.

  Jossain vaiheessa havaitsin lieviä hajuhaittoja ja kampesin muksun lähimpään ahtaaseen ruokapaikan vessaan pyllyn pesulle. Vessassa ei ollut mitään hoitopöytää, joten aloin riisumaan lasta pöntön kannella itse istuen ja lapsi omassa sylissä.

  Aika pian tajusin, että vahinko taisikin olla vähän isompi; niskakakkakin oli tämän rinnalla pientä. Koko muksu oli kakassa nilkoista kaulaan ja kainaloihin saakka. Kaikki kolme vaatekertaa villapuku mukaan lukien oli läpensä ripulikakasta kostea. Toppapukukin oli ottanut kosketusta ja jotain oli tullut läpi haaruksista.

  Ei siinä auttanut muu kuin kääriä omat hihat ja kuoria koko muksu siihen vessan lattialle. Vähän oli haasteellista pestä koko muksu pienen käsilavuaarin alla ja kuivata postimerkin kokoiseen pyllypyyhkeeseen, mutta tuossa vaiheessa ei tullut enää mieleen pakata muksua takaisin kakkaisiin vaatteisiin ja mennä muualle.

  Oma haasteensa oli siinä, että mukana oli vain vaihtovaippa, ei mitään vaihtovaatteita. Näin ollen, pakkasin hieman suurpiirteisesti pestyn ja pelkkään vaippaan puetun muksun kosteaan toppapukuun, tossuihin, tumppuihin ja hattuun. Hetken mietin, että paleltuuko muksu, mutta onneksi auto oli lähellä ja siellä vaunujen makuupussi. Ostosreissu loppui melko lyhyeen, kun kiiruhdettiin kotiin kunnon pesulle ja lisää vaatteita hakemaan.

  Tuon episodin jälkeen olen aina pitänyt alle taaperoikäisillä koko vaatekertaa vaihtovaatteita mukana. Onneksi kokemus jäi ainutkertaiseksi 😊

 • Gaggaany! sanoo:

  Kaujeinta silti on se, kun kakkaa ei tule. Ei tule viikkoon, vaikka on juotettu, syötetty luumua laksatiivia kuitua, oltu syöttämättä banaania ja niin edelleen. Lapsi ei saa enää syötyä, ei istuttua, makaa mahallaan ja tuijottaa. Siinä tilanteessa olisin ollut onnellinen mistä tahansa pökäleestä vaikka keskellä sohvaa!

 • ExEc sanoo:

  Ei jukra mikä tilanne teillä on ollut! Tätä lukiessa nauroin vedet silmissä ja mies tuli kysymään selviänkö. Kiitos päivän nauruista 🙂

 • Sanna B. sanoo:

  Vedet silmissä nauran!
  Meillä ihmeteltiin kuopuksen taaperoiässä kerran että miksi olohuoneessa haisee kakka. Etsittiin ja etsittiin, eikä löydetty syytä, Kaksi päivää kakan hajussa oltuamme vihdoin löytyi syy. Noheva taaperomme oli käynyt uudessa hienossa Ikean linnaleikkiteltassa kakalla. Siis laskenut vaipan ja kakannut telttaan. Haju tarttui telttaan niin tiukasti että pohjan pesusta huolimatta sitä ei enää ole voinut sisällä pitää.

  Teltta on ollut nyt neljä vuotta saunan takana tuulettumassa 😀

 • Huono Äiti sanoo:

  öööööö, hirveää 🙂

 • Jippadappaduu sanoo:

  Auts. Noi koirat on siitä ihania et tunkevat itsensä välittömästi paskan äärelle….Meidän ent koira nuoli isännän oksennuksen lattialta,tämä kun oli tullut jostakin illanvietosta..